Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2013 » Липень » 4 » Повчання, настанови » Пресвята Євхаристія - джерело правдивої Божої любові
22:36
Пресвята Євхаристія - джерело правдивої Божої любові
Як маємо приступати до Святого Причастя? На колінах чи стоячи? Чи маємо клякати на освячення Чесних Дарів, коли священик промовляє слова: "Прийміте, ядіте, сіє єсть Тіло Моє”? Чи маємо приклякнути перед Богом чи гордо стояти, коли благословляється Євхаристія? Ставлення до Пресвятої Євхаристії є одним із каменів спотикання між Традицією та модернізмом.

Тайна Пресвятої Євхаристії дуже дорого коштувала для Ісуса. Як свідчить блаженна Катерина Емеріх, в Оливному городі Серце Спасителя розірвалося від невимовного болю, коли Він побачив великі зневаги, погорди, невдяки і святотацтва Його Найсвятішої Тайни Любові в майбутньому.

Любов Ісуса спонукала Його віддати нам усе. І Він віддав Себе цілого у Пресвятій Євхаристії, яка особливо вшановується в католицькій Традиції.

В день Пресвятої Євхаристії у церквах є виставлений Євхаристійний Ісус, під час урочистої процесії Він іде теренами парафії, благословляючи людей на чотири сторони світу. На вулиці виходять усі парафіяни, щоб отримати від Ісуса Євхаристійного ласки, які Він щедро роздає, і просити: "Боже, твій народ живи, нас спаси і благослови…”. На парафіях квітами, вишивками, образами, фігурками прикрашаємо чотири престоли, біля кожного з яких під час урочистої процесії відмовляємо різні молитви, вервиці, священики відправляють суплікацію та благословляють присутніх Найсвятішими Тайнами. Вірні у вікнах своїх помешкань ставлять образи, щоб так привітати, возвеличити Ісуса, утаєного в Пресвятій Тайні Євхаристії. Попереду процесії несуть процесійний хрест, фани, феритрони. Потім ідуть духовні особи. Священик під балдахіном несе Пресвяту Євхаристію в монстранції. Діти, адоруючи Євхаристійного Ісуса, сиплять перед ним пелюстки живих квітів, промовляючи: "Свят, Свят, Свят, Господь Бог Саваот!” Євхаристійний похід зобов’язує до зосередження та самозаглиблення у молитві. Вірні співають і моляться у своїх наміреннях, а під час благословення Найсвятішими Тайнами клякають.

Ставлення до Пресвятої Євхаристії, присутності Живого Бога під видами хліба і вина, принципово різне у традиціоналістів та модерністів. Останні говорять про те, що приймати Ісуса у цій тайні треба стоячи, на деяких модерних Святих Літургіях священики дозволяють собі піднімати людей з колін, не уділяють їм Святе Причастя або кажуть на проповідях: "Як добре, що серед нас немає людей, які хотіли б приймати Святе Причастя на колінах!” Зрозуміло, що таке нешанобливе ставлення до Найсвятіших Тайн не може не обурювати тих греко-католиків, яких батьки і діди навчили, що нічого святішого немає, що перед Богом треба падати на коліна і схиляти свою голову.

Чому треба приступати до Святого Причастя на колінах, пояснює настоятель Братства Святого Священномученика Йосафата отець Василь Ковпак на відпустовій Службі Божій під час цьогорічного святкування храмового празника Пресвятої Євхаристії на парафії в Рясне-2.

"Божий Син покинув Небо і прихилився до грішної людини. Уявіть собі маєстат Всевишнього Бога: мільйони ангелів Йому адорували, віддавали Йому честь, співали "Свят, свят, свят, Господь Саваот!” А Він покинув те місце, де Йому було найкраще, і прийшов до убогої стаєнки. Людське серце було черстве і закам’яніле, окрім порожнечі, там не було нічого. А Він прийшов, щоб нас оздоровити, Він нахилився над нашою неміччю і взяв наші болі та хрести на свої рамена, Він тричі падав на землю під тягарем наших хрестів.

Чи Христос не достойний, щоб ми впали перед ним, щоб ми віддали Йому честь і славу. Яка може бути дискусія про те, як приймати Ісуса в Найсвятіших Тайнах? То хіба може бути дискусія в людей невіруючих, в людей байдужих щодо Євхаристії. Але людина, яка розуміє, що Бог зробив для неї, як Бог себе принизив для неї, як Ісус Христос молився в Оливному городі, як вмер на хресті, завжди перед Ним стане на коліна. Ангели закривають крилами свої очі, адоруючи Його маєстат, а ми, грішні немічні люди, не можемо впасти перед Ним на коліна? Якщо не будемо клякати перед Євхаристійним Ісусом, то шукатимемо собі ідолів серед артистів, у наших помешканнях будуть їхні портрети.

Застановімося, в чому суть нашої з вами боротьби. Ми хочемо, щоби Христові віддавалася така шана, щоб Служба Божа була така недоторкана, як була тисячу років в нашому народі. Бо Слово Боже каже: "Бога більше треба слухати, ніж людей”. Ми бачимо справу святої віри і приклади мучеників і святих, а нам нині нав’язують іншу релігію і кажуть, що те, що робили наші діди і прадіди – то є погано, треба спалити старі молитовники і прийняти нову релігію?! Але нині мусимо сказати, те, що було святе дві тисячі років, залишається святим. Наша віра не є експериментом, це святая святих. Так молилися покоління, і ми так будемо молитися!

Тому, дорогі браття і сестри, любімо Христа, любімо Євхаристію, цінуймо Службу Божу, дорожіть тою Службою Божою, без причини ніколи не опускайте Службу Божу не тільки в неділю, але, коли маєте змогу, в будні дні, спішіть до Ісуса і винагороджуйте Йому за те пониження, ту погорду, яку Він зазнає від багатьох людей в грішному світі”.

Аналізуючи духовну кризу нашого часу, можемо зробити тільки один висновок: людям бракує віри в Пресвяту Євхаристію, віри у Святу Літургію. Якби ця віра у нашому народі була, у нас не було б стільки всілякої нечисті, різноманітних екстрасенсів, чарівників і ворожбитів. Якби ми довіряли Ісусові, ми б відкинули карти, виливання воску та ворожіння, через які діє диявол і хоче нас затягнути у свою пастку, а шукали порятунку в кивоті, де є Євхаристійний Ісус, ми би часто приймали Святе Причастя на оздоровлення душі і тіла. Якщо не маємо змоги, то можемо принаймні думкою протягом дня прилинути до кивоту, щоб там з’єднатися з Ісусом у духовному Св. Причасті.

Духовне Святе Причастя

Мій Ісусе, я вірую, що Ти є присутній у Пресвятій Тайні Євхаристії і люблю Тебе понад усе. Моя душа тужить за Тобою, а що не можу Тебе тепер прийняти у Пресвятій Євхаристії, тому бодай духовним способом прийди до мого серця (коротенька пауза-застанова). Обіймаю Тебе так, як би Ти був у мені і лучуся зовсім з Тобою. О Ісусе, моє Найвище Добро і моя Солодка Любове! Обійми і запали моє серце, щоб воно ціле горіло любов’ю до Тебе. Амінь.

Душе Христова, освяти мене. Тіло Христове, спаси мене. Крове Христова, напій мене. Водо з Ребра Христового, обмий мене. Страсті Христові, скріпіть мене. О добрий Ісусе, вислухай мене. В Ранах Своїх святих, скрий мене. Не дай мені віддалитися від Тебе. Від злобного ворога душевного стережи мене. В годині смерті призови мене і повели мені прийти до Тебе, щоб я зі Святими Твоїми величав Тебе во віки віков. Амінь.

(N. B. Є дуже добре вивчити цю молитву напам’ять і по змозі часто протягом дня приймати духовне Святе Причастя, як доказ нашої любові і туги за Євхаристійним Ісусом).

http://www.saintjosaphat.org/



Схожі матеріали:

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 2773 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Євхаристія, Причастя, Пресвята Євхаристія, Євхаристія на колінах, Святе Причастя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика