Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Лютий » 12 » Публіцистика » Актуальні публікації на 12/02/2016
22:32
Актуальні публікації на 12/02/2016
Китайським християнам загрожує посилення репресій

Голова Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китаю Юй Чженшен заявив, що релігійні громади повинні сприяти розвитку китайської культури та стати більш сумісними із соціалізмом. Юй Чженшен також наголосив, що релігійні лідери мали би бути мостом між Комуністичною партією та сотнями мільйонів релігійних китайці. На думку китайських комуністів, усі дозволені релігії в Китаї мали б мати свою виразно китайську специфіку. Про це повідомляє «UCANews.com».

Юй Чженшен цілий минулий рік зустрічався з представниками різних релігійних груп. У той же ж час комуністична влада Китаю готує велику зустріч китайських релігійних лідерів з президентом КНР Сі Цзіньпінем. Заяви Юй Чженшена аналітиками оцінюються, як посилення тиску Пекіну на релігійні громади, з метою взяти їх під ще сильніший контроль. Зокрема, репресії могли б бути посилені проти християн.

Під управлінням Сі Цзіньпіня Китай різко розвернувся до репресивної політики стосовно релігійних організацій, особливо до тих, що рахуються імпортованими з-за кордну. Особливо останнім часом потерпають від утисків і переслідувань християни – зокрема католики та протестанти.

У той же ж час дослідження твердять, що 84% членів Комуністичної партії Китаю релігійні.




Не зважаючи на офіційне засудження Ватиканом в Мексиці зростає кількість прихильників культу смерті

Напередодні візиту Святішого Отця Франциска до Мексики релігієзнавці відзначають пожвавлення, офіційно засудженого Апостольським Престолом, культу Санта Муерте (Свята смерть). Апостольський Престіл офіційно засудив цей культ у 2013 р., назвавши його блюзнірським виродженням релігії. Повідомляє «ChurchMilitant.com».

Незважаючи на гостре засудження Ватиканом, культ Санта Муерте перетворився на найбільш швидкозростаючий новітній релігійний рух не лише в Мексиці, але й на усьому американському континенті. За оцінками спеціалістів на даному етапі культ налічує близько 12 млн. прихильників. Особливо віддані поширювателі цього культу – члени мексиканських нарококартелів.

Поклоніння Санта Муерте включає в себе почитання фігури людського скелету, загорнутого у покривало. Учасники цього культу залишають перед цією фігурою подарунки: квіти, цукерки, текілу. У 2012 році мексиканська поліція заарештувала вімі прихильників цього культу, як встановлено слідство і підтверджено на судовому процесі, ці члени культу Санта Муерте принесли в жертву двох хлопчиків та жінку, виливаючи їхню кров на вівтар цього зловісного культу. Релігієзнавці вбачають початки культу на початку ХVІІІ у Мексиці серед потомків місцевих індіанських племен. Приблизно у той час з’являються і перші іконографічні зображення Санта Муерте. Церква постійно засуджувала цей культ і боролася з ним. До 1940 року цей культ перебував у підпіллі, пізніше мексиканська влада офіційно дозволила його в надії послабити вплив Католицької Церкви в Мексиці.

Президент Папської ради з питань культуру кардинал Джанфранко Раваці називає цю практику антирелігійною, оскільки культу Санта Муерте – це не релігія, на його думку, а хула на релігію.  Архиєпископ Мехіко-сіті кардинал Норбарто Рівера не одноразово засуджував цей культ стверджуючи, що християнин повинен шукати життя, а не смерті, а почитання смерті повністю противиться християнству.




Які гріхи прощає лише Апостольська Столиця

Своєрідний спецзагін – «Місіонери милосердя», вповноважені прощати гріхи, які може відпустити лише Апостольський Престол, будуть послані наступного року під час Великого посту у різні куточки світу. Про це говориться в буллі «Misericordiae vultus» (Обличчя милосердя), яку не так давно оприлюднив Папа. Згідно із задумом Франциска, цей крок має стати знаком материнської турботи Церкви про Божий люд.

Про ці гріхи, які вимагають особливого відпущення, розповідає о. Алехандро Карбахо Олеа CMF, офіціал Церковного суду архієпархії  Божої Матері в Москві і викладач духовної семінарії.

Існує декілька гріхів, що через їх особливу важкість потребують особливої процедури відпущення. Мова йде про гріхи, що торкаються найсвятішого для нашої віри (Святого Причастя), Святішого Отця, деяких таїнств (Священства, Примирення). Це настільки серйозно, що відлучення відбувається «latae sententiae», тобто, без обов’язкового винесення судового вироку. Тобто, відлучення діє автоматично. І лише Святий Престол може відпустити такі гріхи.

Перший випадок розглядається в каноні 1367 Кодексу Канонічного Права (ККП) 1983 року: «Хто викидає Святі Дари або їх викрадає, або тримає їх з метою святотатства, той підлягає відлученню згідно з завчасно винесеним судовим рішенням, що зберігається за Апостольським Престолом; клірик же, крім того, може підпадати і під інше покарання, не виключаючи позбавлення статусу клірика».

Другий випадок представлений у параграфі  1 канону 1370 ККП: «Хто прибігає до фізичного насилля проти Римського Понтифіка, той підлягає відлученню згідно з завчасно винесеним судовим рішенням, що зберігається за Апостольським Престолом; якщо мова йде про клірика, то, залежно від тяжкості злочину, до відлучення може бути додано і друге покарання, не виключаючи позбавлення статусу клірика».

Крім того, розглядається і випадок, коли священик незаконно дає відпущення гріхів своєму співучаснику у гріху проти шостої заповіді: «Відпущення, дане співучаснику у гріху проти шостої заповіді Декалогу, недійсне – крім того випадку, коли є явна загроза смерті» (кан. 977). Канон 1378 говорить: «Священик, що діє супроти припису кан. 977, підлягає відлученню згідно з завчасно винесеним судовим рішенням, що зберігається за Апостольським Престолом».

Ще один випадок, що знаходиться лише у компетенції Святого Престолу, міститься в каноні 1382: «Єпископ, який без папського доручення посвячує когось у єпископи, а також і той, хто приймає це посвячення, підлягає відлученню згідно з завчасно винесеним судовим рішенням, що зберігається за Апостольським Престолом». Із 2007 року декретом Конгрегації Віровчення було зроблено додаток до канону: «Єпископ, що має намір висвятити на священика жінку».

До цієї ж категорії відносяться гріхи священиків, що порушують печать Таїнства, тобто тайну сповіді: «Духівник, що прямо порушує тайну сповіді, підлягає відлученню згідно з завчасно винесеним судовим рішенням, що зберігається за Апостольським Престолом; якщо ж він порушує її лише побічно, то його слід покарати в залежності від тяжкості злочину» (кан. 1388 - §1).

Крім того, існують гріхи, які може відпустити не кожен священик. Зробити це може єпископ або так званий «головний пенітенціарій», призначений єпископом на постійній основі, або священик, якого єпископ наділив такими повноваженнями. Ми говоримо про гріх аборту. Відлучення “latae sententiae” стосується матері, лікаря і медсестер, що зробили аборт, а також тих, хто спонукав матір до аборту і сприяв цьому.

У всіх цих випадках важливо показати серйозність гріха і зробити так, щоби покаяння було пропорційно скоєному. Церква не закриває двері перед цими людьми, але зобов’язує їх до конкретних дій, щоби вони виявили розкаяння і якимось чином виправили заподіяну шкоду. Все це робиться заради добра людини і спасіння душ, такою є кінцева мета Кодексу Канонічного Права.




Католики Центрально-Африканської Республіки страждають від нападів парахристиянських бойовиків

Єпископ Банґасу Преосвящений владика Хуан Хосе Агірре Муньос повідомляє про те, що його єпархія з початку 2016 року сильно страждає від нападів бойовиків так званої Господньої армії опору (ГАО), парахристиянського мілітантного угруповання, яке веде партизанську війну в Демократичній республіці Конго, Південному Судані, Уганді, а від недавнього часу і в Центрально-Африканській Республіці. Повідомляє агенція «Fides».

Влада ЦАР, ЗМІ та міжнародні організації замовчують про нову хвилю антикатолицького терору в ЦАР. Владика Муньос повідомляє про напад бойовиків на шість сіл у його єпархії та про зростаючу хвилю біженців з району Ніакар де оперують банди ГАО. Бойовики грабують католицькі села, вбиваючи населення, а дітей викрадають, щоб перевиховати їх у бойовиків.




Останнім часом в Іраку фіксується зріст насильства стосовно християн

Слабкість центральної влади та іракської поліції призводить до того, що групи озброєних мусульман-шиїтів відбирають в іракських християн не тільки майно, але й церкви. Про це завив халдейський католицький єпископ-помічник Багдаду владика Шлемон Вардуні. Напади спрямовані проти усіх іракських християн, від цих нападів страждають і халдеї, і ассирійці, і сирійці. Грабіжники змушують християн залишати їхні помешкання, магазини, майстерні, культурні центри і навіть церкви. Повідомляє агенція «AsiaNews».

Владика Вардуні заявляє що іракська поліція подібні випадки зовсім не розслідує, або веде розслідування погано і неохоче. Озброєні банди мають фінансову та логістичну підтримку із закордону. У той же ж час такі акти насильства призводять до зросту страху і непевності серед іракських християн.




У США номінальне християнство відмирає

75% американців усе ще ідентифікують себе як християни, проте 50% із них є непрактикуючими і християнство в їхньому житті відіграє надзвичайно малу роль, або не відіграє жодної ролі взагалі. І саме у цій категорії номінальних християн у даний момент спостерігається тенденція відходу від християнства навіть номінального. Пише американське видання «Christianity Today».

На даному етапі у США секуляризм домінує в суспільній культурі і якщо ці тенденції збережуться то доволі скоро християни США опиняться у ситуації коли суспільне культурне життя буде цілком вороже налаштованим проти християнства. Саме негативне ставлення до християнства і є головною причиною відходу номінальних християн від християнства.

Окрім цього номінальні християни є більш закритими на євангелізацію від тих, хто декларує себе нехристиянином. Ці чинники і є головними у відмиранні номінального християнства у США.




У Єгипті християни-копти провели демонстрацію в зв'язку з викраденням дівчини

7 лютого понад 150 християн-коптів взяли участь в сидячій демонстрації біля будівлі регіональної адміністрації в Міньї, щоб привернути увагу влади до випадку викрадення 18-річної дівчини, передає FIDES.

Сім'я дівчини заявила, що вона була викрадена кілька днів тому в місті Сама.

Викрадення християнських дівчат як і раніше залишаються серйозною загрозою для коптських громад в різних регіонах Єгипту. Християни регулярно направляють звернення, в тому числі на ім'я президента Єгипту Абдель Фаттаха аль-Сісі, з проханням вжити адекватних заходів для боротьби з цим явищем.

Як правило, викрадення супроводжуються вимаганнями викупу в залежності від добробуту сім'ї. Періодично викрадення закінчуються смертю заручників.




В Италии прошел многотысячный протест против гей-браков

В Риме 30 января прошла массовая демонстрация против введения однополых союзов. Число митингующих составило несколько сотен тысяч человек, передают мировые агентства

Об этом сообщает korrespondent.net.

По данным организаторов, на протестах побывало более двух миллионов человек.

На данный момент сенат в Риме рассматривает возможность регистрации однополых союзов. Гомосексуалистам хотят позволить брать фамилию партнера, а также усыновлять родных детей одного из партнеров, если у ребенка нет второго родителя.

Отметим, что сторонников традиционной семьи поддержали многие высокопоставленные лица - министр по делам регионов и автономий Италии Энрико Коста, министр охраны окружающей среды, суши и моря Джанлука Галлетти.

Министр внутренних дел страны Анджелино Альфано в Twitter также выразил солидарность с митингующими.

Ранее аналогичные многотысячные акции проходили во Франции. Протесты не увенчались успехом и были подавлены с применением дубинок и слезоточивого газа, а президент Франсуа Олланд подписал скандальный закон в мае 2013 года.

http://catholicnews.org.ua   http://prochurch.infо


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1118 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: секти і культи, єресі, суспільні проблеми, публіцистика, актуальні публікації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика