Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Серпень » 4 » Публіцистика » Актуальні публікації на 04/08/2015
07:49
Актуальні публікації на 04/08/2015
Шкільний округ в США оштрафований на 7500 доларів за молитву

Федеральний окружний суд США оштрафував третій за величиною в Міссісіпі шкільний округ на 7500 доларів після молитви одного із служителів церкви під час відкриття окружних зборів.

Ця молитва порушила судову заборону на «прозелітизм християнства» для даного округу.

Окружний суддя Карлтон Рівз вже вдруге заборонив шкільному округу Ранкін Коунті проводити молитви під час шкільних заходів. До того ж суддя заборонив поширення Біблій на території шкільного кампуса.

Суд зобов'язав шкільний округ виплатити позивачеві - студенту школи північно-західного Ранкіна під Фловуде (Northwest Rankin High School) - компенсацію в розмірі 2500 доларів за те, що цей студент був присутній на зборах в травні 2014 року, які почалися з молитви методистського пастора Роба Гілла. Ще 5000 доларів шкільний округ повинен заплатити цьому студенту за те, що в жовтні 2014 «Гедеоновим братам» було дозволено поширювати Біблії серед учнів п'ятих класів початкової школи, що знаходиться неподалік.

Разом з цими 7500 доларів штрафу шкільний округ повинен буде сплатити судові витрати даного студента, розмір яких буде визначений пізніше. Суддя Рівз також пригрозив шкільному округу штрафом в 10 000 доларів у разі будь-якого порушення даної постанови в майбутньому.

Директор школи Лінн Уезерсбі у своїй заяві, озвученій через адвокатів, сказав, що колектив школи врахує рішення суду і внесе корективи в свої дії, але директори школи, вчителі та учні продовжать молитися.

Довідка: Шкільний округ - спеціальний округ, який являє собою єдину систему шкіл з декількох міст; має адміністративний статус подібний статусу міста або графства; може випускати цінні папери.



Тисячі християн в таборах Північної Кореї

Від 50 до 70 тис.  християн містяться в концентраційних таборах  Північної Кореї. Такі дані наводяться в звіті італійського відділення "Сaritas". У документі стверджується, що християни є найбільш  переслідуваною категорією віруючих у світі.

Також найбільш  ворожими для християн країнами є Сирія, Сомалі, Ірак, Афганістан, Пакистан, Південний Судан, Іран, Еритрея, Нігерія, М'янма, Демократична Республіка Конго і Центральноафриканська Республіка. Протягом менш ніж одного року, з листопада 2013 по 31 жовтня 2014 р., за віру було вбито 4344 послідовники Христа. У той же період піддалися нападам 1062 церкви.

Згідно зі звітом, більше 100 мільйонів християн стали жертвами різного типу дискримінації з боку політичних режимів і сповідників інших релігій і конфесій. Все це відбувається при мовчанні з боку міжнародного співтовариства.



Апостольський вікарій з Алеппо: Ісламська держава є інструментом у руках великих держав

«Ісламська держава є інструментом у руках великих держав, вони створили і озброїли її. Вони не борються з нею, але купують в неї нафту і археологічні знахідки», – сказав в інтерв'ю італійському католицькому ТБ 2000 Апостольський вікарій з Алеппо.

Єпископ Джордж Абу Хазен, OFM, церковний зверхник всіх католиків латинського обряду в Сирії, заявив, що в країнах, які з нею межують, також і в Туреччині, так звана Ісламська Держава має справжні тренувальні табори.

«Люди з Ісламської Держави зайняли території, на яких є нафта – сказав єпископ Хазен. – Вони продавали її по 10 доларів за барель, а тепер за 30 доларів. І ми знаємо, хто купує в них нафту чи археологічні знахідки. Звичайно, це не сомалійці чи мавританці! З ISIS торгують не тільки західні компанії. А бідні люди втрачають свої життя. У Сирії в нас було 23 релігійні та етнічні групи, що складали прекрасну мозаїку. А що з ними відбувається тепер? І що тут говорити про права людини!».

Народжений у Лівані, францисканець також говорив про турецькі військові дії проти Ісламської держави, яка, як він побоюється, є для турків приводом, щоб боротися з курдами. «Ми знаємо, що Туреччина дозволяє одиницям з ISIS входити, озброюватися і вчитися», – додав Апостольський вікарій з Алеппо. Він також виправдовує тих, хто – як мусульмани і християни – стали до збройної боротьби на захист проти джихадистів. Він висловлює жаль з приводу ненависті, з якою стикаються послідовники Христа в союзі з курдами проти ISIS.



США заснували католики?

Американські археологи зробили сенсаційне відкриття. На розкопках першого англійського поселення в США, колонії Джеймстаун (штат Віргінія), вони виявили останки капітана Гебріела Арчера, одного з лідерів поселенців. Унікальність цього відкриття в двох нюансах. По-перше, в могилі Арчера був виявлений срібний релікварій, в якому були знайдені кілька кісток і крихітна плешечка, наповнена святою водою чи кров'ю.

По-друге, капітан був похований в шестикутній труні головою на схід. Подібним чином, вказує американське видання Atlantic, часто ховали католицьких священиків. Звідси інтрига: Джеймстаун був протестантською колонією, але тепер напрошується висновок, що в ній процвітала підпільна католицька громада, членами якої були деякі керівники поселення, а сам Арчер цілком міг бути її лідером або навіть таємним священиком.

«Знахідка загадкової маленької срібної коробки з мощами стала одним з головних сюрпризів, - заявив президент Jamestown Foundation Джеймс Хорн. - Ми все ще намагаємося з'ясувати, що б це значило: адже дуже дивно виявити католицький релікварій в могилі лідера першої протестантської церкви в країні».

Американські та англійські католицькі видання, які  із зрозумілих причин зацікавилися відкриттям археологів, поки що не роблять далекосяжних висновків з цієї події. Але немає ніяких сумнівів, що питань воно породжує багато. Коли в 1600-х роках британські маргінали вирушили на пошуки щастя в Новий Світ, їх релігійна приналежність мала велике значення. Як пише американський католицький портал National Catholic Register, на початку XVII століття страх і ненависть до «папістів» переживали в Англії один з найвищих максимумів в історії країни. «Порохова змова» в англійських емігрантських колегіях Дуе і Вальядоліда з метою вбивства короля Якова I, його сім'ї та британського парламенту в 1605 році, привела до прийняття обмежувальних законів проти католиків і серйозних репресій. Будь який англійський католицький священик, особливо єзуїт, міг бути запідозрений у підбурюванні і змові проти правлячого ладу. Так що монарх навряд чи  зрадів би, дізнавшись, що католики таємно інтегрувалися в загони поселенців, що відправлялися на нещодавно відкритий континент. І хоча в 1629 році англійській колонії Меріленд дали свободу віросповідання, дозволивши католикам і англіканам вільно сповідувати свою віру, після повалення останнього католицького короля Англії Якова II в ході «Славної революції» 1688р. мерилендським католикам довелося піти в підпілля, оскільки їм заборонили публічно проводити службу.

Тому питання про релігійні засади американської нації в ході її національного будівництва досі вирішувалося на користь протестантизму, який вважався «місцевим», а католицтво - «прийшлим». Першими католицькими колонізаторами в подібній інтерпретації визнавалися іспанці і французи, які починаючи з XVI століття засновували свої колонії від Флориди до Каліфорнії. Відповідно, під час війни північноамериканських колоністів з європейськими країнами католицтво з його священиками і ченцями визнавалися за «ворожих агентів» іноземних держав. Історія самої католицької Америки, зазначає дослідник колоніального періоду з університету Брандес Маура Джейн Фарреллі, за загальновизнаною теорією починається в 1820-1830-х роках з хвилею іммігрантів з Німеччини, Ірландії, Австро-Угорщини, Італії та Російської імперії. У 1820 році чисельність католиків збільшилася до 200 тис. осіб, через тридцять років їх налічувалося близько 1600000 чоловік, а до кінця XIX століття - до 12 мільйонів. Зростання католицької громади викликало напругу на релігійному і політичному рівні. У XIX столітті з'явився навіть так званий рух «натівістів» або «незнайок». Відомими його ідеологами були винахідник телеграфу Семюель Морзе і батько знаменитої письменниці-супротивниці рабства, президент теологічної семінарії в Цинциннаті Лайман Бічер. Морзе і Бічер вважали, що в «змову проти демократії» залучені не тільки католицькі єпископи, але і європейські монархічні держави, а також особисто канцлер Австрії Меттерніх і російський імператор Микола I.

Як зауважує доцент історії Церкви та історичного богослов'я отець Девід Ендрес, американських католиків постійно підозрювали в нелояльності і недостатній американській ідентичності через те, що їх верховний пастир знаходиться в Римі. Сьогодні ця проблема, говорить католицький історик, знову постає у главу кута - що у визначеннях «католик» і «американець» має бути для вірних іменником, а що прикметником? У цьому сенсі виявлена археологами знахідка в Джеймстауні дає американським католикам підставу вписати своїх предків в ряд отців-засновників країни, а Римові стати ближче до Вашингтону. Звичайно, залишається інтригуючим питання, якою була доля таємної католицької громади в цьому першому англійською поселенні і куди поділися її члени та їхні нащадки - розчинилися з часом в протестантському суспільстві чи пішли в глухе підпілля і продовжили таємно виконувати свої обряди, отримуючи інструкції від пап римських. / Станіслав Стремідловскій




Тільки християнство зупинило людські жертви богам в Європі – відомий археолог

Наші предки не були поганами-«вегетаріанцями», вони, як і решта нехристиянських народів Європи, жертвували людей своїм богам. Про це свідчать археологічні знахідки в галицькому Пліснеську.

«Культове місце в «Олениному парку» почало своє існування з кінця VІІ століття. Це невелика територія – усього приблизно 0,33 га. В зазначений час з південного краю цієї невеличкої площадки було здійснено декілька ритуальних кремаційних поховань. Згодом в центрі культового місця побудували кам’яний язичницький храм, а навколо нього звели будинки для жерців. Впродовж VІІІ-ІХ ст. на місці ритуальних поховань вони спорудили «жертовний пояс» – місце масових ритуальних кремаційних та частково інгумаційних захоронень, які мали форму насипу, поверх якого лежали кам’яні вапнякові та пісковикові плити.

Цей «жертовний пояс»  проходив по периметру площадки. Він був своєрідною «сакральною межею». Потрапити на святилище можна було тільки через підземний хід. Дійсно, це - унікальна сакральна пам’ятка у всьому слов’янському світі, аналогій якій - нам не відомо. В ІХ –Х ст. творилася міська інфраструктура - навколо культового місця розбудовувалося слов’янське (старохорватське)  місто, яке в кінці Х століття займало територію близько 450 га. Ця величезна укріплена площа була заселена нашими предками.» - розповів в ексклюзивному інтерв’ю для «Католицького Оглядача» директор Інституту археології Львівського національного університету ім. І. Франка Михайло Филичук.

Як зазначив багаторічний дослідник Пліснеського городища: «… у «жертовному поясі»  Пліснеського святилища знайдено кальциновані (спалені) та окремі некальциновані людські кістки, при цьому на некальцинованих кістках виявлено сліди від ріжучих предметів. До речі, тут знайдено і жертовний ніж, за допомогою якого жерці здійснювали жертвоприношення. В свою чергу це вказує на принесення людських жертв на культовому місці.

Тут треба сказати, що, насправді, нічого особливого в цьому немає. Наскільки нам відомо, до прийняття християнства, людські жертвоприношення практикувалися й в інших народів Європи. Очевидно, що для поганського світу це, була найбільша і найстрашніша жертва. Людина прагнула віддати те – що в неї було найдорожче, тобто своє життя. З прийняттям християнства, у якому Бог жертвується Богові, подібна практика зникає серед наших пращурів. І тут знову ж таки ми не є гіршими чи ліпшими від інших народів Європи.» 




Рівень довіри українців до церкви падає

Серед усіх громадських і владних інститутів громадяни України найбільше довіряють волонтерам (довіряють 67%, не довіряють - 23%, баланс довіри-недовіри становить + 44%).

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 27 липня 2015 року.

Рівень довіри до церкви склав 62% (баланс +34%), при цьому показавши найнижчий результат за останні 5 років. Переважає довіра над недовірою щодо населення до Збройних сил України (+ 18%) і до добровольчих батальйонів (+16%).

Також позитивним є баланс довіри-недовіри до громадських організацій (+ 13%) і до засобів масової інформації України (+ 2%), однак динаміка у відношенні до цих установ протилежна: довіра до громадських організацій зростає (від 9% в 2010 році до 13% в 2015), а в українських ЗМІ падає (від + 26% у 2010 році до 2% у 2015).

Найменше українці довіряють російським ЗМІ: негативно висловилися 83% респондентів (баланс склав -76%). Далі за рівнем недовіри йдуть всі правоохоронні органи, причому недовіра до них за п'ять останніх років суттєво зросла: суди (- 67%), прокуратура (-67%), міліція (-57%). До СБУ з недовірою ставиться 62% громадян України (-34%). При цьому рівень недовіри до Верховної Ради – 78% (-62%), до президента – 62% (-33%).

Довіра до банків теж коливається в залежності від фінансово-економічної ситуації в країні, і в останні два роки є найнижчою: -71% в грудні 2014 року і -63% в липні 2015. Падає довіра до місцевої влади: від +10 % у 2012 році до -22% в липні 2015 року.

У ході дослідження було опитано 2011 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.
http://catholicnews.org.ua

 



В Нигерии исламисты из «Боко Харам» за минувшую неделю убили 29 христиан

По свидетельству очевидцев, экстремисты из исламской террористической группировки «Боко Харам» за минувшую неделю убили 29 человек в двух христианских анклавах северо-восточной Нигерии, сообщило издание Press Trust of India.

Пол Али Дилл рассказал, что большинство жителей деревни Дилл бежало при нападении исламистов, но те, кто не мог спрятаться, были расстреляны. Также было подожжено много домов христиан, пишет Седмица.

Сельские жители сообщили, что экстремисты также напали на соседнюю деревню Мватамам. Все еще не известно точно, сколько людей было убито в этом селении.

Ранее, в воскресенье, 26 июля, женщина - террористка-смертница взорвала себя на оживленном рынке в северо-восточном городе Даматуру, убив 15 человек и ранив 50.

В пятницу, 24 июля, мишенью террористов стала деревня Майкадири, где, по словам свидетелей, погибли, по меньшей мере, 14 человек. Террористами были зарезаны 500 коров. / http://prochurch.info

 



Епископ и 26 священников в Китае протестовали против сноса крестов с храмов

Старший епископ и 26 священников собрались у здания правительства в китайском городе Вэньчжоу в знак протеста против сноса крестов на храмах в провинции Чжэцзян, сообщило информационное агентство AsiaNews.

Возглавил митинг епископ Винсент Вэйфан Чжу, родившийся в 1927 году и назначенный епископом Вэньчжоу в 2007 году, чья деятельность оценена правительством.

С 2013 года в Китае были сняты кресты с более чем 1100 протестантских и католических храмов.

После акций 24 июля католики и протестанты начали кампанию по установке и демонстративному ношению крестов.

 



Главные благотворительные организации США выделяют миллионы долларов на «борьбу» с Католической Церковью

Согласно сообщениям Католического новостного агентства CNA, крупные благотворительные организации Америки вложили несколько миллионов долларов в кампанию, направленную на устранение «религиозной дискриминации» представителей нетрадиционной сексуальной ориентации.

CNA выяснило, что шесть крупнейших благотворительных организаций и обществ – Evelyn & Walter Haas, Jr. Fund, Gill Foundation, Proteus Fund, David Bohnett Foundation, Arcus Foundation и Ford Foundation – выделили порядка 4,8 млн долларов на борьбу с «церковными запретами и ограничениями» в отношении гомосексуалистов.

Средства пойдут, в первую очередь, на то, чтобы голос Церкви не был услышан и воспринят, а также на ведение судебных процессов. / http://katolik.ru

 




США: Памятник «Десять заповедей» будет снесен

В понедельник Верховный суд Оклахомы вынес вердикт о снесении властями монумента «Десять заповедей», который был поставлен в 2012 году в Капитолии (Вашингтон). Суд, также отказал пересмотреть призыв о ранее принятом решении, сообщает 316NEWS со ссылкой на christiantoday.com.

Судьи отказали Комиисии охраны памятников архитектуры и культурного наследия Оклахомы в просьбе пересмотреть решение суда, принятое 30 июня. В предыдущем решении говорилось о нарушении конституции штата, которая запрещает использовать государственное имущество для пропаганды религии.

Ранее в июле губернатор Оклахомы Мэри Феллин, представительница Республиканской партии, заявила, что сохранит памятник на том же месте, пока законодатели ищут всевозможные способы.

«Мы внимательно изучили аргументы комиссии и не нашли никаких причин для повторного слушания», — заявил председатель Верховного суда Джон Райф.

Памятник высотой в 6 футов (1,8 метров) был построен за счет частных средств. Пресс-секретарь губернатора Алекс Вайнц заявил, что официальные власти штата не получили окончательного приказа для устранения памятника.

 «В то же время штат рассматривает правовые варианты сохранения памятника», — сказал представитель Алекс Вайнц. / http://mirvam.org



Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1216 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: християнофобія, суспільні проблеми, ісламізація, Переслідування християн, актуальні публікації, публіцистика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика