Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Вересень » 15 » Демонологія, містицизм » Священик Родіон/Люди і демони/Місцеперебування занепалих духів.
17:54
Священик Родіон/Люди і демони/Місцеперебування занепалих духів.

4. Місцеперебування занепалих духів.

Згідно ученню Православної церкви, духи мають своє місце перебування, свої обителі, відповідні їх єству і довільно засвоєним якостям.
Местомом перебування занепалих ангелів соделалось піднебесний простір, який інакше називається повітрям, земною поверхнею, і безоднею або пеклом.
За свідченням св. Ігнатія Брянчанінова{11}, «.пространство між піднебінням і землею, вся видима нами лазуревая безодня, повітря, піднебесна, служить житлом для занепалих ангелів, скинутих з піднебіння. У книзі Іова занепалий ангел вже представляється блукаючим в невимірному просторі, піднебесною; він поневірявся по ній, швидко пролітав її, томимый ненаситною злістю до роду людському [Іов. 1, 7]. Св. апостол Павло називає занепалих ангелів «духами злості піднебесною» [Ефес. 6, 12], а главу їх - князем влади повітрям [Ефес. 2, 2]. Отже, занепалі ангели розсіяні в безлічі в повітряному просторі.
Перебування демонів на землі ясно свидетельствуется євангельськими оповіданнями, в яких розповідається про їх різні дії і злочини. Вони є джерелами різних хвороб і недуг, можуть входити в людей і тварин і мучити їх [Лук. 8, 33; Лук. 13, 16 і т. д.]. Демони живуть і у воді, це видно з учення Православної церкви, яка в день Богоявління Господня, в своїх «молитвах на освячення води» просить Бога про очищення води те можливої присутності там занепалих духів.
Кажучи про безпосереднє місцезнаходження раю і пекла, ми вважаємо доречними привести точку зору американського подвижника Серафима Роуза{38}. На його думку, «ці місця знаходяться поза «координатами» нашій просторово - тимчасової системи; авіалайнер не пролітає «немабуть» через рай, а супутник Землі через третє піднебіння, і за допомогою буріння не можна дістатися до душ, чекаючих в пеклу Страшного суду. Вони не там, але в просторі іншого роду, що починається безпосередньо тут, але що тягнеться як би в іншому напрямі». Ця теза сповна узгоджується з відповіддю св. Іоана Златоуста, про місцезнаходження раю і пекла. «На мою думку, він десь поза цим світом», говорить святий в бесідах на послання до Римлян [31, 3-4].
В даний час місцеперебуванням для диавола, глави занепалих ангелів, служить пекло або інакше безодня, тартар, пекло, внутрішність землі. Провістив це житло занепалому духу св. пророк  Ісайя: «В пекло снидеши, сказав він йому, у в підстави землі» [Іс. 14,15]. Здійснилося передбачене князеві повітряної влади, силою і властию Ісуса Христа. Зв’язав Господь сатану на весь простір часу між двома пришестями Своїми, і, як сказано в Апокаліпсисі, «скинув його в безодню, і уклав його, і поклав над ним друк» [Апок. 20, 3]. Перед другим пришестям Господа «сатана буде звільнений з темниці своїй і вийде спокушати народи, що знаходяться на чотирьох кутах землі» [Апок. 20, 7]. З життєпису святих також виявляється, що глава занепалих ангелів - сатана перебуває в пеклі, а на земній поверхні і в повітрі діють біси під управлінням князів своїх, тобто занепалих ангелів з вищих чиноначалий. Демони сходять в пекло для здобуття наказів і повчань від сатани, доносять йому про свої дії і про що всім здійснюється на поверхні земний. Також в пеклу, згідно ученню Церкви, знаходяться душі грішників, які зазнають від демонів люті муки. Що повністю згідно із словами Христа: «Ідиті від мене прокляті у вогонь вічний уготований диаволу і ангелам його» [Мф. 25, 41].



Схожі матеріали:

Категорія: Демонологія, містицизм | Переглядів: 1689 | Додав: traducionalist | Теги: Демонологія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика