Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Лютий » 25 » Роздуми про віру » Роздуми на Великий Піст
08:47
Роздуми на Великий Піст

Піст - це насамперед період очищення. Духовне очищення. Золото, щоб очистити, піддають дії вогню і не один раз. Наша душа, мов золото, потребує і піддається очищенню протягом усього нашого життя. Але це очищення надмірно проявляється під час постів. Господь дозволяє, задля нашого спасіння і очищення, щоб полум"я пекла особливо інтенсивно проникало у наші душі в період постів. Тому духовні християни завжди помічають надмір спокус, пристрастей, терпінь, приводів до гріха у цей час. Ці пекельні стріли з усією люттю намагаються проникнути у наші серця, вбивши у наших душах джерело життя - Божу благодать. Саме тому, в період посту, як ніколи слід приділяти увагу обороні і самозахисту. Слід багато молитися, щоб освячуюча ласка через молитовний зв"язок із Богом, укріплювала щит нашої душі та віри, щоб пекельні стріли не ранили наші душі. Слід правдиво постити, щоб не дозволити нашому тимчасовому товаришу тлінного життя - тілу, стати зрадником і ворогом.

Християнина протягом усього життя переслідує духовна боротьба. Але вона стає особливо жорстокою у періоди посту. Ця духовна боротьба нас очищає від бруду гріхів і пристрастей. Ми протягом усього посту несемо свій духовний хрест, а демони, мов ті кати і жиди, кидають у нас каміння, болото, шмагають нас батогами, обмовляють і висміюють, супроводжуючи нас на духовну Голгофу. Ці демони нас супроводжують у вигляді пристрастей, спокус у духовному вимірі, а також діють через оточуючих нас людей, родичів, близьких, колег.

І в цей час нам слід ні на мить не відставати, ані відходити від Господа Ісуса Христа, шукаючи легшу дорогу чи, кидаючи хрест, сходити з Голгофи. Ми повинні усвідомлювати усю важкість і наслідки наших гріхів, несучи свій хрест, ми повинні бути готові бути розіп"ятими через наші гріхи.

Ми повинні розуміти: якщо ми не підіймаємося на Голгофу, ми сходимо до пекла, наші гріхи, спокуси і пристрасті повинні бути розіп"яті. У Велику Страсну П"ятницю ми повинні духовно померти, щоб із Господом Ісусом у Неділю воскреснути. У Великдень Господь наш Ісус Христос воскресне у наших серцях, Він визволить нас від хреста наших гріхів і ми, наповнені Духом Святим, повернемось до місії і життя апостолів - нести Світло Євангелії у цей темний світ.

Проте ми грішні, і рано чи пізно ми грішимо, і знову своїми гріхами ми витесуємо собі свій хрест, який щоразу важчає. Саме тому ця циклічність щорічного очищення і духовного повторення Хресної Дороги Христа у період Великого Посту так необхідна для нашого спасіння. Саме тому у цій замітці я так часто вжив слово "повинні". Бо ці дії не даються із легкістю, вони повні терпінь і страждань, слід прикладати силу для того, щоб спастися. Мало хотіти і мати бажання до духовної боротьби, бо не завжди ми маємо охоту і бажання. Ми повинні.

П.с. щодня Господь наш Ісус Христос по всьому світу жертвує себе нам у Святому Причасті, щодня священики повторюють цю Хресну Жертву Христа задля нашого спасіння. Щодня наш Господь сходить на Голгофу для Хресної Жертви під час Служби Божої, щодня його Пресвяті Тіло і Кров освячують наші душі і тіла. Хоча б раз у рік і нам слід духовно і тілесно долучитися до Хресної Дороги Господа нашого Ісуса Христа.

Анатолій Головчак



Схожі матеріали:

Категорія: Роздуми про віру | Переглядів: 1995 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: молитва, піст, Хресна Жертва, роздуми про піст, терпіння, роздуми про віру, Хресна Дорога, великий піст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика