Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Лютий » 16 » Криза Церкви. Модернізм » Польський архієпископ: Церква зрадила Івана Павла II на синоді з питань сім`ї
18:31
Польський архієпископ: Церква зрадила Івана Павла II на синоді з питань сім`ї

Польський архієпископ Генрік Гозер (Henryk Hoser) опублікував суворий докір своїм побратимам-єпископам за межами Польщі, що «зрадили Папу римського Івана Павла II», не надавши підтримку сім'ї і закликавши до того, щоб розведені католики могли причащатись.

Архієпископ Генрік Гозер (Henryk Hoser), що представив свої коментарі в інтерв'ю, опублікованому нещодавно в новинному агентстві Польської католицької церкви Niedziela, безумовно вже зав'язав пояс для великого і важливого бою, який, за його прогнозами, має вибухнути на синоді восени 2015 року.

«Я говорю вам чітко і ясно: Церква зрадила Івана Павла II, - заявив архієпископ. - Не Церква як Наречена Христа, не Церква, яку ми сповідуємо у Символі віри, але те, що практикують пастирі, стало зрадою Івана Павла II, тому що він був виразом, істинним голосом Церкви».

Архієпископ Гозер так само передбачив велику «конфронтацію» в майбутньому синоді між єпископами вірними Церкві та Івану Павлу II і «делегатами з країн, де вже більшість мають патології - у вигляді зруйнованих сімей, неповноцінних сімей, з невеликим відсотком здорових шлюбів - і вимогою надання святого Причастя для розлучених».

Коли та ж битва відбувалася на позачерговому синоді з питань сім'ї минулого року, німецька церква під проводом кардинала Вальтера Каспера (Walter Casper) була оголошена основною силою лібералізації церковної моральної доктрини, що стосується сексуальності (питань стосунки статей).

Гозер приєднався до інших вірних церковних лідерів, таких як кардинал Раймонд Бьорк (Raymond Burke), засудивши пропозицію, висунуту в 2014 році на синоді, що милість - єдина підстава, на якій потрібно будувати відносини з гомосексуалами і розведеними. Він назвав це «помилковим припущенням, постулатом про те, що Божа милість не потребує справедливості, в той час, коли потрібно починати говорити про те, що подружнє і сімейне життя повинне бути засноване на справедливості».

Провину за проблеми в сім'ях Гозер частково покладає на нездатність самої Церкви підтримувати сім'ї, використавши при цьому апостольський заклик Папи Івана Павла Apostolic Exhortation Familiaris Consortio, написаний в 1981 році. У заклику були описані кроки, які повинні робити єпископи і пастори, щоб формувати і підтримувати сім'ї вірних: робота в школах, на дошлюбному консультуванні та післявесільні групи підтримки, де могли б отримувати допомогу як молодята, так і дружини, що давно перебувають у шлюбі.

Однак єпископи і священики Церкви, за словами Гозера, не «пішли за цією порадою. Вони не ознайомилися з вченням Папи... Кожен заявив, що це складно... Пастирі не поділяють цієї думки, бо вони її навіть не читали». Архієпископ заявив, що повстання проти вчення Церкви про сексуальність почалося ще під час папства Павла VI, і вказав на відкриту заборону Папи щодо контрацепції в його роботі Humanae Vitae в 1968 році.

Тоді як Польська церква викладала пастві вчення Humanae Vitae, «в інших країнах у зв'язку з критикою вчення Церкви, що викладене блаженним Павлом VI, пасторська турбота про сім'ї припинилася».

Замість цього, сказав Гозер, мирські цінності, які ставлять сексуальне задоволення вище сімейних цінностей, взяли гору, особливо в ЗМІ, де «всі міжособистісні відносини набувають еротичного забарвлення».

Частина духовенства, з якою він збирається боротися на прийдешньому Синоді, хоче, щоб Церква відмовилася від своєї «пророчої ролі» і просто змирилася з тим, що «світом править сексуальне задоволення». / http://pravoslavnews.com.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Криза Церкви. Модернізм | Переглядів: 1202 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: розлученим, ліберастія, модернізм, Причастя, модернізм сучасної Церкви, розведеним | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика