Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Лютий » 10 » Повчання, настанови » Зброя проти диявола – піст, Євангеліє, боротьба
00:28
Зброя проти диявола – піст, Євангеліє, боротьба
Говорячи з вами про засоби, які дані нам для боротьби з дияволом і служать для його ганьби і відігнання від нас, ми вказували на молитву, смиренність, читання Псалтиря, працьовитість і молитву до св. архістратига Михаїла. Нині ж маю намір сказати про користь і ще дечого, а саме: посту, читання і вивчення Євангелія та боротьби зі злими помислами.

Преподобний Макарій, сидячи одного разу при дорозі, побачив диявола в подобі людини, обвішаного різними посудинами, що прямував до найближчого монастиря. Молитвою святий зупинив біса і запитав: "Куди йдеш?”. "Та йду відвідати братію,” – була відповідь. "А що за посудини в тебе?” – сказав преподобний. "А це, відповів біс, різні страви для ченців.” "Для чого ж їх так багато з тобою?” – запитав Макарій. "Та щоб, якщо одне не сподобається, то іншим пригостити братію. Одну мою злу пораду або навіювання не приймуть, ну тоді запропоную інші ще гірші, і таким чином хтось та й підхопить,” – сказав диявол і пішов своєю дорогою. Преподобний же лишився чекати на його повернення. Дочекавшись, запитав: "ну, як твої справи?”. "Погано, – відповів біс, – майже всі ченці не прийняли мене і лише один трохи слухається”. "А як йому на ім’я?”. "Феопемпт”, – відповів диявол і зник.

Макарій пішов до монастиря. Дізнавшись про його наближення, ченці з віттям у руках вийшли назустріч йому, і всі наввипередки один перед одним кликали його до себе. Він же, дізнавшись, хто з них Феопемпт, пішов до того і був прийнятий з радістю. Почалася розмова. "Як ся маєш?” запитав преподобний свого господаря. "Добре, молитвами твоїми,” – відповів Феопемпт. "Ну, а лихі думки не бентежать тебе?” продовжував старець. Соромлячись зізнатися в них, чернець сказав, що не бентежать. "Який щасливець!» – вигукнув преподобний. «А я вже от скільки років пощу, і сам бачиш, як поважають всі мене, а тим часом погані помисли досі не дають мені спокою”.

Тоді й Феопемпт зізнався: "Так, отче, і мною вельми сильно оволодіває від дух пристрасті!” Старець потім почав випитувати в нього й про інші погані думки, що охоплювали його, і Феопемпт зізнався в дуже багатьох. "До котрої години ти постиш?” – запитав по цьому Макарій. "До третьої години пополудню,” – відказав чернець. Преподобний сказав йому: "намагайся дотримуватися посту до вечора; читай і вивчай Євангеліє і Святе Письмо, святих Отців, якщо прийде зла думка, всіма силами твоєї душі жени її від себе, і Господь допоможе тобі перемогти ворога”.

Феопемпт пообіцяв послухатися поради старця, і Макарій пішов від нього. Незабаром після цього він знову зустрів диявола і на свої запитання: "Куди йдеш?” знову отримав відповідь: "Йду провідати братію”. Знову дочекавшись повернення біса, преподобний як і раніше, знову запитав: "Як твої справи?” – "Дуже погано” – відповів диявол, – "нині, вже всі без винятку ченці не прийняли мене і Феопемпт з ними. І не знаю, хто це так розбестив його. Бо тепер він був для мене гірший за всіх” Біс після цього зник, а преподобний повернувся до своєї келії, прославляючи Бога.

Бачачи з цієї історії, наскільки нестерпним для диявола є піст, слово Боже і боротьба зі злими помислами, і ми вживаймо цих засобів у боротьбі з ним і протиставляймо їх нашому спільному ворогові. Він всіма способами намагається знищити нас: і ми, зі свого боку, всіх способів повинні вживати, щоб перемогти його. Він нам оголосив непримиренну війну: і ми оголосімо йому. Він, мов лев, рикаючи ходить, шукаючи, кого б поглинути: і ми ходімо проти нього в повному озброєнні Божому. Амінь.

«Слово про Марка-монаха» («Пролог у повчаннях»)

УАПЦ



Схожі матеріали:

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 2528 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: молитва, піст | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика