Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Червень » 6 » Суспільні проблеми » Актуальні публікації на 06/06/2015
21:38
Актуальні публікації на 06/06/2015
Президент Польщі – людина віри

Новообраний глава сусідньої держави довідався про своє обрання в марійському санктуарії.

На наступний день після голосування на виборах президента Польщі переможець цих виборів п. Анджей Дуда звершив паломництво до марійського санктуарію на Ясній Горі в Ченстохові. Паломництво мало приватний характер.

Саме в часі, коли п. Дуда перебував у санктуарії, йому надійшла звістка, що за попередніми результатами виборів президента Польщі він переміг на виборах.

Частина польських католицьких публіцистів бачить у цьому Божий знак. / http://www.novazorya.if.ua




Исследование: число католиков в мире возросло, но практиковать веру стали меньше
 
В соответствии с новым исследованием, проведенным Центром Джорджтаунского университета прикладных исследований Апостольства (CARA), число католиков в мире выросло более чем на 400 миллионов человек с 1980 года. Самый быстрый рост зафиксирован в Африке и Азии. Но, хотя исследование показало общий рост числа католиков.

Результаты исследования также содержат некоторые печальные новости для Церкви:

- католики стали реже получать таинства и вступают в церковный брак;

- в то время, как абсолютное число католиков в мире, по прогнозам, будет продолжать расти до 2050 года, доля католиков в общей численности населения в мире, вероятно, не изменится;

- количество католических приходов не соответствует росту количества католиков, а количество служащих католических священников резко сократилось на 35 % во всем мире с 1980 года. 

Исследование CARA показывает выраженный контраст между ростом Церкви в Африке и Азии, с одной стороны, и снижением католицизма в Европе с другой стороны. С 1980 года в Африке зафиксирован рост числа католиков на 238%, рост числа католических приходов на 112% и рост количества священников на 131%. В Европе в аналогичный периодом времени число католиков выросло только на 6%, количество приходов сократилось на 12% и число священников сократилось на 32%.

Снижение европейского католицизма также ярко отражено в исследовании CARA падением числа церковных браков (с 1,5 млн браков в 1980 году до 650 000 браков в 2012 году) и ужасающим сокращением крещения младенцев (на 1,5 млн человек). 

Католическая Церковь растет в Азии, где число католиков выросло на 115%, а количество священников на 121%. Северная и Южная Америка, рассматриваемые Ватиканом комбинировано, показали гораздо более медленный рост: увеличение числа католиков на 56%, но только на 2% увеличение католических священников. Океания показывает аналогичную картину: увеличение католиков на 67%, но только на 5% увеличение католических приходов.

Исследование показало, что доля католиков, получающих таинства регулярно, сократилось по всему миру с 1980 года. Самый резкий спад был в Европе и Америке. / http://katolik.ru


 

Кандидат в президенты США: ярлык «гомофоб» — угроза христианству

Кандидат на пост президента США от Республиканской партии Марко Рубио заявил в своем интервью телекомпании CBN, что навешивание ярлыка «гомофобов» на противников однополых браков представляет собой угрозу для христианства, пишет сайт krynitsa.info со ссылкой на Bloomberg.

«Современное общество находится на грани того, чтобы начать называть христианское учение призывом к дискриминации той или иной группы, потому что если в наше время вы не являетесь сторонником однополых браков, на вас навесят ярлык гомофоба», — заявил сенатор Рубио.

«А что же дальше? Разделавшись с отдельными лицами, они могут начать обвинять христианство, катехизис или Католическую Церковь в разжигании розни — и это конкретная опасность», — сказал он.

Данное высказывание было сделано за несколько недель до того, как Верховный Суд США должен вынести вердикт о легализации однополых браков в США. В то время как количество сторонников однополых браков в США растет, Республиканская партия по прежнему занимает христианскую позицию и высказывается против их легализации. / http://mirvam.org




Викладач УКУ взяв участь у київському ґей-прайді

Як повідомляє УНІАН, викладач Школи журналістики УКУ Сергій Лещенко взяв участь у сьогоднішньому київському ґей-прайді. Також п. Лещенко виразив впевненість, що наступний київський гей-прайд відбудеться на Хрещатику:

«Це фото - це ознака того, що Україна змінюється, а ЛГБТ-спільнота вперше змогла відкрито провести захід на захист своїх прав. Демократичні цінності виходять з підпілля. Я впевнений, що наступного разу небайдужих громадян буде ще більше, а марш буде йти Хрещатиком, а не на Оболонській набережній», - передає слова п. Лещенка «Захід.нет».

До підтримки гей-прайду долучилися також ще два викладачі Школи журналістики УКУ Вахтанг Кіпіані та Мустафа Наєм на своїх публічних Фейсбук профілях. Зокрема п. Кіпіані вважає проведення гей-прайду в Києві виразом фундаментальних прав людини. Теж саме переконання висловив і його колега п. Наєм.
http://catholicnews.org.ua




Китай підтверджує: комунізм і віра несумісні

Комуністична партія Китаю підтвердила, що членство в її лавах і релігійність — несумісні. Віруючим комуністам пригрозили покараннями.

За інформацією деяких  джерел, керівництво КПК стривожене зростанням релігійності серед своїх рядових членів.

Центральна контрольно-дисциплінарна комісія КПК підкреслила, що той факт, що деякі партійці є віруючими, викликає велику тривогу. Якщо безпартійним китайцям вірити дозволено, то члени партії — «борці за комуністичну свідомість» — не мають на це права, говориться в заяві комісії.

Компартія Китаю налічує 87 млн 600 тис членів. Деякі оглядачі вважають, що більше 10% комуністів регулярно відвідують храми й церкви, часом проявляючи при цьому більше завзяття до релігії, ніж безпартійні.

Як розповів китайський пастор Лю Фенгал, практикуючі віруючі є і у вищих ешелонах КПК. За його словами, в останні роки багато партійних лідерів увірували в Христа.

Влада КНР офіційно визнає п'ять релігій: даосизм, буддизм, католицизм, протестантизм та іслам.

Попри це, віруючі постійно зазнають переслідувань.

Китай розірвав дипломатичні стосунки з Апостольським Престолом 1951 року, а за шість років, 1957-го, створили Патріотичний союз китайських католиків, аби через нього здійснювати нагляд над Церквою, та незалежну від Папи конференцію єпископату. Китай намагається створити щось на кшталт національної Церкви, і з цією метою там стали виділяти і висвячувати на єпископів своїх кандидатів, нелегальних на погляд церковного права. На практиці вийшло так, що дієцезії мають подвійне керівництво: єпископа від властей і з папської номінації. Це призвело до розколу серед вірних. Частина їх увійшла до офіційних церковних структур, а частина – до підпільної Церкви, яку визнає тільки Апостольська Столиця. Влада переслідує вірних підпільної Католицької Церкви та саджає ієрархів до в’язниці.

За даними китайського соціолога Янг Фенгганга, нині у Китаї проживає 180 мільйонів християн. З них 2- мільйонів — це католики та 160 мільйонів — протестанти. Протягом найближчих років число християн може вирости до 250 мільйонів. Ці дані підтверджує о. Сергіо Тікоці, місіонер, який понад 40 років працює в Гонконгу і слідкує за ситуацією Церкви у Китаї. / http://www.credo-ua.org

 


Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1226 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: УКУ, гей парад, публіцистика, гомодиктатура, Китай, Україна, ліберастія, гейропа, церква, актуальні публікації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика