Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Грудень » 30 » Публіцистика » Актуальні публікації на 30/12/2015
20:24
Актуальні публікації на 30/12/2015
Збільшується ареал переслідування християн

«Помолімося за християн, яких переслідують часто при ганебному мовчанні багатьох», – закликав Папа Франциск у своєму акаунті у «Твіттері». У 2015 році послідовники Христа, на жаль, також ставали жертвами переслідувань і дискримінації, які в деяких країнах набули масового характеру. При цьому географія переслідувань не обмежується ареалом діяльності терористичного угрупування «Ісламська держава».

Згідно з даними, що зібрала благодійна організація «Допомога Церкві в потребі», переслідування і дискримінація християн з кожним роком збільшується. В Африці послідовники Христа піддаються тиску з боку терористичного угрупування «Боко Харам», що розповсюдило свою діяльність не лише на територію Нігерії, але також і прикордонні з нею країни.

На Близькому Сході йдеться передусім про переслідування з боку терористів «Ісламської держави». Від початку конфлікту в Сирії 2011 року, кількість прихильників Христа скоротилося там зі 150 тис. до 50 тис. осіб. Ісламісти продовжують витісняти християн з Іраку. Тут вони піддаються дискримінації навіть на політичному рівні. Таким чином, з урахуванням масової міграції, під загрозою є присутність християн у регіоні.

В Азії драматична ситуація спостерігається в Пакистані. В Індонезії в особливо важкій ситуації опинилися християни провінції Ачех, в якій діють закони шаріату і нещодавно піддалися нападам багато християнських культових споруд.

На території азіатського континенту християн переслідують не тільки ісламісти, але також індуїстські радикали. В Індії є часті випадки насильницького навернення сповідників християнства та ісламу в індуїзм.

У той же час позитивна динаміка в поліпшенні ставлення до послідовників Христа відзначається в Центрально-Африканській Республіці, яку в листопаді 2015 року відвідав Папа Франциск.




Скорботне Різдво в Нігерії

Папа Франциск висловив співчуття у зв'язку з трагедією, що сталася в Нігерії, де через вибух на газопереробному заводі в Нніве загинули понад сто осіб. Святіший Отець скерував послання із співчуттями родичам жертв і пораненим, а також уряду і всьому народу країни. Папа молиться, щоби Бог розрадив і дав силу тим, хто сумує і так чи інакше постраждав від того, що сталося.

Стало також відомо, що насильство радикальної ісламської секти «Боко Харам» сколихнуло країну навіть у день Різдва. Щонайменше шістнадцятьох осіб, серед них і дітей, вбили терористи, які підпалили одне з селищ у північно-східному штаті Борно. Це сталося увечері 25 грудня. Ще шістьох осіб взяли в полон.




Сирія: священик-францисканець Дхійя Аззіз, ймовірно, знову викрадений

У кустодії Святої Землі повідомили, що з ранку 23 грудня втрачено зв'язок зі священиком Дхійєм Аззізом, парафіяльним настоятелем в сирійському селищі Якубійя. Разом з іншими людьми він відправився на таксі з Латтакії в Якубійю, цілком ймовірно через Хаму, де мав відвідати парафію  у зв'язку з різдвяними святами.

Священик-францисканець повертався з Туреччини, куди його сім'я втекла після вступу підрозділів ІДІЛ в Каракош, його рідне місто. У кустодії не виключають викрадення і просять про молитву і про солідарність з братами о. Аззіза, з його парафіянами і з усіма пастирями, що присвячують себе благу жителів Сирії.

40-річний о. Дхія Аззіз вже одного разу був викрадений - в липні цього року - і звільнений, а за рік до цього він отримав поранення під час ракетного удару, що обрушився на монастир.

У Якубійя розташований один з 4 центрів кустодії Святої Землі для потребуючих. Отець Аззіз - один з братів, які залишилися в Сирії, щоб допомогти місцевому населенню - і не тільки християнському - вистояти і не покинути власні домівки.




У США закликали визнати християн жертвами геноциду "Ісламської держави" в Сирії

У Конгресі США мають намір розширити список меншин, які стали жертвами геноциду з боку ІД.

30 конгресменів на чолі з головою комітету у закордонних справах палати представників конгресу США Едом Ройсом закликали Білий дім включити християн в список жертв геноциду з боку "Ісламської держави" (ІД), передає видання The Hill.

"Ми серйозно стурбовані інформацією ЗМІ, що повідомляють, що адміністрація готує заяву про геноцид, яке буде включати тільки курдів-єзидів, і утримається від визначення геноциду проти християн і інших меншин, яких знищує ІД", - йдеться в повідомленні конгресменів США.

3 грудня, міжнародна коаліція під егідою США завдала 26 авіаударів по нафтовій інфраструктурі ІД у Сирії та з метою підтримки зусиль армії Іраку по звільненню міста Рамаді.

Повідомлялося, що військові США надають допомогу воєнізованих формувань курдів Пешмерга в операції по звільненню міста Синджар від бойовиків "Ісламської держави". Зокрема, солдати США ідентифікують цілі і запитують авіаудари.

Минулого тижня видання The Times повідомляло, що США змінюють військову стратегію проти ІДчерез втручання РФ у сирійський конфлікт. Новий план Пентагону полягає в тому, щоб битися з бойовиками ІГ відразу на декількох фронтах.

Повітряна військова кампанія Росії в Сирії почалася 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада, якому з моменту початку війни в Сирії в 2011 році Росія надає підтримку, у той час як країни НАТО і ЄС звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.

Незважаючи на оголошену Росією мету військової кампанії - боротьба з бойовиками "Ісламської держави", західні держави, а також Турція та Саудівська Аравія заявляють, що цілі бомбардувань РФ в Сирії - в першу чергу, сирійські повстанці, опозиційні Асаду, а не терористи "ІД".




Обама відмовляється розслідувати «Planned Parenthood»

Адміністрація Обами відмовляється розслідувати питання «Planned Parenthood», незважаючи на те, що найбільший в країні абортивний  бізнес виявився провідним незаконним торговцем частин людських немовлят для отримання прибутку.

Генеральний інспектор Даніель Р. Левінсон з департаменту охорони здоров'я та соціальних служб Обами написав у листі до зацікавлених законодавців, що він не буде розслідувати справу про аборти, але подивиться ширше на закони, що стосуються дослідження тканин плоду.

Зокрема, служба Генерального інспектора сказала, що розгляне грант національного інституту охорони здоров'я про дослідження тканин плоду, щоб переконатися, що вони відповідають вимогам чинного законодавства.

На початку цього літа  Центр медичного прогресу випустив серію прихованих відео, що викривають практику працівників «Planned Parenthood» продажу органів абортованих немовлят для отримання прибутку.

Республіканці і про-лайф групи закликали конгрес припинити фінансування «Planned Parenthood». Сенатор і кандидат у президенти Ренд Пол, однак лише попросив Левінсона передивитись закони, що регулюють дослідження тканин плоду.

Насправді замість розслідування «Planned Parenthood», Міністерство юстиції Обами у липні оголосило, що дослідить групу тих, чиї відео виявляють продаж частин абортованих немовлят.




Израильский раввин призвал изгнать христиан из Святой Земли

Ассамблея католических ординарных епископов Святой земли осудила недавнюю статью раввина Бенциона Гопштейна, призывающую к изгнанию христиан из Израиля, сообщает Христианский Мегапортал invictory.com со ссылкой на Седмицу.

Гопштейн — глава Lehava или Организации по предотвращению ассимиляции в Святой земле, которая выступает против интеграции евреев и не-евреев.

«Христианина больше не считают угрожающим вампиром, а скорее приятным, дружелюбным туристом и партнером по западной культуре, которая доминирует над нашими жизнями», — написал радикально настроенный ребе.

«У Рождества нет места в Святой земле», — считает Гопштейн. «Миссионерской работе (христиан — прим.ред.) нельзя дать точку опоры. Давайте выбросим вампиров из нашей земли, прежде чем они выпьют нашу кровь снова», — пишет раввин в своей антихристианской статье.

Осуждая заявления Гопштейна как «оскорбительные и полностью недопустимые», епископы Святой земли сообщили, что «четыре месяца назад мы напрасно пытались подать жалобу против Бенциона Гопштейна». «Поэтому мы еще раз выступаем с неотложным обращением к израильским властям: запугивание и текущие провокации представляют реальную угрозу мирному сосуществованию в стране», — объявили епископы.

«Вы должны энергично осудить и принять необходимые меры в интересах всех граждан», —добавили епископы. «Христиане принадлежат Святой земле и будут праздновать Рождество в радости, как они всегда делали это», — заключили прелаты.

Стоит отметить, что 3 декабря 28 ортодоксальных раввинов Израиля, США и Европыподписали заявление, в котором говорится о том, что христианство – это часть Божьего чудесного плана.

«Христианство не является ни случайностью, ни ошибкой, но результатом воли Божьей и даром для народов», — отмечается в заявлении.




Папа Франциск объявил, что это будет наше Последнее Рождество

Папа Римский Франциск объявил на площади Святого Петра, что это Рождество может быть последним для человечества.

В своей речи Папа Римский сказал, что нынешнее хаотическое состояние мира знаменует начало “конца времен”, и что на этот раз в следующем году, мир уже будет неузнаваемым, пишет grehu.net.

Понтифик развил свои взгляды в эти выходные рассказывая: “в то время как мир голодает, горит, и нисходит в хаос, мы должны понимать, что в этом году празднование Рождества для тех, кто решил отпраздновать его, может быть их последним Рождеством“




На мусорке в Мариуполе нашли обмороженного младенца

Сегодня около 2:00 в Жовтневом районе Мариуполя на ул. 50 лет СССР в пакете возле мусорного контейнера был найден новорожденный мальчик, сообщил руководитель Главного управления Национальной полиции Донецкой области Вячеслав Аброськин, сообщает ForUm.

«Ребенок доставлен в больницу. Имеются признаки обморожения ножек», - сообщил он.

Полиция Мариуполя активно разыскивает мать ребенка.

http://catholicnews.org.ua
http://mirvam.org/
http://prochurch.info


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1073 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: суспільні проблеми, публіцистика, актуальні публікації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика