Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2012 » Жовтень » 2 » Пресвята Богородиця » Сплетімо вінок для Марії
21:22
Сплетімо вінок для Марії

Скільки разів побожно відмовляється Вервиця, стільки ж разів вкладається на голову Ісуса та Марії вінець із ста п’ятдесяти білих і шістнадцяти червоних троянд Неба; троянд, які ніколи не втратять ані своєї свіжості, ані привабливості.

Пресвята Діва прийняла і сподобала цю назву – Вервиця, наголошуючи багатьом своїм шанувальникам на тому, що скільки "Богородице Діво” промовили б на Її честь, стільки б пожертвували Їй найчарівніших троянд.

Брат Альфонс Родрігес з Товариства Ісуса молився на Вервиці з такою ретельністю, що нерідко було видно, як з кожною молитвою "Отче наш” виходила з його уст червона троянда і з кожною "Богородице Діво” – біла троянда, однаково прекрасні і запашні.

Хроніки св. Франциска розповідають, що один молодий монах мав звичку щодня перед обідом читати молитви-коронки до Пресвятої Діви. Одного разу він не встиг помолитися, а вже пролунав сигнал іти до столу, тоді попросив наставника, щоб дозволив йому все таки помолитися, перш ніж сяде обідати. Отримавши дозвіл, подався до келії. Позаяк, його довго не було, наставник послав одного з братів покликати його. О, диво! Той побачив його осяяного небесним світлом і Пресвяту Діву з двома ангелами. З його уст з кожним "Богородице Діво” виходила прекрасна троянда, яку обережно підхоплювали ангели і оздоблювали нею голову Пресвятої Діви, що з задоволенням приймала таку шану.

Вервиця 150 "Богородице Діво”, таким чином, є великим вінцем, Вервиця 5 "Отче наш” – малим вінком квітів або троянд небесних, покладених на голові Ісуса та Марії.

Троянда – це королева квітів. Вервиця – це троянда серед побожних практик.

Вервиця походить від східних пустельників. Вони жили давно в пустинях для того, щоб молитися, молитви ж повторяли сотні разів. Так, наприклад, св. Павло, що жив у єгипетській пустелі, проказував триста молитов на день. Щоб не помилитись, брав він 300 камінчиків і потім за кожною молитвою по одному відкидав.

Спосіб цей був досить невигідний. Тому вже учні св. Павла чинили дещо інакше. Одні брали мотуз і в’язали на ньому стільки вузлів, скільки проказували молитов. Інші понав’язували на шнур стільки зернят із ягід, скільки їм треба було проказувати молитов, а потім за кожною молитвою пересували по одному зернятку.

Це й був початок Вервиці. Від східних пустельників перейшов цей обряд до грецьких і латинських ченців, що жили в монастирях близько міст.

Коли ж пізніше наші предки прийняли св. Віру, то цей гарний набожний звичай перейшов від монахів до нас.

Назва „вервиця” походить від церковно-слов’янського слова "верв”. Що означає шнурок.

Форма і метод, згідно з якими відмовляються молитви сьогодні, походять з Церкви, бо подала їх у 1214 році Пречиста Діва св. Домінікові для навернення єретиків-альбігенсів і грішників.

Наша старовинна книга з XI сторіччя "Номоканон” стверджує виразно, що наші предки ще до прийняття християнської віри використовували вервиці.

І старовинна ікона зображує св. Антонія Печерського з вервицею в руці. Шевченко в поемі про Палія, представляє його, як монаха, теж із вервицею: "Перехрестився, чотки (вервицю) взяв і за Україну молитись Палій чернець пошкандибав”.

Вселенська Церква не перестає устами Христових Намісників заохочувати вірних проказувати молитви на вервиці. Ці молитви Церква наділяє великими відпустами.

До того ж сама Цариця Неба прив’язує до цієї молитви великі обітниці. Як у Люрді, так і у Фатімі являється Пречиста Діва Марія з вервицею в руках і гаряче заохочує проказувати на ній молитви.

Пресвята Діва прихильна не тільки до проповідників Вервиці. Вона чудово винагороджує і тих, хто власним прикладом заохочує інших до цього набоженства.

Король Альфонс, прагнучи, щоб уся його родина вшановувала Вервицею Пресвяту Матір, заохочував всіх до цього власним прикладом, носячи при боці велику Вервицю. Однак читання молитов на ній не було обов’язковим, лише добровільним: завдяки чому увесь його двір почав побожно молитися на Вервиці.

Незабаром він переконався, як Пресвятій Матері подобається його побожний намір. Якось король важко захворів, вирішили навіть, що він помер. Та тільки його схопив Трибунал Божий, як він побачив дияволів, які звинувачували його у багатьох злочинах, і Божого Суддю, що мав винести йому вирок вічної кари. Аж ось прийшла Матір Пресвята і заступилася за Альфонса. Дияволи поклали на одну шальку терезів гріхи короля. Вона ж поспішила покласти на другу шальку велику вервицю, яку Альфонс носив на Її честь, а також Вервиці тих, кого своїм прикладом заохотив до цього набоженства. Відразу та шалька переважила. Пресвята Діва дивлячись на Альфонса, ласкаво мовила: "Випросила тебе у Сина, як нагороду за малу послугу, яку ти зробив Мені, носячи Вервицю, щоб ти жив ще кілька років; отож використай їх добре і чини покуту”.

Отямившись Альфонс вигукнув: "О, благословенна Вервице Пресвятої Діви, завдяки, якій я уникнув вічної кари!” Незабаром він одужав. Відтак щоденно молився на Вервиці.

Отже, коли відчуваєте, що ваше сумління обтяжене провинами, візьміть Вервицю, промовте одну її частину і будьте певні, що у той час, коли ви будете розважати і вшановувати ті таємниці, Він покаже Отцю Небесному Свої святі Рани, заступиться за вас і випросить для вас ласку і відпущення ваших гріхів.

П’ятнадцять обітниць для тих, хто відмовлятиме св. Вервицю (дані бл. Аланові де Рупе)

  1. Хто буде мені служити, відмовляючи Вервицю, отримає виняткові ласки.

  2. Обіцяю захист і найбільші ласки тим, які будуть відмовляти Вервицю.

  3. Вервиця стане грізною зброєю супроти пекла, знищить, зменшить гріхи, переможе єретиків.

  4. Вона спричинить розквіт чеснот і добрих вчинків; одержить від Бога щедрі прощення для душ; відштовхне серця людей від замилування світом і його марнотами; піднесе їх до прагнення речей вічних. Така душа освятиться.

  5. Душа, яка віддається Мені через відмовляння Вервиці, не загине.

  6. Хто буде відмовляти св. Вервицю і розмірковуватиме над її святими таємницями, ніколи не зазнає поразки. Бог не покарає його Своєю справедливістю, не загине він несподіваною смертю, якщо буде праведним, витривалим у ласці Божій і гідним життя вічного.

  7. Хто матиме справжнє набоженство до Вервиці – не помре без Найсвятіших Тайн.

  8. Вірні у відмовлянні Вервиці будуть відчувати у житті та при смерті світло Боже та повноту Його ласки.

  9. Звільняться з чистилища ті, що мали набоженство до Вервиці.

  10. Вірні діти Вервиці заслужать високий ступінь слави у Небі.

  11. Отримаєте все, про що просите, відмовляючи Вервицю.

  12. Усім, хто розповсюджує Вервицю, буду допомагати у їхніх потребах.

  13. Отримала від Мого Божого Сина обітницю, що всі оборонці Вервиці матимуть за заступників Небесний Двір упродовж життя і в годині смерті.

  14. Усі, хто відмовляють Вервицю, є Моїми синами і братами Мого Єдиного Сина, Ісуса Христа.

  15. Набоженство до Моєї Вервиці – це велике знамення призначення до Неба.

www.saintjosaphat.org


Схожі матеріали:

Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 2620 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Вервиця, історія вервиці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика