Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Лютий » 27 » Пресвята Богородиця » Молитва, яка досягає своєї мети. Набоженство до Помпейської Матері Божої
13:55
Молитва, яка досягає своєї мети. Набоженство до Помпейської Матері Божої

Дорогі читачі і вірні, хочу поді­литися з вами тим, про що недав­но дізнався, що сам практикую і до чого вас заохочую. Для мене це було оживленням віри і надії до Матері Божої, бо чуда і в сьогоднішньому ХХІ столітті відбуваються так само, як відбувалися колись, про що ми не раз читаємо в життєписах святих. Це було для мене також сильним заохо­ченням і відновленням ревності до молитви на Святій Вервиці. Це було беззаперечним голосом всіх святих, які поширювали й заохочували лю­дей до відмовляння Вервиці. Все, що вони говорили про Вервицю (про що дізнаємося з їхніх творів і життєпи­сів, з описів чуд) - це істинна прав­да. Та, немов до невіруючого Томи, треба було сказати: "Доторкнись... І будь віруючий, а не невіруючий". І так, як до самого себе відносив ці слова, так само і вам кажу: візьміть і прочитайте це до кінця і не будь­те невіруючі. Повірте, що Мати Божа подає особливі ласки й сьогодні усім, хто відмовляє Святу Вервицю. Хто ще не вірить у чуда, хай відкине всі упередження і повірить.

Декілька місяців тому перебував у Варшаві о. Карл Штелін із Брат­ства Святого Пія Х, який ще до серп­ня цього року є настоятелем руху Традиції і традиційних священиків у Східній Європі (невдовзі переїж­джає до Сінгапура, де буде настоя­телем Азіатського дистрикту, який простягається від Індії до Японії че­рез цілу Океанію). Наше Священиче Братство Святого Священномуче­ника Йосафата завдячує о. Каролю за постання, розвиток і збереження Традиції в Україні. Саме він розказав нам про так звану Помпейську Матір Божу, про яку сам недавно довіда­вся, і більше того - переконався на собі. Наперед слід сказати, що цей священик дуже критично ставить­ся до різних новітніх приватних чи публічних об'явлень, визнає тільки ті, які визнала Католицька Церква або які підтверджені беззаперечним фактами й не суперечать традицій­ним вказівкам розпізнавання правдивості об'явлення. Тому, почувши від нього про якесь там об'явлення, трохи здивувався, але водночас мав до цього довіру, бо знав, що цей свя­щеник небилиць і різних об'явлень якоїсь "побожної бабці" не перепо­відатиме.

Набожність до Помпейської Ма­тері Божої, як розкажемо згодом детальніше, включає в себе відмов­ляння повної Вервиці з розважання­ми впродовж 54 днів. Отець Кароль розказує, що він і все Братство мало в Польщі великі проблеми, не гово­рив які, і я з поваги не питав, але зрозумів, що дуже серйозні, оскіль­ки всі традиційні священики, які є на теренах Польщі, молились до Матері Божої, щоб випросити їх вирішен­ня, і молилися не що інше, як по­вну Вервицю день у день майже два місяці. Як зізнається о. Кароль, ця, здається надзвичайно складна для вирішення проблема, дивним чином легко розв'язалась. Саме тому він і поручає її для поширення і для прак­тикування.

Помпея

Коротенько згадаємо про Пом­пею - місто приблизно за 22 км від Неаполя і 10 км від вулкана Везу­вій, який 29 серпня 79 р. н. е. залив лавою і засипав попелом та вулка­нічними грудами цілу Помпейську долину. Свідком катастрофи міста був Плінній Молодший, який зали­шив лист з описом вибуху вулкана. Три дні тривало безперервне вивер­ження, внаслідок чого місто покрила 5-6 м. верства попелу й вулканічного дощу.

У 1748 р. археологи відкрили Помпею. Попіл, який засипав це міс­то, зберіг будівлі, предмети й тіла людей та звірят, завдяки чому від­криття було таким цінним. Розкопки показали всю красу й пишноту по­ганських палаців і святинь, театрів, терм, амфітеатрів; відкрито настінні розписи, мозаїки, посуд та інші до­сконало збережені експонати.

Сатаніст, який став блаженним, та санктуарій Матері Божої Святої Вервиці

Місто Помпея відоме славною Папською базилікою на честь Матері Божої Святої Вервиці. Її збудував ко­лишній сатаніст, який став блажен­ним - Вартоломей Лонго.

Вартоломей Лонго народився 11 лютого 1840 р. у католицькій сім'ї. Навчався у католицькій школі, однак під час навчання на юриста піддався течії антиклерикалізму, втратив віру і потрапив у секту сатаністів. Секта мала крайній антицерковний харак­тер, висміювала єпископів і свяще­ників, а також обряди Католицької Церкви. Оскільки Лонго хотів стати жерцем культу сатани, його було "висвячено" в цей сан "єпископом" секти. Як він згадував пізніше, "під час цієї церемонії капище сатани перетворилося в правдиве пекло": вдарила страшна гроза, а серед гро­му і блискавиць звучали богохуль­ства учасників дійства. Переляканий Лонго втратив свідомість і декілька днів не приходив до себе. Однак свою діяльність у секті не залишав, упродовж декількох років ревно ви­конував обов'язки окультного жер­ця, зневажав Католицьку Церкву і брав активну участь в антипапських демонстраціях.

Але в нього був добрий товариш- католик, професор Вінцент Поуп, який не покидав намагання навер­нути сатаніста. Розмови з ним, а та­кож тривалі суперечки з прекрасним богословом, домініканцем Альберто Раденте врешті відвернули Вартоломео від секти й схилили до на­вернення на дорогу християнського життя.

Вже навернений Лонго присвятив себе допомозі бідним, але ніяк не міг знайти духовного миру. Зму­чений і весь у знеохоченні, він при­їхав у Помпею. Побачивши, в якій злиденності живуть тут люди, на­скільки спустошені вулиці міста, впав, як він сам згадував, у відчай і був близький до самогубства. Розду­муючи про своє становище, він дій­шов висновку, що коли священичий сан дається на всю вічність, то поді­бним чином діє і посвячення сатані. Вражений власним висновком, він почув у серці відлуння слів о. Аль­берто, який повторював услід за Бо­городицею: "Той, хто поширює Свя­ту Вервицю, буде спасенний". Лонго впав на коліна і дав обітницю, що не покине це здичавіле місто, поки всі його мешканці не полюблять Верви­цю. Саме ж місто було пристанови­щем різного роду бандитів, які гра­бували всю округу. Тільки незначна частина жителів залишалася вірна вірі, інші повернулися до поганських культів.

Лонго відмовився від кар'єри юриста. Мешканці Помпейської до­лини жили далеко один від одного, і до всього тут буйним цвітом про­цвітало поганство. Багато хто вза­галі не знав молитви "Богородице Діво". Тому Вартоломей почав ходи­ти від хати до хати, вчив молитися і роздавав вервиці. Щоб привернути місцевих жителів, він організовував зустрічі, в тому числі з оркестром і лампами. І з часом це дало свої ре­зультати. Люди, бачачи, як багато він для них чинить, нічого не про­сячи взамін, почали йому довіряти.

Лонго організував парафіяльні місії 1875 р., під час яких декілька священиків впродовж 12 днів навча­ли людей. Плоди місій перевершили всі очікування: більшість мешкан­ців навернулися до Бога. У день за­кінчення приїхав єпископ Неаполя, який урочисто заснував братство Святої Вервиці і благословив при­везений Лонгом образ Матері Бо­жої Святої Вервиці. На цьому образі зображено Пречисту Діву Марію з Дитятком-Ісусом, де Дитятко-Ісус подає Вервицю святому Домінікові, а Мати Божа подає Вервицю св. Рожі з Ліми. Сила цього образа в духовних цінностях: "Бог дав нам цей образ, щоб ми через нього отримували бла­годать, яка змінить світ", - говорив про нього ревний почитатель Святої Вервиці Папа Римський Лев ХІІІ.

Бачачи, як зростає популярність образа серед мешканців північної частини Італії, Вартоломео Лонго вирішив побудувати церкву. І почав збирати для цього пожертви. Вже через два місяці був посвячений на­ріжний камінь. Завдяки чудесним зціленням за посередництвом Пом­пейської Матері Божої, люди стали більше жертвувати і будівництво пришвидшилось. Занотовано чудес­не оздоровлення вмираючої матері Лонго, паралізованого єзуїта і моло­дої неополітанки Фортунати Агреллі, яка була невиліковно хвора і якій об'явилася Мати Божа, про що буде мова далі. Будівництво церкви було закінчене через 13 років, у 1891 р.

Поки тривало будівництво, Лон­го зайнявся видавничою діяльністю і благочинністю. Він заснував жур­нали "Розарій" і "Нова Помпея", у яких писав, зокрема, про необхід­ність виховання дітей злочинців. За­лишені, несучи на плечах кару вини батьків, вони, як правило, вибирали ту ж дорогу. Лонго побудував дім для соціальних сиріт, навчав їх ре­месла й молитви. Навколо базиліки швидко виникли типографії, фабри­ки і швейні майстерні. Вістка про дім для сиріт швидко поширилася по всіх тюрмах Італії, і в'язні почали надсилати листи з проханнями за­опікуватися їхніми дітьми, обіцявши навернутись на добру дорогу. Все це Лонго здобув завдяки Вервиці.

У 1883 р. Папа Лев ХІІІ, това­риш Лонго і прихильник будівництва базиліки у Помпеї, об'явив жовтень місяцем особливої молитви на Свя­тій Вервиці. Колишній сатаніст, а тепер навернений і ревний почи­татель Святої Вервиці Вартоломео Лонго помер 5 жовтня 1926 р., а у жовтні 1980 р. Папа Йоан Павло ІІ під час паломництва в Помпею за­числив апостола Святої Вервиці до лику блаженних.

о. Андрій Коваль, СБССЙ
Греко-Католицька Традиція 8, серпень 2014 р.Б. / http://www.saintjosaphat.org



Схожі матеріали:

Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 1578 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: набоженство, Помпейська Матір Божа, Пресвята Богородиця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика