Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Лютий » 7 » Публіцистика » Актуальні публікації на 07/02/2016
18:53
Актуальні публікації на 07/02/2016
США: сліпа жінка прозріла після молитви біля мощей маронітського святого Шарбеля Махлуфа

Іспано-американка Дафна Гутьєррес, яку лікарі визнали сліпою, знову бачить після молитви біля мощей ліванського святого Шарбеля Махлуфа в маронітській церкві міста Фінікс, Арізона, США.

Два місяці тому лікарі визнали Дафну - мати трьох дітей - незрячою. Багато віруючих говорять про нове чудо арабського подвижника, який був канонізований в жовтні 1977 року Папою Павлом VI. Дізнавшись про зцілення жінки, тисячі паломників стали стікатися в маронітську церкву Фінікса.

«Дивовижне одужання сліпої жінки зміцнює шанування св. Шарбеля як чудотворця у США, - пише на сторінках ліванської газети «L'Orient-Le Jour» журналіст Фаді Нун. - Пустельника з Аннайя шанують як чудотворця у всіх кінцях землі - особливо там, де живуть мароніти».

У Фініксі присутня численна ліванська громада, більшість членів якої - християни-мароніти (католики східного обряду). Богослужіння у церкві св. Йосипа здійснюються на трьох мовах - арабською, англійською та іспанською. Мощі св. Шарбеля подорожують по маронітських парафіях США з нагоди прийдешнього 50-річчя канонізації святого. У Фініксі святиня побувала всього три дні - з 15 по 17 січня.

Проблеми із зором почалися у Дафни Гутьєррес в 13-річному віці. Хвороба торкнулася зорового нерва, а хірургічна операція не принесла успіху. Восени 2014 вона повністю осліпла на ліве око, а в листопаді 2015 - і на праве. Лікарі прийшли до висновку, що вилікувати жінку вже неможливо. Щоб не бути тягарем близьким, Дафна збиралася переселитися в спеціальний притулок для незрячих.

Побачивши на вулицях Фінікса афіші, що повідомляли про принесення мощей св. Шарбеля, родичі Дафни переконали її піти в маронітську церкви, щоб помолитися про зцілення. 16 січня жінка прийшла в храм і розповіла про своє горе настоятелю, о. Віссама Акіко. «Я поклав руку їй на голову, потім на очі і став просити Господа, щоб Він зцілив її молитвами св. Шарбеля», - свідчить священик. На наступний день, в неділю, Дафна і її родичі були на літургії в церкві св. Йосипа, а вранці в понеділок, 18 січня, відбулося незрозуміла, з точки зору медицини, подія: жінка знову стала бачити.

За словами офтальмолога ліванського походження д-ра Джиммі Сааде, наука не в силах пояснити, що трапилося. Журналіст Фаді Нун також посилається на іншого лікаря із сорокарічним стажем, який сказав йому, що в історії медицини не було випадків одужання від недуги, якою страждала Дафна.

Св. Шарбель Махлуф народився в 1828 році в ліванському селищі Бекаа-Кафра в бідній селянській родині. При хрещенні отримав ім'я Йосип. У 23 роки вступив до монастиря св. Марона в Аннайя. Приніс вічні обіти в 1853, був висвячений у священичий сан в 1859, з 1875 вів життя пустельника. Помер після нетривалої хвороби в переддень Різдва, 24 грудня 1898 р. Після смерті його тіло довгий час залишалося нетлінним, і за молитвами до нього стали відбуватися чуда.





Жінка приймає сиріт, які вмирають, щоб обдарувати їх любов’ю в останні дні життя

Корі Салчерт поставила собі за мету створення дитячого домашнього хоспісу, до якого приймає вмираючих сиріт в останні дні їхнього життя.

Корі – колишня медсестра. Разом з чоловіком Марком у 2012 році вони створили «Дім надії» – це унікальне місце, де невиліковно хворі діти, від яких відмовилися батьки, проводять свої останні дні. Корі хоче, щоб хоча б наприкінці свого життя діти відчували справжню любов.

Раніше Корі співпрацювала з фондом «Надія після втрати», де допомогала батькам, які пережили смерть дитини. Як медсестра вона бачила невиліковно хворих новонароджених дітей, яких з різних причин покидали батьки. Самотні, крихітні, хворі та безпомічні вони лежали у своїх ліжечках. І, мабуть, ніколи б не зазнали навіть чийогось дотику, якби не було потреби лікування.

«Я не осуджувала батьків, які залишили своїх дітей у такому стані, але я думала, що справді хочу забрати цих немовлят», – розповіла Корі.

Приблизно п'ять років тому жінка почала хворіти. Ускладнення і велика кількість процедур спричинили, що вона втратила роботу. Тоді Корі замислювалася, як цю ситуацію можна перевести на щось хороше. І так вона почала реалізовувати свою мрію – стати прийомною сім'єю для дітей-сиріт у хоспісах.

У 2012 році вона прийняла дівчинку, яка народилася з серйозним дефектом мозку і ввесь час була в комі. Дівчинка, яку залишили батьки, навіть не мала імені, і лікарі не давали їй багато шансів на виживання. Корі охрестила дівчинку Еммалин і доглядала її впродовж 50 днів. Після цього дівчинка померла.

«Я бачила, як Еммалин повільно йде від нас. Уся сім'я була в будинку, стежила за нею, цілувала голівку (Корі та Марк мають восьмеро дітей). Мій чоловік тулив її до грудей і співав колискову».

Дівчинка померла на руках у Корі.

Історія з Еммалин справила величезне враження на сім’ю Корі. Тому вони вирішили прийняти ще одну дитину. У 2014 році з ними замешкав 4-місячний Чарлі. Лікарі давали йому два роки життя. «Я перестала рахувати, скільки разів ми думали, що Чарлі залишив нас», – сказала Корі. І так, як у випадку з Еммалин, зі своїми близькими робила все, щоб забезпечити хлопчикові люблячу сім’ю.

І хоча відхід кожної дитини є для Корі болючим досвідом, вона досі хоче піклуватися про вмираючих дітей. «Це такий подарунок для цих дітей. Я хочу бути частиною їхнього життя, мати шанс мінімізувати їхні страждання, піклуватися про них і любити їх».

«Наші серця, як вітражі, створені з розбитого скла. Вони сильніші й красивіші, тому що колись були зламаними», – сказала Корі.





Нові документи підтверджують отримання прибутку Planned Parenthood від продажу частин тіл абортованих дітей

Про-лайф організація, сприяючи державному розслідування у Техасі,  оприлюднила документи, які доводятьнезаконне отримування прибутків з  продажу частин тіл абортованих немовлят.

Нові рахунки показують, що Planned Parenthood  виставляла платіжний документ за кожну одержану частину тіла.

Так як Planned Parenthood продавала фінансованим державою університетам, то це означає, що  кошти платників податків йшли на  купівлю залишків абортованих немовлят і в кінцевому підсумку осідали в кишенях керівників Planned Parenthood. Окружний прокурор Девон Андерсон "закривав очі на цей злочин, натомість звинуваючи людей, які повідомили про нього. Цій несправедливості не повинно бути дозволено існувати.

Метою видачі цих документів є пролиття світла на докази злочинної діяльності  Planned Parenthood на узбережжі Мексиканської затоки і оприлюднення вперше фінансових документів, що викривають практику купівлі абортованих ембріональних тканин медичними університетами Техасу.

Документи можуть стати ключовими доказами у справі розслідування діяльності Planned Parenthood .





Більшість жінок у США, що роблять аборти, вважають себе християнами

Християнки США вкладають близько 100 млн. доларів щорічно в індустрію абортів. Про це заявив президент Християнського центру піклування про породіль Care Net Роланд Уаррен на конференції «Євангелісти за життя», що пройшла в кінці січня у Вашингтоні.

Говорячи про «моральну співучасть» церкви у злочинах, скоєних «індустрією абортів», Роланд Уаррен закликав Церкви спочатку вирішити цю проблему в середовищі власних парафіян, а вже потім боротися зі світським суспільством.

Християнський центр піклування про породіль Care Net володіє найбільшою в США мережею центрів допомоги вагітним. Центр провів опитування, які показали, що чотири з десяти жінок відвідували церкву в той час, коли зробили свій перший аборт.

«І це ні скільки не заважало їм ходити до церкви не менше разу на місяць, - сказав Уаррен. - При цьому вони зробили аборт - і продовжували ходити, так ніби нічого не сталося. Наші опитування показують, що 65% жінок, які робили аборти, вважають себе католичками або протестантками».

«Давайте порахуємо, що таких жінок всього 200000, це цілком достовірна цифра. В середньому ціна аборту близько 500 дол., і це значить, що ці християнки вклали 100 млн. доларів в індустрію абортів. А тепер уявіть, що ці гроші пішли б на підтримку пологових центрів і акушерських пунктів. Ми ж віддаємо їх на аборти, проти яких самі і протестуємо від імені наших громад» - заявив Уаррен.





Нунцій в Ірландії застеріг перед єресями щодо питання шлюбу

Дискусії щодо Синоду Єпископів з питань сім'ї показують нам, що в католицтві правда є симфонічною, і повинні примирити два, здавалося б, протилежні полюси: правду і милосердя, – говорить Архиєпископ Чарльз Браун, Апостольський нунцій в Дубліні, який раніше тривалий час був співробітником Конгрегації Доктрини Віри.

Він взяв участь у конференції щодо сімей в Ірландії. Він запевнив, що всі зусилля Папи Франциска спрямовані на те, щоб зберегти цих два важливих елементи у підході до шлюбу і сім'ї. Як приклад, він навів недавню промову Святішого Отця до Трибуналу Римської Роти.

«Як непереминаюча милосердна любов Бога, так і постійна правда про шлюб. Треба зберегти одне і друге у нашому ставленні до сімей в сучасному світі. Інакше впадемо в оману, а якщо точніше – в єресі. Слово єресь походить від грецького слова, що означає «вибрати». І справді, єресі з’являються найчастіше тоді, коли хтось звертає увагу на користь одного полюса істини, а другий виключає. Аріани, наприклад, відкидали божественність Христа, і говорили про Його людськість. А докетисти, навпаки, заперечували Його  людськість. Не можна вибрати тільки один полюс істини. Ми повинні бути дуже обережні, щоб не робити тої ж помилки в питанні шлюбу, бо там є два полюси: правда і милосердя. Треба зберегти один і другий. І напруга, яка поміж ними існує, може дати плоди», – сказав Архиєпископ Браун.





Опитування: 67% швейцарців підтримають на референдумі традиційну сім’ю

Соціологічний інститут швейцарської столиці Берну провів велике соціологічне опитування швейцарських громадян стосовно майбутнього референдуму, на який винесено питання про законодавче визначення шлюбу, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки. Повідомляє pro-life сайт «Narod.hr».

Референдум відбудеться 28 лютого цього року. 67% опитаних відповіли, що на майбутньому референдумі голосуватимуть за закріплення у швейцарському законодавстві визначення шлюбу, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки. Соціологи відзначають, що «за» голосуватиме, з-поміж іншого, 50% виборців лівих та ліберальних партій, що є катастрофічним для цих партій, які у Швейцарії останніми роками всіма силами сприяють ЛГБТ меншині.

Щоб референдум отримав силу закону, згідно швейцарського законодавства потрібно, щоб «за» проголосувало 50% виборців плюс 1 голос.  





Курдські бойовики, підготовані Росією, зайняли християнські села на півночі Сирії

Ополченці Курдської народної самооборони, підготовані російськими військовими створили тренувальні табори в долині Хабур на півночі Сирії, в селищах, які у лютому цього року залишили ассирійські християни, втікаючи перед нападами бойовиків так званої Ісламської держави. За даними ассирійців найбільший таки табір створений у селі Тель Насрі. Про це інформує агенція «Fides».

Ополченці Курдської народної самооборони є військовим формування Курдського демократичного союзу, який у свою чергу є сирійським відділення Курдської робітничної партії, яку Туреччина вважає терористичним угруповання. Зайнявши християнські села на півночі Сирії ополченці Курдської народної самооборони, обіцяли сприяти поверненню християн до їхніх домівок. Але тренувальні табори вказують на те, що курдські бойовики не збираються виконувати своїх обіцянок.





Католический иерарх предложил ввести в школах Италии мусульманские праздники

Кардинал Римско-Католической церкви, архиепископ Милана Анджело Скола предложил ввести в школах Италии мусульманские праздники наряду с христианскими. Об этом говорится в публикации итальянской газеты Corriere della Serra.

"Мы не можем отказаться от своих традиций, но также мы должны принимать традиции других людей. Число мусульманских детей в школах скоро будет составлять 30% от общего числа учеников. Если они уважают религию других ребят, то почему бы не дать им понять, что в Италии есть место празднованию исламских праздников", - приводит слова католического иерарха РИА "Новости".

Кардинал отметил также, что в многонациональном обществе необходимо, чтобы представители религий "высказывались о своей позиции".

Кроме того, Анджело Скола высказался по поводу полемики вокруг строительства мечети в Милане, подчеркнув, "что там, где нет места для молитвы, нет и реальной свободы вероисповедания". При этом он отметил, что необходимо проявлять уважение к тем конфессиям, "которые появились здесь раньше".

В январе правительство Италии создало консультативный совет по взаимоотношениям с исламом, состоящий из ученых и экспертов в области исламской культуры и религии, который будет способствовать интеграции мусульман в итальянское общество.





В США разрешат зачатие от трех родителей

Американские власти планируют разрешить генетические эксперименты по зачатию детей от трех родителей. Клинические испытания с использованием материала трех человек будут направлены на снижение количества наследственных заболеваний, связанных с дефектами митохондриальной ДНК.

Специалисты планируют заменять в эмбрионе мужского пола поврежденные митохондрии на донорский материал от здорового человека.

В перспективе это позволит избежать развития у потомства наследственных заболеваний. Таким образом, геном человека будет сформирован не только отцом и матерью, но и материалом от третьего человека – донором митохондрий. Однако, как уверяют врачи, в силу того, что митохондриальная ДНК передается только по материнской линии, гены донора не будут переданы дальнейшему потомству.

Получается, что ребенок фактически зачат при участии двух матерей и одного отца. Специалисты полагают, что применять эту технологию следует лишь в исключительных случаях и под надзором государственных служб, пишет Сегодня.

Отметим, что ранее проводить подобные опыты разрешил парламент Великобритании.





Шведская церковь собирает пожертвования на строительство мечети

Шведская церковь в Наке объявила о начале сбора средств на строительство пристройки к зданию храма, в которой будет располагаться мечеть.

Объединенный религиозный комплекс будет называться «Дом Бога» - его строительство оценивается в 39 млн. шведских крон (ок. 4.5 млн. долларов), сообщает Седмица.
 
Бывший епископ Карстланда, а ныне приходской пастор Бенгт Ваденсьё представил проект в местной газете Svenska Dagbladet. Он пишет в статье: «Страх неизвестного в ислам дает Швеции то, что мы сейчас видим в парламенте, а я хочу показать другую картинку».
 
Парируя Джимми Акессону, главе Шведских демократов, который заявил, что мусульмане  являются величайшей угрозой, он пишет: «У нас в городе мы не верим, что мусульмане будут угрозой. Наоборот, они представляют ценность».
 
Пастор считает, что мусульмане и христиане должны объединиться идеей «единого Бога», а также заявил, что мусульмане на самом деле «мирные и честные».
 
В 2014 г. приход Наки уже делал заявления о том, что все средства, которые были завещаны умершими христианами в поддержку церкви, будут направлены на строительство мечети.





Мы не будем помогать в совершении самоубийства: врачи Канады

Тысячи врачей христиан Канады опасаются, что могут быть принуждены к исполнению эвтаназии, в случае, если новый закон будет принят Верховным судом страны, сообщает 316NEWS со ссылкой на Christian Today.

Христианская медицинская и стоматологическая ассоциация Канады, которая включает в себя несколько тысяч врачей по всей стране, высказало свои опасения по поводу данного закона во время встречи с парламентским комитетом.

Верховный суд Канады постановил, что законодательный запрет на помощь кому-либо в совершении суицида нарушает права человека. До июня правительство страны должно принять новый закон об эвтаназии, но врачи-христиане заявляют, что их волнует значение изменений в законодательстве.

Кардинал Томас Коллинз, один из представителей Христианского общества, рассказал в интервью журналистам: «Мы не согласны с практикой ассистированного самоубийства и эвтаназии. Мы считаем, что, внедряя это в нашу страну, мы становимся на неправильный путь, это принесет большой вред. Мы обращаем особое внимание на это, поскольку в нашей стране очень много людей, у которых есть все причины не становиться на этот путь, у этих людей должно быть право действовать в соответствии со своей совестью».

Представители Верховного суда поясняют, что речь не идет о принуждении по отношению к врачам, передает sobor.by.  Впрочем, вскоре после принятия решения о легализации эвтаназии Коллегия врачей и хирургов Онтарио выпустила руководство, согласно которому, даже если врач не желает выполнять эвтаназию самостоятельно, он всё равно должен проследить за тем, чтобы она состоялась, направив пациента к другому врачу.

«Совершить такое или проследить за тем, чтобы это совершил другой человек – это схожие в моральном плане деяния. Это против совести», — говорит кардинал Коллинз.





Футболист из Манчестер Юнайтед стал священником

Бывший игрок знаменитого футбольного клуба «Манчестер Юнайтед» готовится стать католическим священником, сообщает 316NEWS со ссылкой на Благовест — Инфо.

Ирландский полузащитник Фил Малрайн, в свое время игравший вместе с Дэвидом Бэкхемом, недавно поступил в Папский ирландский коллегиум в Риме, сообщает английская газета «The Catholic Herald».

Член доминиканского ордена, Малрайн в скором времени готовится принять таинство священства. Эта идея пришла ему после бесед с епископом городов Даун и Коннор Ноэлем Треанором.

34-летний Малрайн был вынужден покинуть большой спорт в 2008 году после серьезной травмы. С тех пор он посвятил себя делам благотворительности.

http://catholicnews.org.ua  http://prochurch.info  http://mirvam.org


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1073 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: криза церкви, суспільні проблеми, ісламізація, Переслідування християн, публіцистика, гомодиктатура, актуальні публікації, аборти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика