Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Лютий » 18 » Публіцистика » Актуальні публікації на 18/02/2016
10:03
Актуальні публікації на 18/02/2016
Митрополит Алфєєв знову очорнює і оббріхує УГКЦ тепер уже з гаванської перспективи

Після повернення з Гавани керівник Відділу зовнішніх церковних з’язків Московського патріархату митрополит Ілараіон Алфєєф  дав інтерв’ю провідному пропагандистському кремлівському ресурсу «РИА Новости».

У цьому інтерв’ю Алфєєв продовжив свою інформаційну війну проти УГКЦ, головним посилом якої є «Рим добрий, а уніати – погані». Алфєєв повторив свої історичні побрехеньки про насильницьку Унію. При чому, Алфєєв вдався до чергового оббріхування УГКЦ та ЇЇ Глави Блаженнішого Патріярха Святослава. Алфєєв приписує Главі УГКЦ начебто образи на адресу Папи та патріарха Кіріла. Алфєєв вдався також до повторення міфів про розгром греко-католиками московського православ’я в Галичині та про небачене насильство греко-католиків над нещасними православними. Також Алфєєв звинуватив Блаженнішого Святослава у тому, що він, начебто, виконує політичне замовлення коли твердо стоїть в обороні прав УГКЦ проти московитських зазіхань. Цікаво зазначити, що Алфєєв заявив, що не бачить сенсу створювати комісію, яка б розглянула безперевні оскарження з боку Московського патріархату та його структур в Україні на адресу УГКЦ.



Хорватський міністр освіти: світ створений Богом

Новий хорватський міністр науки, освіти та спорту Предраґ Шустар, не приховує свого переконання, що теорія еволюції не дає відповідь на багато наукових проблем та що на його переконання віра у те, що світ створений Богом і наукові дані не протирічать одне одному. Пише "Jutarnji list".

Це викликало бурю невдоволення з боку науковців, які декларують себе лібералами та атеїстами та заявляють, що з такими переконаннями, які на їхню думку є антинауковими п. Шустар не може бути міністром. На закиди цієї групи науковців п. Шустар відповів: «Я в першу чергу науковець. А дискусія про виникнення світу – найстарша у філософії. Якщо колеги, які мене критикують, відгукнуться, я з великим задоволенням продискутую з ними цю тему.».



Ісламський екстреміст напав на ресторан ізраїльського араба-християнина в США

Іммігрант з Гвінеї увірвався з мачете в ресторан «Близькосхідний Назарет» в місті Коломбус (штат Огайо).

Терористові вдалося нанести важкі поранення чотирьом співробітникам і відвідувачам ресторану, перш ніж він був застрелений прибулими за викликом поліцейськими.

Служба новин 2 каналу ІТВ повідомляє, що теракт стався в минулий четвер. Після того, як з'ясувалося, що чотири роки тому мусульманський іммігрант був затриманий американською владою за поширення радикальної ісламської ідеології, до розслідування підключилося ФБР.

Причиною гніву терориста міг стати той факт, що господар ресторану - араб-християнин з Хайфи, вивісив, разом з американським, ізраїльський прапор. Після теракту він заявив, що не має наміру прибирати стяг єврейської держави.



Північна Ірландія голосує проти абортів

Аборт в Північній Ірландії залишиться незаконним. Члени Асамблеї проголосували проти дозволу на аборт, навіть в разі «смертельних аномалій плода».

40 членів Асамблеї Стормонт проголосували проти законодавства, запропонованого двома представниками Партії Альянсу, Стюартом Діксоном і Тревором Ланном.

На відміну від решти Великої Британії, закон про аборти 1967 року не поширюється на Північну Ірландію, де аборт вважався законним, тільки якщо життя матері перебуває в небезпеці або існує ризик постійного або серйозного пошкодження її психічного і фізичного здоров'я.

Після палких дебатів, представники партії зазнали поразки. Вони хотіли поширити критерій законного аборту і на випадок, коли плід знаходиться в стані «фатальної аномалії» або був зачатий в результаті статевих злочинів, таких як згвалтування або інцест. «Фатальна аномалія плода» - діагноз, який лікарі призначають, коли майбутня дитина або вмирає в утробі матері або незабаром після народження.

Представник християнськоі служби милосердя CARE в Північній Ірландії Марк Бейлі, який виступає проти змін у законі, сказав, що не завжди фатальні аномалії плода призводять до негайної смерті.

Марк Бейлі вказав на випадки, коли «батьки свідчать про те, як вони насолоджувалися часом, проведеним з дітьми, незважаючи на те, чи був це тиждень, місяць, а в деяких випадках навіть роки».

В кінці дискусії Демократична юніоністська партія, головна партія в Північній Ірландії, створить робочу групу, щоб вивчити питання.



Пакистан: Християнина погрозами хочуть змусити прийняти іслам

Перед християнином Патрасом Ханіфою, батьком п'яти дітей, жертвою насильства на своїй роботі, поставили вибір –  прийняти іслам або зазнати мук. Патрасу, робітнику на будівництві в Мултані, Пенджаб, постійно погрожували, дискримінували та психологічно знущалися його співробітники, які хотіли навернути його до ісламу. Інформує агенція «Fides».

Виснажений Патрас почав навіть задумуватися про самогубство. "Вони дуже часто називали мене" kafir ", що означає невірний, погрожували, що будуть вдаватися до безпідставних обвинувачень в богохульстві, якщо я відмовлюся прийняти іслам", - розказав Патрас Крістіан християнському адвокату Сардару Муштагу Гіллу, до якого він звернувся по правову допомогу.

“Екстремізм, ненависть, зумовлені лише іншою вірою, упереджена ворожість – ось через що проходять християни в Пакистані. Ісламські екстремістські групи хотіли б знищити там християнство та інші релігії”.

"Такий екстремізм спричинений появою релігійних меншин в Пакистані. Політичні лідери та лідери мусульманських релігій повинні публічно відмовитися від подібного відношення, розпочати  масштабну програму релігійної гармонії, та нагадати, що всі громадяни мають рівні права та гідності", стверджує Гілл.



Сенатор Техасу Тед Круз каже, що католики, стурбовані його підтримкою контрацепції, не повинні сумніватись у його pro-life позиції

"Я однозначно проти абортів", сказав Круз. "Я вважаю, що кожне життя є дорогоцінним даром від Бога, і має бути захищене від моменту зачаття до моменту природньої смерті."

Круз пов'язав боротьбу за життя зі судовим слуханням в березні Малих Сестер Бідних. Монахині кидають виклик абортивному і контрацепційному мандату адміністрації Обами, створення якого майже чотири роки тому неофіційно розпочало медійну та ведену промисловістю абортів "війну з жінками".

"Я розумію, що багато вірних католиків, з релігійних причин, не використовують контроль за народжуваністю", сказав Круз.  "Тобто, очевидно, їх правом є дотримуватись вчення їх віри. Я є  баптистом з півдня, тобто це не є вченням моєї віри, але я поважаю католиків, які дотримуються свого вчення".

"Малі Сестри Бідні є католицьким благодійним згромадженням, вони присвячують своє життя турботі про бідних і літніх людей. І зараз адміністрація Обами судиться з  Малими Сестрами Бідними, намагаючись накласти на згромадження мільйони доларів штрафів, під приводом Obamacare з тим, щоб змусити сестер платити за препарати, які викликають переривання вагітності".

"Це неправильно. Це закінчиться, якщо я буду обраним президентом."



Католический священник арестован в Италии за организацию финансовой аферы

Итальянская полиция арестовала священника аргентинского происхождения, который подозревается в том, что сумел выманить у различных благотворителей и дарителей около 30 миллионов евро, используя при этом в сложную схему отмывания денег.

Монсеньор Патрицио Бенвенути (Patrizio Benvenuti), который служил военным священником в Италии, а затем был мелким чиновником ватиканских трибуналов до выхода на пенсию, по сообщению итальянских СМИ, заработал миллионы евро, собирая, главным образом с пожилых людей средства для фонда Kepha, который был, предположительно, вовлечен в различные гуманитарные проекты. Но, согласно данным полиции, собранные для фонда средства в реальности использовались организацией рэкетиров, работавших как внутри страны и совершавших различные преступления, такие, как мошенничество, отмывание денег и уклонения от уплаты налогов. В это преступное сообщество были вовлечены отдельные люди и целые компании, расположенные в Бельгии, Франции, Италии, Люксембурге, Швейцарии и Соединенных Штатах, пишет Седмица.

Монсеньор Бенвенути, который был арестован, когда он пытался покинуть Италию, чтобы в дальнейшем жить на пенсии в доме на Канарских островах, в настоящее время удерживается под домашним арестом. Полиция наложила арест на виллу стоимостью 8 миллионов евро, принадлежащую фонду Kepha, которая, очевидно, использовалась Бенвенутти в качестве места жительства, а также намерена арестовать другую его виллу — на острове Корсика.

Патрицио Бенвенути, как и Папа Франциск, происходит из итальянской семьи, эмигрировавшей в Аргентину.



Ватикан разрешает молчать на грех педофилии

Ватикан разрешает епископам не инициировать уголовные преследования о случаях насилия над детьми.

Новоназначенные епископы получают свежие инструкции Святого Престола, согласно которым им не следует «выносить сор из избы», сообщая о случаях насилия над детьми, совершаемых пастырями церкви.

В указаниях также говорится, что решение о доведении таких случаев до сведения правоохранителей должны принимать родные жертвы. Это положение можно найти в последнем варианте инструкции, публикуемой Ватиканом, сообщает Седмица.

В документе говорится, что даже когда гражданский кодекс какой-то страны требует сообщать о таких преступлениях в обязательном порядке, это совсем не обязанность епископа – даже если ему известно о подобных греховных деяниях или преступлениях. Понятно, что общественные группы в поддержку жертв насилия возмутились, узнав эту новость.

Следует отметить, что Папа Франциск создал «Понтификальную комиссию по защите несовершеннолетних», которой поручено разработать кодекс норм Католической церкви в целях борьбы с насилием над детьми. Также, как известно, Папа неоднократно требовал, чтобы священники католической церкви проявляли «нулевую терпимость» к случаям сексуальных посягательств в церкви на детей или взрослых.

Автором инструкции является Тони Анатрелла, бывший психотерапевт, а ныне прелат, весьма противоречивая фигура.  Его взгляды во многом нашли отражение в новой церковной инструкции, вместе с явной тенденцией к преуменьшению серьезности тех систематических насилий над детьми, которые совершались в лоне католической церкви.

По мнению правозащитных групп в помощь жертвам таких преступлений, они совершаются и поныне. В новой инструкции вроде бы признаются сексуальные преступления пастырей церкви, но при этом приводится статистика таких преступлений, утверждающая, что большинство их обычно совершается близкими, соседями и знакомыми жертв. Впрочем, известно, что многие фигуранты таких преступлений, и особенно священники, часто остаются в тени.

http://catholicnews.org.ua  http://prochurch.info


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1089 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: християнофобія, криза церкви, суспільні проблеми, московська психіатрія, ісламізація, публіцистика, актуальні публікації, масонерія і антихрист, аборти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика