Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2014 » Жовтень » 25 » Суспільні проблеми » Чому я не святкую Halloween
21:16
Чому я не святкую Halloween
Відповідь дуже проста: бо я – християнин!
 
Останнім часом в українське суспільство дедалі більше закрадаються традиції і звичаї, нетипові для нашої країни. Є серед них як позитивні, так і негативні. Дуже «модним» останнім часом стало святкування американського свята Хеловіна. У ніч з 31 жовтня на 1 листопада вулиці наших міст наповнюють переодягнені у страшні костюми діти, студенти і навіть дорослі люди, які до того ж нерідко хуліганять, влаштовують шабаші, заливаються алкоголем…

Свято – перш за все почитання певної події чи святого: для прикладу, Різдво Спасителя чи віддання пошани Чесному Животворному Хресту. В чому ж тоді сенс цього свята? Кому поклоняються ці люди, переодягнені у демонські костюми? Здається, все це жарт – що небезпечного чи злого в тому, щоби повеселилися, потанцювали в незвичних і супермегакреативних костюмах? Та нічого у світі не відбувається просто так, без наслідків.

Чи можуть бути впевненими батьки, які відпускають підлітка святкувати Хеловін, що в цю ніч він не стане жертвою сатанинської забави? Вражає розповідь жінки, яка випадково знайшла особистий щоденник свого сина, названий «Книгою тіней» і поцяткований сатанинськими малюнками та символами. Її погляд зупинився на фразі: «Минулого року на Хеловін я викрав чиюсь машину і убив дитину, переїхавши її всіма чотирма колесами. Цього року на Хеловін я планую зробити те саме!»

Хеловін – це день зла, це «свято» прославляє сатану, пропагує ідолопоклонство, розпусту, бісівські ритуали і людські жертвопринесення. У Святому Письмі апостол Павло застерігає нас: «…погани, коли щось жертвують, то жертвують бісам, не Богові. Я ж не хочу, щоб ви були спільниками бісів. Не можете пити чаші Господньої і чаші бісівської; не можете бути учасниками столу Господнього і столу бісівського» (І Кор. 10, 20–21). Як може людина, яка є християнином, «служити двом панам»? Перші християни йшли на смерть, щоби відстояти і засвідчити свою вірність Ісусу; а сьогодні ми чомусь не можемо і не хочемо покласти край «святу», яке принижує нашу віру. Достатньо раз оступитися, «погратися» з дияволом, і він отримує шанс отруїти наше життя. А такої нагоди сатана не проґавить – у цьому можемо бути цілком певні.

Святкування Хеловіну і подібних йому «свят» – це завжди свідчення духовної катастрофи в суспільстві. В історії людства більш розвинуті та багаточисельні цивілізації та народи майже завжди поглинали менш чисельні і розвинуті. Типовий приклад такого явища – доля багатьох етнічних діаспор: у більшості випадків уже через три-чотири покоління люди остаточно втрачають зв’язок зі своїм етнічним корінням. Те ж відбувається і в духовному житті: якщо суспільство не має здорової альтернативи різним оманам та шкідливим розвагам, воно хапається за те, що вже є, і при цьому «нормально» функціонує. Так само до нас прийшли «валентини-хеловіни». Сильні чужоземні традиції поглинають чи, принаймні, починають впевнено поглинати нашу власну українську, а тим паче, християнську ідентичність.

Вибір завжди за нами, але кожен варіант тягне за собою наслідки і покладає на нас певну відповідальність. Тож подумаймо заздалегідь, як пояснюватимемо на Страшному суді такі «забави з сатаною».


Марічка Тракало / http://umh.org.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1664 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: шабаш, суспільні проблеми, Halloween, святкую, безбожники, Хелоуін, чому, гріх, Не, хеловін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика