Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Травень » 8 » Подружжя » Про дозрівання до батьківства
11:36
Про дозрівання до батьківства
В багатьох сім'ях існують конфлікти підростаючих дітей з батьками. Багато батьків скаржиться, що діти хамлять. Часто через такий спосіб виразу своїх аргументів, незгоди з батьківськими пропозиціями чи наказами діти отримують ляпаса, а вирішення суперечки супроводжується великим скандалом. З'являються «образи» і «дні мовчання», які повинні виконувати роль покарання за непослух. Спробуймо, однак, спокійно подивитись на ті словесні змагання. Поставмо собі питання: чи раніше ми вели діалог з нашими малятами? Чи дозволяли їм представити їхню точку зору?

Звичайно, не можна погодитись на обмани, образи, легковажність і т.д. Але подумаймо...

Чи хочемо ми, щоб наша дитина вміла «виговоритись» перед іншими, щоб не була перелякана, щоб вміла представити свої аргументи і захищати їх там, де буде сама: в школі, в магазині, на вулиці, в групі ровесників? А, отже, поставмося до наших домашніх суперечок як до тренувального рингу, дозвольмо дитині відчути смак словесної перемоги над нами, іноді даймо їй шанс переконати нас.

Силою власних аргументів, таких як: піднесення голосу, підняття рук на дитину чи інші покарання доб'ємось «тиші», але це може спричинити хибну оцінку ситуації і дитина може закритись від нас, у неї може виникнути бажання помсти чи втечі з дому. Це все може закінчитись в дитини стресом, депресією чи страхом, затинанням, невмінням приймати рішення.

Часом діти виявляють агресивну поведінку стосовно батьків тієї самої статі. Найчастіше так відбувається у віці 15-20 років у дівчат і 14-21 у хлопців. В цей час дівчата стають агресивними до мам, а хлопці до батьків. З іншого боку, стосунки з батьками протилежної статі є майже досконалими, чи, принаймні, нормальними. Багато мам тоді хвалиться своїми чудовими відносинами із синами і нападають на своїх чоловіків за.... погані відносини із синами. Подібним чином діється з дівчатами, які у період дозрівання шукають опори в тату, від якого прагнуть близькості, ніжності, розуміння. Описані явища знані в науці як фізіологічний «комплекс Едипа» і фізіологічний «комплекс Електри».

Нехай мудрі мами попрацюють над виробленням в синів правдивого, навіть дещо ідеального образу батька. Ця порада має особливе значення в неповних родинах, розбитих, або тих, де батько помер. А тати можуть запросити доньку на прогулянку, морозиво чи навіть потанцювати.

Молодь у період дозрівання прагне ідентифікації своєї статевої ідентичності, і особливим чином цікавиться протилежною статтю. Бог так покерував розвитком молодих людей, що це перше захоплення протилежною статтю спрямовується на найближчу люблячу особу, яка своїй дитині точно не зробить жодної кривди. Тому так важливо огорнути дитину опікою і близькістю. Це дуже важливо щодо дівчат. Ті з них, які не мають, але шукають чоловічого прикладу спрямовують свою увагу до мужчин, котрі їх захоплення розуміють однозначно і використовують їх, роблячи шкоду на ціле життя. Часом закінчується це невдалим, передчасним, необдуманим зв'язком, який є кривдою і трагедією.

І на кінець – опіка і діалог з підростаючими дітьми - це для розбитих родин ще один і, можливо, останній шанс для побудови родинних стосунків між батьками і дітьми. Для здоров'я і психічної рівноваги наших дітей і внуків варто над тим подумати, як також і для правильної реалізації четвертої Божої заповіді.

Віктор Ставарчик

www.livingrosary.org.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Подружжя | Переглядів: 1682 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: настанови, сім я, повчання, діти, Подружжя, поради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика