Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Травень » 11 » Суспільні проблеми » Актуальні публікації на 11/05/2015
17:20
Актуальні публікації на 11/05/2015
Тисячі алжирців таємно приймають християнство
Тисячі алжирських мусульман, розчаровані плодами «Арабської весни» і зростанням радикального ісламу, таємно приймають християнство. Про це, з посиланням на голову Алжирського біблійного товариства (АБТ) Алі Хідрі, пише британська «The Tablet».

За словами генсека АБТ, кожен місяць в офіс цієї організації приходять сотні людей, які бажають отримати екземпляр Біблії. Тисячі мусульман приходять в церкви, щоб більше дізнатися про християнську віру, свідчить Алі Хідрі.

За словами Хідрі, сьогодні мусульмани починають задаватися питаннями про свою релігію під впливом актів насильства, що здійснюються в ім'я ісламу. Деякі новонавернені алжирці прагнуть передати свою віру землякам, використовуючи свої знання  Корану.

За відомостями Біблійного товариства, в Алжирі зараз налічується від 100 до 200 тисяч християн, тоді як 30 років тому їх було всього 2 тисячі. Точні цифри назвати неможливо, тому що навернуті з ісламу в християнство змушені приховувати свою віру. За словами Хідрі, урядові джерела говорили про 600 тисяч християн, однак ця цифра явно завищена з метою викликати у мусульман страх перед прозелітизмом. У той же час є і статистичні дані: у 2013 році було офіційно зареєстровано 2000 хрещень.

Глава АБТ також розповів, що алжирський уряд терпимо ставиться до навернення берберів, оскільки до арабського нашестя в VII столітті вони були християнами. Алі Хідрі також повідав, що алжирок християнська релігія привертає тією повагою, яку виявляв Ісус Христос до жінок.

Згідно з президентським указом від 2006 року прозелітизм в Алжирі заборонений, а діяльність усіх немусульманських культів сильно обмежена, нагадує «The Tablet». Якщо людина вийде на вулицю, виставляючи напоказ Біблію, це може коштувати їй п'яти років в'язниці або висилки з країни, якщо мова йде про іноземця.

За відомостями французької дослідниці Карім Діреш, більшість алжирців, які приймають християнство, стають членами новоєвангельських громад, причому основна частина новонавернених - представники берберського народу кабілів.

Головною причиною розчарування частини кабілів в ісламі, вважає Каріма Діреш, стали 1900-і роки, «чорне десятиліття» в історії Алжиру. За цей період в ході зіткнень між урядовими силами та ісламістами, а також під час терористичних акцій, скоєних останніми, загинуло більше 200 000 чоловік. При цьому багато кабілів стали ідеалізувати минуле, пов'язане з їх християнською історією: бербери пишаються, що представником їхнього народу був такий великий діяч Церкви, як блаженний Августин (354-430).

Каріма Дареш підтверджує, що випадки навернення в християнство серед кабілів дуже поширені. З точки зору соціології та політології, говорить дослідниця, причиною цього є прагнення протиставити себе владі та убезпечитися від алжирського націоналізму, що має яскраво виражений ісламо-арабський характер.



Непал після землетрусу: християн дискримінують при розподілі гуманітарної допомоги

Християн Непалу дискримінують при розподілі допомоги жертвам землетрусу, що стався в цій країні 25 квітня. Про це повідомило 8 травня швейцарське відділення неурядової організації «Open Doors», яка виступає на захист прав християн.

НВО посилається на непальського пастора Рамеша Бішта, який заявив, що в ході розподілу предметів першої необхідності християн часто просто ігнорували. «Я обурений тим, що протягом декількох днів ніхто з нас не отримав жодного кілограму рису від уряду чи від НПО, - говорить пастор. - Члени нашої громади діляться тим небагатьом, що у них залишилося, але всі магазини закриті, а нестача продуктів відчувається дуже гостро».

На християн, що становлять менше 3% населення Непалу, майже не звертають уваги, заявляє «Open Doors». Багато християн під час землетрусу втратили своїх рідних і близьких, але якщо їх церква не була офіційно визнана владою, вони стикаються при цьому з додатковими труднощами. «Коли помирає християнин, йому не знаходиться місця на кладовищі, - каже пастор Сундар Тхапа. - Нам доводиться поспішно й таємно, іноді навіть вночі, відносити тіла в джунглі й там ховати. Іноді нас помічають індуїсти і починають чинити нам перешкоди. Тоді покійного доводиться відкопувати і ховати заново, причому іноді - по три рази ...»

У деяких протестантських громадах Непалу богослужіння відбуваються по суботах, і саме в суботу, 25 квітня, стався руйнівний землетрус. Під час підземних поштовхів багато молитовних домів були повні, і десятки віруючих загинули або отримали важкі поранення.

Християнські громади, з якими вдалося зв'язатися «Open Doors», повідомили про 500 загиблих, проте це тільки попередні дані. Багато протестантських церков розташовані в горах і в приватних будинках, і відомостей про них поки що немає.



У Нігерії викрали католицького священика
Невідомі чоловіки викрали в Іканеро, на території штату Когі, в центральній Нігерії о. Інноцента Умору. За даними місцевої влади, викрадачі також зажадали викупу за його звільнення у розмірі 20 тис. доларів. Поліція підтвердила викрадення, але досі їй не вдалося затримати злочинців.

Викрадення відбулося рано-вранці. Озброєні чоловіки напали на місцеву католицьку церкву і викрали священика. За кілька годин після цієї події викрадачі зателефонували місцевому ординарієві, єпископу Ентоні Адему Адаі MSPN, і зажадали чверть мільйона найра (тобто близько 20 тис. доларів).

Викрадення з вимогою викупу трапляється в Нігерії досить часто. У цьому ж штаті 25 лютого викрали американського місіонера, і також вимагали за нього викуп. Його звільнили за місяць.
http://catholicnews.org.ua


 

Европа боится мусульман и забывает о своих христианских корнях

Европа, как отметил кардинал, всегда была чувствительна к правам религиозных меньшинств, но сегодня сама Европа «забывает о своем фундаменте, своем основании: христианских корнях и культуре».

Комментируя планируемое посещение Боснии и Герцеговины Папой Франциском в июне этого года, кардинал Пулич сказал, что эта балканская страна так и не достигла стабильного мира после многих лет конфликта. «Это государство не работает»,– считает прелат.

Кардинал Пулич сообщил, что католическое население Боснии и Герцеговины сократилось почти наполовину – с 820 000 до 430 000, с момента начала балканской войны. Католики подвергаются в стране дискриминации, считает прелат. По мнению боснийского кардинала, из европейских инвестиций, выделяемых, чтобы помочь восстановить разрушенную страну, очень малую часть получают католики.


Кардинал Пуятс призвал верующих покинуть Ригу на время прайда

Кардинал Римско-Католической церкви Латвии Янис Пуятс сегодня, во время богослужения в честь 25-летия восстановления независимости Латвии, раскритиковал Европрайд, который пройдет в Риге этим летом.

Пуятс рассказал, что он и хотел бы предотвратить это событие, но это невозможно, так как за него стоит Европейский суд по правам человека, который может отменить любой закон, принятый в стране.

В таких условиях Пуятс предложил верующим другой выход - избегать конфронтаций во время прайда в Риге и покинуть столицу, чтобы Рига была по возможности более пустой. Наполеон проиграл войну вовсе не на Бородинском поле, а тогда, когда вошел в полупустую Москву, отметил кардинал Римско-Католической церкви Латвии.

Однополые браки это пародия на брак, заключил свою мысль Пуятс.
http://fsspx.of.by


ЦАРИЦЕ МИРУ, ЗАХИСТИ УКРАЇНУ!

Місяць травень в Католицькій Церкві традиційно присвячений особливому молитовному вшануванню Пречистої Діви Марії. В нинішньому році ми, українці, усвідомлюючи увесь драматизм загрози, яка нависла над нашою державою, потребуємо захисту Матері Божої, як ніколи досі, бо усвідомлюємо, що вистояти перед окупаційною навалою ззовні і перед олігархічно-корупційним спрутом зсередини нам без допомоги Неба буде не під силу.

Травень майже в усі роки незалежної України був позначений протистоянням між послідовниками комуністичних ідей і представниками національно-патріотичних сил. З повстанням Революції Гідності це протистояння переросло у криваву фазу: почавши з офірної жертви Небесної Сотні, нема майже жодного дня, щоб не гинули воїни-захисники України і цивільне населення. Путінська Росія – відверта послідовниця комуно-большевизму – нині застосовує проти нашої нації і держави увесь арсенал терору, підступу, брехні та облуди, апробований нею протягом століть розбою, поневолення і нищення підкорених народів.

Нині ненажерна Московія вже вкотре знекровлює український народ, а т. зв. «демократичний» світ мовчить, висловлюючи вряди-годи переважно «стурбованість та обурення». У значній мірі причиною такого ставлення є літеплість нинішньої української «диванної» влади, яка запопадливо радиться із сильними світу цього, замість того, щоб відповідально приймати мужні державницькі рішення щодо захисту територіальної цілісності та внутрішньої єдності країни.

Як наслідок, маємо повну невизначеність щодо майбутнього європейського вибору України, щодо економічної підмоги нашій державі, щодо посилення  нашої обороноздатності.

Не видно також зримих і якісних внутрішніх зрушень, не кажучи вже про докорінне оновлення державної служби, правоохоронної та податкової системи, свободи в господарських відносинах, встановлення непорушних гарантій соціального захисту найбільш потребуючих. А якщо врахувати ще й катастрофічне знецінення гривні, кількаразове зростання плати за комунпослуги й енергоносії, якщо взяти до уваги фінансовий та морально-психологічний тягар війни, кількадесят тисяч поранених воїнів та більш як мільйон вимушених переселенців, — то  Україна справді нині нагадує знеможеного античного велетня, оплутаного тисячами мотузок, з яких самотужки годі визволитися…

Як виглядає з наведеного вище, цьогорічний травень буде для нашого народу і країни визначальним: або ми зможемо вирватися з цього надскладного лабіринту загроз та викликів, а чи й надалі животітимемо, немов німі раби, на нашій – поки що своїй – землі, яку доморощені й закордонні глитаї хочуть також за безцінь забрати.

Попри всю нашу неміч, ми все ж не залишені напризволяще. З нами – Бог, Джерело нашої сили. Просімо Його у щоденних молитвах прощення наших провин та благословення для себе і народу, просімо про дар нашої єдності, щоби подолати духа неволі і розірвати всі пута, які сковують наш національний організм. Посилено просімо у нинішньому травні захисту Матері Божої – Покрови України і Цариці Миру. І наша соборна молитва буде вислухана.

 о. Ігор Пелехатий / http://www.novazorya.if.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1033 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: суспільні проблеми, публіцистика, актуальні публікації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика