Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2013 » Липень » 12 » Повчання, настанови » А чи ваш одяг скромний?
22:35
А чи ваш одяг скромний?
Звертаємо увагу наших читачів на проблему, що постала не сьогодні. Чимало людей свідомо й не завжди грішать нескромністю, зокрема в одязі. Цей гріх глибоко вкоренився навіть серед тих християн, що ходять до церкви і вважають себе практикуючими.

Дорогі читачі, сподіваємося, що не один з вас ставив собі запитання, а який одяг є скромним, яким нормам він повинен відповідати, щоби бути насправді пристойним. На ці запитання знаходимо відповідь у статті, опублікованій у часописі "Zawsze Wierni". Передруковуємо її на нашому сайті з надією, що вона знайде вдячних читачів і серед громади традиціоналістів східного обряду, що шукають не власної вигоди, а нагоди більше сподобатися Господу Богу.

Радимо уважно перечитати цей матеріал й опісля зробити тверду постанову дотримуватися вимог, наведених у ній. Для декого вони видадуться надто суворими, проте не спішіть стирати з пам'яті прочитане, краще моліться до Пречистої Діви Марії, еталону скромності й чистоти, щоб додала всім відваги й мужності.

Варто зазначити, що всі наведені нижче вимоги стосуються не лише одягу, в якому ми відвідуємо церкву, а й нашого повсякденного одягу (вдома, на роботі, на відпочинку...), про що свідчить сама назва статті.

Дорогі жінки, зверніть увагу на те, що автори не вказують вимог до скромних жіночих штанів, причина тут лише одна: штани для жінки - це завжди нескромно.

Також нагадуємо нашим вірним про обов'язок виховувати в дітях любов до скромності. Батьки, будьте обачними, бо втрата невинності починається із браку скромності, і одяг займає тут не останнє місце.

Скромність зобов'язує завжди і всюди

Оскільки наближається час літньої спеки, нагадуємо вірним про необхідність дотримання правил скромності, які зобов'язують всіх католиків. Особливу увагу слід звернути на своє вбрання в Божому домі.

Сучасна мода, як видається, загубила всяке відчуття пристойності. Хай би наші вірні не піддавалися тим сатанинським течіям і незмінно обдаровували чесноту скромності належною їй пошаною. Як пише св. Павло: "Так само й жінки, в убранні пристойнім, хай себе прикрашають сором'язливістю і скромністю" (1 Тим. 2, 9). Ці слова св. Павла очевидно стосуються як жінок, так і чоловіків. Пам'ятаймо, що нескромність є зарахована до вчинків тіла і що св. Павло застерігає нас перед нею гострими словами: "Учинки ж тіла явні: розпуста, нечистота, розгнузданість (...), про що я вас попереджаю, - як я вже й раніше казав, що ті, що таке чинять, Царства Божого не успадкують" (Гал. 5, 19-21).

Уникаймо навіть найменшої небезпеки образи Господа Бога в цій справі, а також небезпеки нагоди до гріха наших ближніх. Щоби мода цього світу не стала нашою модою, нехай прикладом для нас буде Найсвятіша Діва Марія і Святі. Недавня канонізація о. Піо дає нам нагоду пригадати надзвичайну суворість святого з Сан Джовані Ротондо, який вивісив на дверях своєї церкви напис: "Церква є домом Божим. Вхід заборонено чоловікам з оголеними плечима чи в шортах. Вхід заборонено жінкам в штанах, з непокритою головою, в коротких сукнях, сукнях з глибоким декольте, сукнях без рукавів або нескромних"(виділення наше. - Ред.).

Оскільки скромність є чеснотою, яка виходить поза межі часу і місця, Церква подала детальні правила, щоби допомогти вірним її практикувати за всіх обставин. Будьмо вдячними Його Екселенції єпископу Бернардові Феллє за нагадування нам тих правил, про які влітку нерідко забуваємо: "В жодному випадку не можна вдягатися нескромно. Сукня, яка не закриває колін жінки, коли вона сидить, абсолютно не може вважатися пристойною. Також спідниця з розрізом чи прозора, яка відкриває ноги вище колін не може вважатися за скромну чи пристойну. Подібно не дозволений жоден облягаючий жіночий чи чоловічий одяг, який підкреслює форми тіла.

Стосовно декольте й оголених плечей кардинал вікарій Пія ХІ писав: "Ані сукня, яка має декольте глибше, ніж два пальці, рахуючи від шиї, ані така, яка не закриває плечей щонайменше до ліктів, не можуть вважатися пристойними".

Такими є загальні правила щодо одягу, а перебуваючи в церкві, потрібно проявляти ще більшу турботу за вбрання, виражаючи пошану до святості Божого дому".

Переклад з польської: "Rodzina Katolicka". Dodatek dla rodzin do miesięcznika "Zawsze wierni". - lipiec 2004. - nr 27.

www.saintjosaphat.org



Схожі матеріали:

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1573 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: одяг християнки, настанови, Поведінка, одяг, повчання, наука Церкви, скромність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика