Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Липень » 17 » Суспільні проблеми » Актуальні публікації на 17/07/2015
18:33
Актуальні публікації на 17/07/2015
«Рано, чи пізно хлопці повертатимуться з війни... будьте акуратними у ваших діях», - боєць, кримський татарин
Як живеться учаснику бойових дій на фронті? Що очікує його та його родину після демобілізації? Чи є закони, які захищають родину військовослужбовця? Яким є життя багатодітної сім’ї переселенця, кримського татарина, на заході нашої країни?

Про це у розмові з учасником військових дій, батьком сімох дітей.

P.S. Під час перекладу інтерв’ю лексику максимально збережено, ім’я, за бажанням бійця, не вказано.

- Розкажіть про себе. Де Ви воювали?

Це був 29 блокпост н/п Новотошківська на Луганщині, 10 штурмова рота. З травня місяця будемо базуватися в Сєвєродонецьку. На мою думку, всіх гарячих хлопців формують у нову бригаду. Я демобілізований, тепер молодь воюватиме, а нас триматимуть про всяк випадок.

- Учасник АТО, чи учасник бойових дій? Якою є ця людина?

Правду кажучи, є дві категорії військових на Сході: учасник АТО і учасник бойових дій. На передовій є учасники бойових дій – там найбільше пекло. Учасники АТО – це ті, хто не є на передовій. З тими, котрі вихваляються, що вони учасники АТО, - багато не говорю: «Слава Україні – Героям слава» - і пішов. Запитаєте чому? Той, хто жив на передовій, хоча б півроку (а жив – означає постійно перебував на грані смерті), той знає, що це таке, таким людям я можу вірити. У тих, котрі знаходяться за три-п’ять км від передової, - життя інше: спиртне, горілка у них є проблемою. Особливо ця схильність загострюється під час перемир’я – розбиті носи, підбиті очі. Це вже не «сєпарська міна». Керівництво просить хлопців: «Раз уже не сила терпіти пережите – хоча б мати міру у цьому».

- В яких побутових умовах Ви жили на війні?

Милися дуже рідко, бо не було де. Робили це в приміщенні дитячого садочку: у пральнях, в холоді. Це було нашою банею. Розкіш! На сьогодні, цей садочок дощенту розбомбили. Якщо б не волонтери, котрі постійно виручали і влаштовували нам такі бані в дитсадках, то бліндаж і миска з водою – це єдиний санвузол. Велике спасибі волонтерам за вологі серветки – вони нас дуже виручали. І не лише нас, а усіх, хто був на передовій.

- На сьогодні Ви демобілізований. Як Вас зустріла Україна, зокрема наша правова система влади? Чи відчуваєте Ви і Ваша родина увагу з боку законодавчої влади щодо учасників бойових дій на сході?

Повернувся і трохи підлікував контузію ока, є проблеми з нирками, маю виразку. Ставлення бюрократів – це «бомба»! Нещодавно написав «-енну» заяву про те, щоб мене «поставили на облік». Люди бояться прописувати у своїх квартирах, приміщеннях, бояться, щоб ми не заволоділи їхнім майном. Влада тут не дивиться на людину, що вона – людина. Тут дивляться: є у тебе печатка, чи немає, а тоді починають щось трохи рухатися і то з «подачі» вищестоячих. Добрі люди допомогли і тепер маю місце прописки.

До прикладу, розповім історію щодо дій нашої законодавчої системи. Щоби виробити документи на проживання в іншому місці - мені сказали з’їздити в Крим для виписки, а тоді повернутись на теперішнє місце проживання, щоб прописатися. Тільки так мене можуть «поставити на облік». Закон є закон. За таку поїздку я заробив би від чотирьох до семи років за дизертирство. На кордоні з Кримом мене уже «чекали б»... І на п’ять-сім років у Магадан, тому що я «укроп», фашист, бандерівець.

Ще інший приклад наведу. Хотів старшу доньку з двома неповнолітніми сестричками відпратити на місяць додому, у Крим, щоб відпочили і за будинком приглянули. Зробив довіреність для дочки. Українці на кордоні пропустили. На кордоні з Кримом, за новим законом, потрібен уже якийсь новий дитячий паспорт. Питають, як Вас Україна пропустила? Вони три години тримали дочку на кордоні з двома дітьми.

- А як з родиною? Як Ви влаштувались на заході нашої країни?

Живемо у комунальній квартирі з сімома дітьми. Є вода, сіль, є хліб. Я не міліонер, не багач, але найщасливіша людина у світі. У мене семеро дітей і нас двоє з дружиною – це вже цілий «мотопіхотний відділ» (жартує). Є кому поплакати і є кому помолитися.

- Поділіться, що Вам на цій війні найбільше сподобалося?

Вразила солідарність людей. Приїхали хлопці з усієї України. Сподобалося ставлення людей, котрі завжди готові тих «5 грн» кинули в цей «котел», щоб зібрати на бійців. Щиро вдячний за неоціненну роботу волонтерів. Це все фантастика про те, що кажуть, начебто Міністерство оборони щось там видає. Видають одну тушонку на трьох і хліб, якого нам не ставало і ми їздили докуповувати.

- А що найбільше боліло?

До грудня місяця нас тричі підставляли. Ми навіть не можемо зрозуміти – чи це була зрада, чи підстава. Нас пустили, як кусок м’яса, як стадо баранів на знищення. Нам наказали взяти с. Сокольники. Із техніки у нас були три авто БМВ, які ми самі зібрали, і стрілкова зброя. Правду кажучи, «броніки» мало ефективні. Якщо когось і рятували - то рідко. Можливо, тільки від осколків. Це просто особистий (додатковий) вантаж. Ми дві з половиною години стріляли, не знаючи куди. Ніхто нічого не розумів, а командир мовчав. Чому мовчав? Можливо, йому так сказали: «Мовчи. Вперед. Фас». ...Потім "пішли" гради. Ми не розуміли, з якого боку і чиї це гради, але падали вони біля нас. ...Нам знову наказали відійти – ми відійшли. «Сєпари» за ніч укріпилися. Наступного ранку нам наказали «вперед» – і «сєпари нам дали»: розбито танк, смерті бійців... Це була зрада... Сорока на хвості принесла, що хтось добре «рулив» за гроші.

У грудні по всьому Донбасу було об’явлено перемир’я.

- Як працює інформаційна сфера? Чи те все, що ми чуємо, відповідає воєнній дійсності?

Молодь дивиться проросійську інформацію, вона і їхні батьки бояться. «Сєпари» «молодці», вони показуть наших полонених у викривлених тонах. Я cам три-чотири ролики подивися - і починаю сумніватися. Це інформаційна війна.

- Чому Ви залишили таку велику родину і пішли на війну. Це великий ризик – сім’я ж могла залишитись без годувальника?

Пішов воювати, бо не хочу, щоб мої діти жили так, як я. І не хочу, щоб жили, як усі. Пішов воювати не за якісь там пільги, як інколи кажуть. У мене ці пільги вже купу років. Те, що кажуть про 75 % пільг учасникам АТО, - фантастика. Мені порадили залишатися на «багатодітних пільгах». До прикладу, на пільгах від АТО ти сплачуєш за 100 кіловат,.. всі інші послуги – як у всіх.

Я не хочу, щоб мої діти бачили те, що бачили їхні батьки, – цей безлад. З другого боку, кажуть правду: «Який народ – такі і керівники». Треба зламати цю систему. Дай Боже, зламаємо! Ми тільки один рік мучимося і то з війною!

- Чи змінила Вас ця війна?

Людина зовсім міняється, стає зовсім іншою. Я попередив одного із чиновників. Вельмишановний, не забувай, що рано, чи пізно наші хлопці будуть повертатися з війни. Будь ласка, будьте акуратними у ваших розмовах, у ваших відмовах, у ваших діях.





Терористичний замах в університетському місті у Нігерії
Минулого тижня відбувся ще один терористичний напад у Нігерії. Перші дані говорили про 20 загиблих, про все це у своєму Твітері повідомив губернатор штату Кардуна Насір ель Руфай. Досі відповідальність за подію не взяв ніхто.

Самовбивця зайшов до урядового будинку міста Заріа у кварталі, де живе багато християн, знаходиться вокзал, ресторани і бари, де продають алкоголь, а також другий за давністю університет в Нігерії. До того вибухи відбувались також в Кано біля однієї з мечетей, але пристрій молодої камікадзе не забрав життя інших людей.  5 липня у неділю від трьох вибухів у Джос і Потіскум загинуло 50 людей.

На думку оглядачів за вибухи відповідальне радикальне мусульманське угрупування Боко Гарам. Від часу каденції нового президента Мухамеда Бухарі від замахів на півночі Нігерії загинуло біля 500 осіб. Тим самим Боко Гарам демонструє, що на відміну від того, що говорить уряд, організація і далі має у розпорядження бойовиків, зброю, амуніцію і силу. 





Більше 100 тисяч християн залишили Пакистан за останні роки

Більше 100 тисяч християн залишили Пакистан за останні роки через збільшення випадків насильства щодо релігійних меншин. Вони тимчасово живуть у таборах біженців ООН в Таїланді, на Шрі-Ланці, в Малайзії і на Філіппінах, - розповів в інтерв'ю News Lens Pakistan єпископ Лахора Олександр Джон Малик.

Пакистанські християни стикаються з дискримінацією та переслідуванням з боку держави і співгромадян. Їх звинувачують в «богохульстві», б'ють або відправляють у в'язниці. Їх будинки і церкви спалюють. Дівчат з християнських сімей викрадають, насильно навертають в іслам і насильно видають заміж.

За словами єпископа Лахора, християнам та ін. релігійним меншинам практично неможливо добитися справедливості від держави, коли мова заходить про переслідування та дискримінації.

Переїхати жити в інші країни Азії нескладно. «Люди отримують візи в аеропортах Шрі-Ланки та Філіппін. Оформити тайську і малазійську візи також не становить особливих труднощів. Крім того, сам переїзд обходиться не дуже дорого», - уточнив Джон Малик.

За інформацією верховного комісара ООН у справах біженців, кількість пакистанців, що шукають притулку і прибувають в Шрі-Ланку зросла до 1400 осіб, у порівнянні з 102 в 2012 р. Ще 8 тис. пакистанських біженців та шукачів притулку, - без офіційного статусу біженця - проживають у Таїланді. Групи складаються, в основному, з християн і ахмаді.

Великі потоки біженців перетинають кордони після провокацій і заворушень. Сотні сімей втекли з Годжра і Пенджабу в 2009 р. і протягом трьох наступних років. Тоді десятки будинків християн і церкви піддалися нападам і були спалені, 8 людей згоріли після звинувачення в «оскверненні Корану», пред'явленого двом християнам.

Самі біженці часто свідчать про те, що ніколи не покинули б батьківщину, якби відчували себе в безпеці. Їм не довелося б кидати роботу, дешево продавати нерухомість.

Насильство щодо релігійних меншин в Пакистані зросло в 1980-ті р.р. під час правління диктатора генерала Зія-уль-Хака, розповів секретар Національної комісії з питань правосуддя та миру Пітер Джейкоб. Уряд Зія уль-Хака вніс в КК Пакистану поправки, в т. ч. смертну кару за «богохульство».

«Генерал Зія заохочував релігійний фанатизм, дискримінацію по відношенню до інших релігій. З 1987 р. 1300 осіб були звинувачені в «богохульстві», 182 християнина були вбиті», - сказав Джейкоб.

Християни є третьою за чисельністю релігійною громадою в Пакистані і другою за величиною в провінції Пенджаб, відповідно до даних колишнього спостерігача ООН в Пакистані з питань меншин Кашіф Наваба. «У країні проживає більше 6 млн. християн. Більшість з них надзвичайно вразливі перед звинуваченнями в "богохульстві". Християни втікають з Пакистану і шукають прихистку в таборах для біженців», - заявив Наваб. http://catholicnews.org.ua





На архиєпископа Ріо-де-Жанейро знову напали озброєні бандити

На архиєпископа Ріо-де-Жанейро Орані Темпесту зухвало напали бандити і вкрали його автомобіль. На щастя, ні сам кардинал, ні жоден з його товаришів у подорожі не постраждали.

Напад відбувся у недільний вечір 5 липня у північній частині міста Зона Нотре. Четверо озброєних чоловіків оточили автомобіль і наказали пасажирам з нього вийти, а тоді втекли з місця події. Поліція розшукує авто Кіа Соренто, на якому кардинал із супроводжуючими повертався з церковних урочистостей.

За останні дев’ять місяців це не перший напад на кардинала Темпесту. У вересні минулого року троє озброєних чоловіків приставили ієрарху до голови пістолет, вкрали єпископський перстень, пекторальний хрест, мобільний телефон, фотоапарат і сумку.





Покарані, бо не хотіли спекти торта для лесбіянок

Господарі пекарні «Sweet Cakes by Melissa» у США мусять сплатити 135 000 доларів відшкодування лесбійській парі. Причина? З огляду на свої релігійні переконання вони не спекли торт на весілля цієї пари.

Аарон і Мелісса Клейн, власники пекарні в Орегоні, засуджені до виплати 135 тис. доларів. Згідно з рішенням орегонського Бюро праці та промисловості, подружжя Клейн, відмовивши року прийняти замовлення на весільний торт для гомосексуальної пари, порушило цивільне законодавство штату й тепер повинне їй сплатити відшкодування за «емоційну шкоду».

— Тут не йдеться про торт чи весілля. Це справа, в якій бізнес відмовляє у послузі комусь, хто іншої сексуальної орієнтації, — стверджує орегонський комісар з питань праці Бред Авакян. — У світлі законодавства штату це незаконно.

Подружжя Клейн аргументує, що приготування торту на весілля Рейчел Краєр і Лорел Боумен було дією всупереч їхнім релігійним переконанням. Їхня адвокат, Анна Хармон, назвала присуд шокуючим, оскільки «показує, що влада штату провадить нещадну кампанію, скеровану на покарання тих мешканців, які провадять життя, згідне зі своєю вірою».

— Ми стараємося жити згідно з тим, що каже наша віра, — каже Мелісса Клейн. — Ми не хотіли образити тих дівчат.

Мелісса підкреслює, що в минулому вони купували випічку в їхній пекарні.

— Тут ідеться про одну, конкретну ситуацію. Ми не могли спекти торта на їхнє весілля. Просто не могли цього зробити.

Після того, як на християнське подружжя 2013 року подали позов, зменшився оборот у їхній пекарні. Почалося переслідування з боку деяких мешканців Орегону. Зрештою вони вирішили закрити пекарню. Тепер продають випічку з дому. Прибуток сім’ї зменшився наполовину.

Це один із багатьох випадків у США, коли гомосексуальні пари «законним шляхом» нищать бізнес, проваджений християнами, які відмовили їм у наданні послуг. CREDO
 




В Китае за 10 месяцев удалены более тысячи крестов с христианских храмов

В Китае за последние 10 месяцев по приказу властей демонтированы более 1 тыс. крестов с христианских храмов, в т. ч. 50 – с католических церквей. Наибольшее число пострадавших храмов находится в провинции Чжэцзян. Католики провинции Чжэцзян направили властям документ с просьбой остановить кампанию по сносу крестов, сообщает religionconfidencial.com.

В документе 10 лидеров Патриотической ассоциации Католической Церкви и Комиссии по делам Церкви называют кампанию по удалению христианских символов «актом зла, который должны быть немедленно прекращен». Во многих регионах, особенно в провинции Чжэцзян, демонтажи крестов и снос храмов создали напряженность, даже среди священников и мирян, сообщают клирики.

Кампания по удалению крестов с христианских храмов стартовала в Китае в конце 2013 г. С тех пор были демонтированы более 1 тыс. христианских символов. 40 из них были удалены с католических церквей в Вэньчжоу и 10 – в Ханчжоу и Тайчжоу. Последний инцидент имел место 9 июля. Кресты демонтировали с 2 католических храмов, в т. ч. с церкви Цзиньцзян в области Сяошань. / http://mirvam.org





Епископы Нигерии обеспокоены легализацией гей-браков на Западе
Католические епископы Нигерии выразили серьезную озабоченность в связи с легализацией однополых браков в ряде стран Запада, среди которых - Ирландия, Канада, Испания, Франция, США, сообщает newsru.com.

По их мнению, это может иметь крайне негативные последствия, пишет Fides.

В заявлении пленарной ассамблеи епископской конференции Нигерии, в частности, говорится, что страны, легализовавшие однополые браки, "создают также медиаконтент, потребляемый в нашей стране и на всем африканском континенте, а также образовательные материалы, которые используются в наших школах".

"Эти страны также щедро раздают гуманитарную помощь. Благодаря этому их взгляды и мысли с легкостью укореняются внутри нашего общества и оказывают влияние на многих людей - в особенности на молодежь", - приводит агентство "Благовест-инфо" текст документа.

Выражая западным странам благодарность за "помощь и поддержку", нигерийские католические иерархи выражают тревогу в связи с распространением некоторых тенденций, которые могут нанести серьезный ущерб нравственности.

"Принятие западной идеи легализации гомосексуальных союзов, или "однополых браков" стало бы разрушительным для Нигерии, поскольку привело бы неизбежному разрушению семьи и общества в целом", - говорится в заявлении.

В заключение представители нигерийского епископата призывают нигерийских политиков "сопротивляться любому давлению и защитить жителей Нигерии от растущего и очень опасного влияния лесбийской, гомосексуальной, бисексуальной и транссексуальной пропаганды". А профессионалов в области СМИ, музыки, шоу-бизнеса, образования, медицины, маркетинга и бизнеса епископы призывают "стать надежными привратниками, готовыми защитить общество от проникновения этой пропаганды, которая зачастую распространяется через различные медиаресурсы и форумы".





В Украине онкодети умирают одни в реанимации, привязанные к столу
Каждый год в Украине диагностируются более тысячи случаев онкологических заболеваний у детей. Согласно данным мировой статистики, в структуре детской смертности онкология занимает второе место.

В то же время при своевременной диагностике и использовании международных протоколов, вылечить полностью можно семерых из 10 онкобольных детей. Это европейские показатели.

В Украине же после диагностирования рака выжить удается только каждому второму ребенку. Положение дел в детской онкогематологии просто катастрофическое. Нет ни дорогостоящих лекарств, их покупка ложится на плечи родителей и благотворителей, ни нормальной диагностики, пишет ЛБ.

Кроме того, в нашей стране существует только один специализированный центр детской онкологии, который находится в Национальной детской специализированной больнице «ОХМАТДЕТ». Мест тут катастрофически не хватает.

Ситуация могла бы разрешиться благодаря достройке и открытию нового корпуса «ОХМАТДЕТ» с современным Центром детской онкогематологии, отделением трансплантации костного мозга, а также детской лучевой терапии (такого отделения в Украине до сих пор нет).

Новый корпус Охматдета Фото: architector.ua
Новый корпус Охматдета
Помимо этого, открытие нового корпуса позволило бы делать в Украине и трансплантацию костного мозга от неродственного донора, которая необходима 2/3 маленьких пациентов. Но строительство остановилось в конце 2013-го и ввиду бюрократических проволочек, несмотря на то, что деньги в бюджет-2015 заложены, все еще не возобновилось.

Пока недостроенное здание разрушается, украинские дети и их родители вынуждены искать спасения в заграничных клиниках. Пересадка костного мозга там стоит минимум 100 тыс. евро.

Помочь семьям собрать заоблачные суммы помогает Ольга Кудиненко и ее благотворительный фонд «Таблеточки».





В Новосибирске освобождены десятки человек, незаконно удерживаемых “Церковью Исход”

Следственные органы СКР по Новосибирской области проводят проверку по факту незаконного лишения свободы нескольких десятков пациентов, проходивших реабилитацию в религиозной общине “Церковь Исход” в Новосибирске.

Об этом сообщила агентству "Интерфакс" старший помощник руководителя СУ СКР по региону Анастасия Кулешова.

"Проводится доследственная проверка по признакам преступления, предусмотренного статьей "незаконное лишение свободы", - отметила Кулешова. По ее словам, с заявлением в правоохранительные органы обратились около 60 человек.

Между тем источник в правоохранительных органах региона сообщил агентству, что "реабилитантов" в центрах "Церкви Исход" было обнаружено "не менее 70".

"Там было не менее 70 человек, которые по заявлению родственников проходили за деньги реабилитацию от наркотической или алкогольной зависимости, однако лицензии на медицинскую деятельность у организации не было", - сказал собеседник агентства. Он отметил, что "реабилитанты" подвергались физическому и психологическому насилию.

По данным источника, в отношении руководителя религиозной организации возбуждено дело о покушении на взятку, с помощью которой он хотел решить вопрос в мэрии Новосибирска с узакониванием самовольной постройки, пишет newsru.com.

"Руководителю организации избрана мера пресечения в виде домашнего ареста", - сказал собеседник агентства.

Между тем, как сообщили агентству tayga.info в пресс-службе регионального СК, в настоящее время проводится проверка нескольких реабилитационных центров.

В церкви "Исход" отказались от каких-либо комментариев. Эта протестантская религиозная организация входит в международное движение "Новое поколение", сказано на официальном сайте церкви. 

Основателем и старшим пастором "Церкви Исход" является Алексей Пронькин. Первый центр для реабилитации наркозависимых открылся в Новосибирске еще в 2004 году. Реабилитационные учреждения организации находятся во многих регионах страны, в Сибири филиалы церкви есть в Омске, Барнауле, Томске и Новокузнецке.





«Союз Христиан» выступил против статуи дьявола в Детройте
Ассоциация Христианских Церквей «Союз Христиан» выразила протест в связи с запланированным открытием статуи сатаны в Детройте, сообщает Христианский Мегапортал invictory.com со ссылкой на пресс-службу АХЦ «Союз христиан».

Международные СМИ сообщили об открытии статуи дьявола в американском городе Детройт. Несмотря на протесты церквей и жителей города, «сатанинский храм» представит огромную статую уже 25 июля.

Президент Ассоциации Христианских Церквей «Союз Христиан» Игорь Никитин вместе с главами церквей, входящих в ее состав, выразил протест против установки статуи.
«Все мы – представители христианских церквей – шокированы самой идеей установки памятника сатане! Установка статуи дьявола – очередной шаг против христиан Америки. Я обращаюсь к верующим во всем мире и призываю горячо молиться за американский народ. Жители США, верующие в Иисуса Христа, не должны допустить подобных провокаций, разрушающих христианский фундамент, на котором основана вся американская цивилизация!» - сказал Игорь Никитин.

Сатанинский храм запланировал установку памятника, заявив, что страна, которая разрешает однополую любовь, не должна запрещать любовь к дьяволу. Дискуссии о монтаже бронзовой статуи весом в одну тонну продолжаются, представители местных церквей не намерены отступать, несмотря на формальное отсутствие противоречий установки памятника со стороны закона.





Меркель выступила против однополых браков

Канцлер Германии Ангела Меркель выступила против однополых браков. Об этом сообщает The Independent.

Отвечая на вопрос журналиста, политик отметила, что категорически не одобряет любую дискриминацию и полагает, что гомосексуальные пары должны пользоваться теми же льготами, включая налоговые, что и гетеросексуальные. Но при этом Меркель заявила: «Нужно все-таки видеть разницу. Браком можно называть лишь союз между мужчиной и женщиной».

Ангела Меркель известна негативным отношением к разрешению однополых браков. Не последнюю роль в этом играют ее политические взгляды — Меркель является лидером консервативного Христианско-демократического союза. Она также известна как убежденная христианка: в частности, при обсуждении Конституции Евросоюза она предлагала внести в нее ссылку на Бога и христианство как основополагающие ценности европейской культуры и цивилизации. В мае 2015 года, после того, как Ирландия на референдуме проголосовала за введение однополых браков, Меркель заявила, что в Германии гей-браки разрешены не будут.





Депутатов попросили не вырезать семью из Конституции Украины

В среду, 15 июля, у стен Верховной Рады прошла протестная акция альянса «Украина за семью».

Участники требуют сохранить в новой Конституции статьи о семье. «Не вырезайте семью», - постоянно озвучивали свое требование активисты.

Дело в том, что в новой редакции Основного закона предлагается убрать определение брака как союза мужчины и женщины. Кроме того, в проекте документа появилась дефиниция «сексуальная ориентация» в контексте статьи о запрете дискриминации.

По мнению участников акции, задача этих нововведений – устранить все конституционные и законные препятствия для легализации однополых гражданских партнерств и так называемых однополых «браков», пишут "Все Новости".

Норма действующей Конституции дает четкое определение понятию «брак»:

«Статья 51. Брак базируется на свободном согласии женщины и мужчины. Каждый из супругов имеет равные права и обязанности в браке и семье». 

В проекте изменений в Конституцию эту статью переписали, убрав упоминание о мужчине и женщине:

«Право на брак, создание семьи гарантируется законом. Каждый из супругов имеет равные права и обязанности в браке и семье». 

Также в новую Конституцию предлагается внести принципиально новую норму – о запрете дискриминации. И вот как раз в этой статье впервые появляется термин «сексуальная ориентация». 

Альянс «Украина за семью» выдвигает два основных требования к парламентариям:

1) защитить традиционные семейные ценности и не допустить удаления из Конституции определения брака как союза одного мужчины и одной женщины; 

2) не допустить появления в Конституции искусственной и противоправной дефиниции «сексуальная ориентация».

Соответствующие письма вручали лично в руки парламентариям, которые утром спешили в здание Рады на пленарное заседание. Некоторые народные депутаты подходили к участникам акции, чтобы подробнее изучить суть вопроса и гражданских требований.





В США непризнающие гей-браки церкви хотят защитить законом

После принятия Верховным судом США решения о легализации однополых “браков” по всей стране, представители Республиканской партии предлагают на законодательном уровне защитить церкви и другие религиозные организации от возможных штрафов и преследований со стороны Налогового Управления и других органов федеральной власти.

Об этом  сообщает Христианский Мегапортал invictory.com со ссылкой на  Christian Post.

Церкви и религиозные организации в США получают налоговые льготы от государства. Теперь же эти льготы могут быть пересмотрены или даже полностью отменены для организаций, которые не поддерживают заключение однополых "браков".

«Первая поправка к Акту о защите (H.R. 2802) сохранит всех американцев от преследований и наказания за их следование своим религиозным убеждениям. И здесь вопрос не в том, поддерживаете ли вы однополые браки или нет», - говорит конгрессмен Барри Лаудермилк, один из соавторов данного законопроекта.

«На кону стоит вопрос, останемся ли мы нацией, которая защищает личную свободу совести каждого человека, или же заставим всех людей соответствовать общей системе убеждений, продиктованной правительством», - отметил конгрессмен.

Не так давно президент США Барак Обама заявил о поддержке различных точек зрения и «своей глубокой приверженности религиозной свободе».

В то же время некоторые законодатели в Конгрессе заявляют, что данный закон будет дискриминировать права геев. Пока не ясно, сможет ли президент Обама переломить мощное сопротивление активистов и сторонников прав геев и подписать этот закон, если он пройдет в Конгрессе. / http://prochurch.info



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1254 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Україна, ліберастія, суспільні проблеми, публіцистика, актуальні публікації, гомодиктатура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика