Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2012 » Січень » 13 » Суспільні проблеми » Огляд преси: про православіє
13:21
Огляд преси: про православіє

Чільний священик РПЦ закликав владу зброєю подавляти «кольорові революції»

Голова відділу зв’язків Церкви і суспільства РПЦ, протоєрей Всеволод Чаплін задекларував свої політичні погляди і порадив що слід робити, аби повернути Росії втрачену велич. Як один із варіантів він запропонував використовувати війська за межами Росії для придушення «кольорових революцій», а також ввести для мігрантів жорстку форму обліку та підняти статус військовослужбовців.

Свої ідеї о. Чаплін виклав у блозі на сайті Російської служби новин, а згодом розвинув їх в інтерв’ю

О. Всеволод, не остання людина в РПЦ, насамперед радить владі перейти від «стабільності» до «диктатури» совісті і волі, бо багато того, що нині відбувається у країні, не до вподоби народу.

«Мігранти повинні проходити реєстрацію – нехай електронну – принаймні раз на три дні, називаючи місце своєї легальної роботи. Тих, хто цього не зробить, - під кримінальне покарання», - каже він.

«Воїнство в Росії не може стояти на соціальних сходах нижче торговців. Кожному офіцеру Збройних Сил та правоохоронних органів має бути надана своя оселя, в тому числі в московському регіоні. Але таке житло потрібно прив'язати до займаної посади чи до гідного виходу на пенсію. І це буде найкращим засобом проти корупції», додав священик.

Священик РПЦ також вважає, що Росія повинна відряджати свої війська у різні регіони і брати участь у бойових діях.

«Я думаю, що потрібно подумати сьогодні про потужну військову присутність Росії у всіх регіонах, де люди просять захисту від помаранчевих експериментів, від різного роду «кольорових революцій». Навіть, якщо Росії потрібно буде брати участь у бойових діях, цього не потрібно сьогодні боятися: армії потрібно нарешті дати справжню роботу. Мережевих «хом'ячків» цілком можна було б відправити у діючі війська. Ті з них, хто виживуть, напевно, стануть людьми.

На прохання журналіста о. Всеволод пояснив, кого він мав на увазі, коли говорив про «мережевих хом’ячків».

«Людей, які в найкращий час свого життя проводять у віртуальних війнах. Потрібно давати людям в руки справжню справу, щоб вони відчували, що життя невичерпується простором Інтернету, що навколишнє життя досить складне, і в ньому потрібно брати участь по-справжньому, а не кидаючись тлінними словами в Інтернеті, зображуючи із себе героя, яким ти насправді далеко не є», - заявив Голова відділу зв’язків Церкви і суспільства РПЦ. (джерело)


Настоятеля одного з найбільших афонських монастирів арештували за фінансові махінації

Ігумена Ватопедського монастиря, однієї з найбільших афонських обителей, заарештували 27 грудня та доставили до Апеляційного суду в столиці Греції.  

Ігумена Єфрема звинувачують в незаконних махінаціях з нерухомістю в Греції, а також раніше на адресу ігумена звучали звинувачення у відмиванні коштів у співпраці з державними чиновниками Греції.

Так слідство, яке розпочалось ще у 2008 році, встановило, що монастир використовував для комерційних цілей офшорну компанію на Кіпрі, активи, якої складають кілька десятків мільйонів євро. Було проведено також розслідування щодо угод між монастирем і державою, в результаті яких Греції нанесено велику матеріальну шкоду. Два міністри, які брали участь в оборудках, кілька років тому залишили свої посади, пише «Независимая газета».

Головною причиною арешту 27 грудня стала угода між монастирем і державою про 800 гектарів землі поблизу Уранополіса , яка є перспективною для туристичного бізнесу, в результаті якої державний бюджет Греції втратив за найменшими підрахунками 100 мільйонів доларів. Повідомляє The London Daily News

Міністерство Закордонних справ Росії вже висловило своє занепокоєння арештом ігумена Єфрема. У зверненні, зокрема, йдеться про те, що взяття під варту до завершення судової справи суперечить рекомендаціям Європейського суду щодо прав людини. Водночас представник правлячої партії «Единая Россия», Юрій Шувалов, заступник секретаря президіуму партії, сказав: «Спроби арешту Ватопедського настоятеля Єфрема не можна вважати простою випадковістю. Вони почалися відразу після того, як завдяки його особистій участі в багатьох російських містах відбулось паломництво до поясу Пресвятої Богородиці, в яких взяло участь більше мільйона осіб. У цей же час отець Єфрем заявив, що майбутнє вселенського православ'я – цеРосія, яка відроджується, яку він побачив в багатогодинних чергах до пояса Богородиці».

Партійний функціонер також заявив: «Сьогодні використовуються найрізноманітніші приводи, щоб нанести точкові удари по нашій країні, по наших духовних основах, по православ'ю». Про це повідомляє Portal-Credo. (джерело)


Священик УПЦ МП розбив два автомобілі і травмував людей, бо "поспішав на службу"

Серйозна ДТП сталася 6 січня біля 11 години на перехресті вулиць Преображенської та Успенської в Одесі.

Через непрацюючі світлофори і традиційну непоступливість водіїв дорогих автомобілів на перехресті "зустрілися" три авто. Водій автомобіля Mercedes 500SL з держномером "ВН 0037 ОС" на повороті з вулиці Преображенської на Успенську сильно вдарив і протягнув кілька метрів поштову вантажівку "УАЗ 2206". Також мимовільним учасником ДТП став автомобіль "ВАЗ 2107", що зіткнувся з "мерсом", який вилетів з-за рогу.

За словами пасажирки "ВАЗа" Ганни, відразу після аварії 47-річний священик Григорій (Юрій Грищенко) вийшов з машини і пояснив причину перевищення швидкості на перехресті: "Поспішав на службу".

У результаті сильного удару з правого боку постраждали пасажири автомобіля "Укрпошта".

У міській станції швидкої допомоги пояснили, що чоловік-електромонтер отримав рвану рану лівого вуха, а співробітниця підприємства відбулася забоями рук та ніг. Карета "Швидкої допомоги" відвезла жертв ДТП в 11-у міську клінічну лікарню.

Приїхавши на місце пригоди, колеги постраждалих в ДТП співробітників "Укрпошти" підтверджують інформацію про дорожнє недбальство служителя УПЦ МП: « Поштовий УАЗ рухався визначено по маршруту, за кермом сидів водій з 30-річним стажем» - кажуть вони. (джерело)


Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1400 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: московська психіатрія, Релігія, огляд преси, Новини, суспільство, МП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика