1. Перловку помийте, залийте прохолодною водою і залиште набухати на 2-3 години. Після чого відваріть.
2. Гриби помийте, обсушіть і наріжте невеликими пластинами. Після цього в підсоленій воді відваріть гриби, після цього обсмажте їх на розігрітій з рослинним маслом сковороді.
3. Ріпчасту цибулю і моркву помийте, почистіть і наріжте невеликими кубиками. Далі обсмажте окремо від грибів на олії до золотистого кольору цибулі.
4. Картоплю помийте, почистіть і наріжте кубиками. Після цього картоплю і гриби додайте в грибний відвар, тобто в бульйон, в якому варилися гриби. Поставте варити на середній вогонь.
5. Коли бульйон з грибами і картоплею закипить, додайте перловку і обсмажені овочі і дайте ще хвилин 10 покипіти. Посоліть, поперчіть і зніміть з вогню.
6. Дайте грибний юшці постояти (не в піст можна подавати її зі сметаною).