Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2014 » Грудень » 5 » Повчальні історії, притчі » ОЙ ХТО, ХТО, МИКОЛАЯ ЛЮБИТЬ...
08:20
ОЙ ХТО, ХТО, МИКОЛАЯ ЛЮБИТЬ...

Хоча Св. Миколай уникав будь-якої показовості, жив дуже скромно, про його незвичайну доброту, щедрість і благочинність скоро заговорили не лише місцеві жителі. Після смерті батьків Св. Миколай отримав багату спадщину. Розпорядився він нею по-своєму: роздав усе майно бідним і нещасним. Ось лише один випадок із багатьох, про який дійшли свідчення до нас. У місті Патарх жив багатий чоловік, у якого було три доньки, що славилися красою. Та багатій утратив своє майно і став дуже бідним. У відчаї він вирішив торгувати красою своїх доньок, щоб таким чином отримати для себе і для них засоби для існування. Про це довідався Св. Миколай і вирішив врятувати цю родину. Дочекавшись глибокої ночі, підійшов до хатинки бідняка і вкинув через вконце вузлик із золотом. Коли господар знайшов його зранку, не міг повірити своїм очам. А переконавшись у реальності подарунка, подякував Господу і видав за ці гроші старшу доньку заміж. Святий Миколай, побачивши, що благодіяння принесло гарний результат, через деякий час уночі підкинув їм ще вузол із золотом. Тож батько отримав можливість одружити і другу доньку. Він сподівався, що Бог допоможе і третій його дитині. Але твердо вирішив вистежити благодійника, щоб подякувати йому. Він не спав кілька ночей і коли почув звук монет на підлозі, вийшов з будинку. Побачивши єпископа Миколая, зі словами подяки упав перед ним на коліна.

За свого життя Св. Миколай зробив безліч чудес: зупиняв буревії, рятував моряків від загибелі, припиняв війни, визволяв із в'язниць. Адже його праведні й чисті молитви доходили до Бога, і Господь здійснював його прохання. Християни його пам'ятають та шанують як історичну особу та великого святого. А в деяких країнах світу цей святець став прообразом міфічної фігури Санта Клауса. Святий Миколай також відомий під іменами: Мколай, Мклаш, Йолупукі, Сейнт Нколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас.

І після смерті Чудотворця люди продовжують отримувати від нього поміч.

При деяких монастирях і досі зберігаються рукописні книги, в яких люди свідчать про дива в їхньому житті (тут вказані імена, місця проживання та точні дати), що сталися після звернення до Святого Миколая. Приміром, рукопис Радовицького монастиря містить розповіді про зцілення найрізноманітніших хвороб завдяки допомозі Святого: сліпоти, кульгавості, глухоти, сухорукості, паралічу, серцевих недуг, печалі, немічності, розслабленості тощо. Дехто після молитов одужував несподівано, дехто уві сні бачив Святого Миколая, чув його настанови. Ось яка історія сталася з відомим і дуже багатим російським купцем Федором Верещагіним. Несподівано цей чоловік сильно захворів. Дійшло до того, що він уже не лише не міг вставати з ліжка, а й рухати руками та ногами. Не допомогли йому ні найкращі лікарі, ні різноманітні процедури. У такому стані він пролежав кілька років. Аж поки одного разу родичі не переконали його звернутися по допомогу до Святого Миколая. Чоловік прислухався до поради. Він згадав усі свої гріхи, щиро в них покаявся і став благати допомоги у Святого. І чудотворець почув його молитви. Невдовзі, коли хворий заснув, до нього з'явився Миколай із такими словами: «Навіщо ти печалишся своєю недугою і невпевнено кличеш Святого Миколая? Якщо хочеш бути здоровим, поспіши в храм, названий іменем, до якого ти звертаєшся, і скоро будеш здоровим». Проснувшись, купець і наяву встиг помітити сивоволосого благовидного чоловіка, який стояв біля ліжка. Зранку він розповів про нічне видіння рідним, і його на руках понесли до вказаного храму, поклали перед чудотворним образом. Коли почався молебень, хворий зі всією щирістю просив полегшення для себе, а під час читання Євангелія раптом звівся на ноги і почав голосно славити Бога. І став купець зовсім здоровим, наче й не було тяжкої виснажливої хвороби та душевного відчаю.

Цей та сотні тисяч подібних випадків учать нас: ніколи не можна втрачати надію.

В Україні, як і в усьому світі, Св. Миколая дуже шанують. На його честь названо багато храмів, його образ можна побачити в кожній церкві. Ікони з його зображенням є в багатьох домашніх оселях, а також у подорожніх, водіїв, моряків, які вважають його своїм заступником. У церкві можна замовити молебень Святому, а можна стати перед його іконою вдома і прочитати молитви та акафіст до Св. Миколая, що є в молитовниках. Головне, щоб прохання йшло від самого серця, було чистим і щирим. І диво станеться.

Помер Святий приблизно у 345 році. День смерті Святого Миколая відзначають щороку 19 грудня за старим стилем.

Мар’яна Березова / Жива Вервиця



Схожі матеріали:

Категорія: Повчальні історії, притчі | Переглядів: 2473 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Чудотворець, цікаві історії, притчі, святий, Миколай | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика