Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Грудень » 1 » Молитви » СВЯТА ТЕРЕЗКА ІЗ ЛІЗІЄ
22:09
СВЯТА ТЕРЕЗКА ІЗ ЛІЗІЄ
СВЯТА ТЕРЕЗКА ІЗ ЛІЗІЄ (2.01.1873-30.09.1897)
Св. Терезка із Лізіє народилася 2 січня 1873 року в Аленсоні, північно-західній Франції, Нормандії. Її батьки Людвиг Мартін і Марія Целіна були дуже добрі і побожні люди. Сама св. Терезка говорить: "Добрий Бог дав мені батька і матір більш гідних неба ніж землі".
Терезка була найменшою серед дев'яти дітей, чотири з яких померло ще в малому віці, залишилося п'ять дівчат: Марія, Павлина, Леонія, Целіна та Терезка. Всі вони посвятили своє життя Богу, вступивши в ордени; чотири з них стали кармелітками.
Терезка була мудрою та послушною, всі її дуже любили. Її радісне дитинство нарушила передчасна смерть її мами. Терезці було тоді чотири роки. Незважаючи на любов та ніжність, яку проявляли до неї, вона гостро відчувала втрату найближчої людини. Їй було дуже важко в цей час і тому на 12 років старша сестра стала їй за матір.
В листопаді 1877 року батько з 5 дочками переїхав до Лізіє.
В 1881-1886 роках Терезка відвідувала школу для дівчат у сестер Бенедиктинок. В той час, у жовтні 1882 року, її сестра Павлина вступила до Кармелітського ордену в Лізіє. Незважаючи на те, що Терезка могла час від часу розмовляти з нею через решітку монастиря і що писала їй листи, в яких намагалася духовно вести її, вона важко переносила відхід сестри з дому.
Терезка була надзвичайно інтелігентною та жвавою дитиною. Однак з наймолодших років працювала над собою. Вже в ранньому дитинстві проявляла надзвичайну духовну зрілість. Коли їй було всього три роки, вона вирішила: "Ні в чому не відмовити доброму Господу Богу".
Визначною подією в її житті було перше Св. Причастя у травні 1884 року. Зустріч з Євхаристійним Спасителем була для неї особливою милістю. Вона сама про це так пише: "Вже давно Ісус і бідна Терезка дивились одне на одного і розумілися. Але цей день вже не був поглядом, а дійсністю. Вони не були вже двоє: Терезка зникла, як капля води, яка губиться в лоні океану. Залишився тільки Ісус, Вчитель, Цар..."
Божа благодать поступово проникала в душу Терезки. Спочатку пожертвувала Господу Богу свою свободу, потім проявила бажання терпіти, і так під час Різдва 1886 року відчула в душі велике бажання працювати задля навернення грішників. Свою завзятість хотіла здійснити як монахиня Кармелітського ордену. Бажання жити монаше життя проявила вона вже після вступу сестри Павлини до монастиря; їй тоді було всього 9 років. Коли ж найстарша сестра Марія вступила до Кармелітського монастиря, 14-річна Терезка наполегливо просила дозволу вдягти кармелітський габіт. "Кармел - це пустиня, де згідно з волею Господа Бога я маю пристанище". В листопаді 1887 року разом з батьком і сестрою Целіною прийняла участь у паломництві до Риму; під час публічної аудієнції особисто попросила в Папи Лева XIII дозволу вступити в орден ще перед досягненням потрібного віку. Після отримання згоди 9 квітня 1888 року як 15-річна дівчина вступила до Кармелітського ордену в Лізіє з бажанням "спасти душі та молитися за священиків".
Життя в кармелітському монастирі було в той час суворим і строгим. Однак Терезка всі неприємності і страждання радо і з любов'ю приймала як жертву. 10 січня 1889 року прийняла новіціат, а з цим і монаше ім'я Терезки від Дитяти Ісуса і Св.Обличчя; монаший обіт склала 8-го вересня 1890 року. Поступово в монастирі давали їй різні доручення, в які входило також виховання новіціаток.
Терезка усвідомлювала, що в її покликання входять три завдання: бути кармеліткою, бути Христовою Обручницею і у злуці з Христом бути матір'ю душі. Але цього їй було замало. Вона у собі відчувала покликання вояка, священика, апостола, учителя Церкви, мученика. Вона порозуміла, що її покликанням "є любов, яка охоплює всі покликання, часи і місця".
Ще одним бажанням, яке відзначало її внутрішнє життя, було бажання святості. Але у порівнянні з іншими великими святими вона усвідомлювала свою незначимість. Тому її дуже потішили слова у Св.Письмі, де говориться, що Бог особливо любить маленьких. До святості пішла "малою дорогою - дорогою духовного дитинства", простою дорогою довір'я і повною відданості в любові до Бога: "Хочу, що хоче Бог, люблю, що любить Він, шукаю того, чого хоче Він". Вона хотіла залишитися маленькою, щоби Господь приблизив її до себе. Так у дусі Божого Дитяти принимала вона всі радості й терпіння монашого життя. Особливо великим терпінням була для неї важка хвороба, а потім і смерть батька в червні 1894 року.
На початку 1895 року за наказом тодішньої матері-настоятельки Агнеси від Ісуса (це була рідна сестра Павлина) Терезка почала писати свій життєпис, відомий під назвою "Історія однієї душі".
У квітні 1897 року стан її здоров'я погіршився - це був туберкульоз. "Відчуваю, що моє послання скоро почне діяти, щоби люди любили Господа Бога як я його люблю... Якщо Господь Бог вислухає мої прохання, небо буде тривати на землі аж до кінця світу. Так хочу свій час в небі провести, що буду робити добро на землі!!!".
30 липня 1897 року священик уділив їй Єлепомазання, а 19 серпня останній раз могла прийняти Найсвятішу Євхаристію. "Я повністю приготована до відходу. Я отримала паспорт до неба". Її довготривала агонія закінчилася 30 вересня 1897 року. Померла вона зі словами на устах: "Мій Господи, люблю Тебе". Відразу після смерті св. Терезки з неба почали падати троянди. Багато інших чудес творилося після її смерті.
Гріб св. Терезки був відкритий 5 вересня 1910 року, з якого виходив приємний запах ладана та троянд.
29 квітня 1923 року Папа Пій XI проголосив Терезку від Дитяти Ісуса і Св. Обличчя блаженною, а 17 травня 1925 року - святою.
14 грудня 1927 року разом зі св. Франциском Ксаверським вона була проголошена покровительницею місіонерів та всіх місій на світі.
З травня 1944 року Папа Пій XII проголосив її другою покровительницею Франції.
19 жовтня 1997 року Папа Іван Павел II проголосив її Вчителем Церкви.

МОЛИТВИ
МОЛИТВА СВ. ТЕРЕНІ ВІД ДИТЯТИ ІСУС В ДЕНЬ ЗЛОЖЕННЯ СВОЇХ ОБІТІВ
8 вересня 1890.
О, Ісусе, мій Божественний Обручнику! Вчини, щоб я ніколи не втратила другої моєї хресної одежі! Забери мене радше, якщо б я мала добровільно допуститись хоч би найменшої похибки. Нехай я завжди шукаю тільки Тебе і нехай лиш Тебе знаходжу. Нехай сотворіння будуть для мене нічим, а я нічим для них! Будь мені всім лиш Ти, Ісусе! Нехай земські речі не заколочують моєї душі, нехай нічого не заколочує мого мира!
О, Ісусе! Я прошу в Тебе тільки мира, а також любови, любови безконечної, що її межею є тільки Ти! Прошу в Тебе любови, де я зникну, а останешся лиш Ти, мій Ісусе!
Ісусе! Нехай згину для Тебе мученицькою смертю, мучеництвом серця або тіла, а радше обидвома! Дай мені, щоб я досконало заховувала свої обіти. Нехай зрозумію, чим повинна бути Твоя обручниця. Дай, щоб я ніколи не була тягарем для монастиря. Нехай ніхто не занимається мною, нехай мене топчуть і забувають, мов мале зерно піску, Ісусе. Нехай у мені досконало сповниться Твоя воля! Нехай прийду на те місце, що його Ти вже мені приготовив...
Ісусе! Дай, щоб я спасла багато душ, щоб сьогодні не пішла на осудження ні одна душа, щоб вийшли всі душі з чистилища!
Ісусе! Прости мені, коли говорю те, що не треба. Я хочу тільки Тебе розвеселити і потішити.

АКТ ПОЖЕРТВУВАННЯ МИЛОСЕРДНІЙ ЛЮБОВІ
Пожертвування себе самої в цілопальну жертву Милосердній Любові Господа Бога
О, мій Боже! Преблагословенна Трійце! Я бажаю любити Тебе і ширити любов до Тебе, працювати над прославленням св. Церкви, спасаючи душі, які на землі, висвободжуючи ті, які страждають у чистилищі. Бажаю досконало сповняти Твою волю та дійти до того ступеня слави, що його Ти приготував мені у Своєму царстві. Одним словом: бажаю бути святою, але відчуваю свою неміч, і тому прошу Тебе, мій Боже, щоб Ти Сам був моєю святістю.
Ти мене так полюбив, що Свого Єдинородного Сина дав мені за Спасителя й Обручника, а через те безконечні скарби Його заслуг стали моїми. Я радо їх жертвую Тобі і благаю Тебе, щоб Ти глядів на мене тільки через Обличчя Ісуса і крізь Його Серце, що горить любов'ю.
Жертвую Тобі також заслуги всіх Святих, що в небі і на землі, їх акти любови і акти любови святих Янголів. Вкінці жертвую Тобі, Преблагословенна Трійце, любов і заслуги Пречистої Діви Марії, моєї Дорогої Матінки. У її руки передаю те моє пожертвування і прошу
Її, щоб Тобі його зложила. Її Божественний Син, мій улюблений Обручник, сказав нам за днів Свого смертного життя: "Чого тільки попросите ви від Мого Вітця в Моє Ім'я, дасть вам!" Тому я певна, що Ти вислухаєш моїх бажань. Я знаю, мій Боже, що чим більше Ти хочеш дати, тим більші даєш нам бажання. Я відчуваю в моєму серці безмірні бажання й тому з довір'ям прошу Тебе: прийди і візьми в Своє посідання мою душу. Ах, я не можу приймати святого Причастя так часто, як того бажаю, але чи ж Ти не всемогутній, Господи? Позістань у мені, наче в кивоті, і ніколи вже не покидай Своєї малої жертви!
Я бажала б потішити Тебе за невдяку злих і тому благаю Тебе: забери мою свободу не подобатися Тобі! А коли іноді задля немочі впаду, очисти негайно мою душу Своїм Божественним поглядом, спали всі мої недосконалості наче вогонь, що перемінює все в себе самого...
Дякую Тобі, мій Боже, за всі ласки, що їх Ти дав мені, особливо ж за те, що очистив мене у вогні страждання. З радістю споглядатиму на Тебе в останньому дні світу, коли Ти матимеш в руках знак святого Хреста.
Ти дозволив мені бути учасницею цього дорогоцінного Хреста, тому надіюся, що в Небі буду подібна до Тебе і побачу, як на моєму прославленому тілі блистітимуть стигмати Твоїх Страстей.
Надіюся, що після земного вигнання буду радіти Тобою у вічній батьківщині. Але я не хочу збирати заслуг для неба. Хочу працювати лише для Твоєї любові, щоб лише Тобі подобатися, щоб потішити Твоє Пресвяте Серце і спасти душі, які будуть любити Тебе навіки.
У вечорі земного життя я стану перед Тобою з порожніми руками, бо я не прошу Тебе, Господи, щоб Ти почислив мої діла. Всі наші праведності мають плями в Твоїх очах. Тому хочу зодягнутись у Твою Праведність і від Твоєї Любові отримати вічне посідання Тебе Самого. Не хочу іншого престолу, не хочу іншого вінка, як тільки Тебе, мій Улюблений!..
У Твоїх очах час є ніщо. Один день наче тисяча років. Отже Ти можеш в одній хвилині приготовити мене, щоб я могла станути перед Тобою.
Вкінці, щоб жити в акті досконалої любови, я жертвуюся як цілопальна жертва Твоїй милосердній Любові і благаю Тебе: спалюй мене безнастанно й дозволь, щоб у мою душу переливалися хвилі безконечної ніжности, що замкнені в Тобі, щоб таким способом я сталася мученицею Твоєї любові, мій Боже!
Коли це мучеництво приготує мене явитися перед Тобою, нехай воно усмертить мене, а моя душа нехай без проволоки кинеться у вічні обійми Твоєї милосердної любови.
О, мій Улюблений! Я хочу за кожним ударом мого серця відновляти перед Тобою безконечне число разів те пожертвування, аж доки зникнуть тіні і я зможу лицем у лице говорити Тобі навіки про мою любов!
Марія Франціска Тереня від Дитяти Ісус та св. Обличчя, негідна монахиня кармелітка
Свято Пресвятої Трійці, дня 9 червня 1895. Р. Б.
Заувага:
За проказування цього Акту від слів "Вкінці, щоб жити в акті досконалої Любови" є такі відпусти:
1) трьох років за кожний раз, коли його говоримо;
2) повний раз у місяць, коли говоримо його щоденно (на звичайних умовинах).
(Св. Пенітенціярія 31 липня 1923.
23 грудня 1935.)

МОЛИТВА В ХВОРОБІ
Подивись на мене, св. Терезко! По моєму обличчю течуть сльози... Згадую на сонячні, весняні дні свого життя, коли моя душа співала щасливо і безтурботно, тому що її не турбувала ніяка хвороба. Тепер лежу на ліжку тілесно і душевно зломлений і дивлюся на кожну сторону. Мучить мене одне питання: Чому це все? Другі люди, з нечистою душею весело йдуть по вулиці за своїми гріхами. Я хочу лише працювати, і от: хвороба, це важке нещастя, цей привид з кістлявими руками держить мене у ліжку. О, яка біль, о, яке невимовне терпіння!
Але я надіюся на Тебе, св.Терезко. Знаю, що дотепер я стояв (ла) лише під хрестом. А тепер Господь дав мені невимовну ласку: взяти хрест на плечі. Знаю, що Господь мене любить, тому я не боюся. Зробив мене слабим (ою), щоб я не відійшов (ла), не вилетів (ла) з Його теплого гнізда. Других відпускає, щоб йшли по своїх стежках, тому що терпеливо чекає, що вони до Нього повернуться!
Тому прошу Тебе, свята Терезко, випроси для мене ласку терпеливості і сили. Хочу свій хрест нести вірно і терпеливо. А якщо наблизиться спокусник, щоб мою душу звільнив від хреста, хочу встояти перед ним, щоб моє виздоровлене тіло і душа могли дякувати Богу і Тобі, дорога моя маленька Свята!
А якщо Бог хоче докінчити цю хресну жертву, то нехай буде Його воля! Я знаю, що може статися лише те, що Він дозволить. І Бог хоче лише моє добро. Тому нехай Він буде прославлений! Випроси мені, свята Терезко, таку сильну і спокійну волю! Амінь.

ДЕВ'ЯТНИЦЯ ДО СВ.ТЕРЕЗКИ ВІД ДИТЯТИ ІСУСА
Молитви на кожен день
Прийди, Святий Духу, наповни серця вірних та запали в них вогонь любові. О Боже, що навчаєш серця вірних світлом Святого Духа, дай, щоб Його світлом ми завжди були по-правді мудрі та раділи Його втіхам через Ісуса Христа Господа нашого. Амінь.
Акт віри, надії, любові: О, мій Боже! Я вірю в Тебе: укріпи мою віру. Всі мої надії у Тобі: і Ти не відвернешся. Я люблю Тебе: навчи мене любити Тебе щодня все більше і більше.
Акт покаяння: О, мій Боже! Я з усього серця жалкую, що ображав Тебе, ненавиджу всі мої гріхи, тому що я боюсь втратити Небо та заслужив собі терпіння пекла, але найбільше тому, що я ображав Тебе, мій Боже, що є найдобрішим та заслуговуєш всієї любові. Я твердо постановляю, за допомогою Твоєї ласки сповідатись з моїх гріхів, робити покаяння та поправити своє життя. Амінь.
Заключна молитва: О Господи, Ти сказав: "Якщо ви не станете як ті малі діти", то ви не ввійдете в Царство Небесне; тому ми просимо Тебе, дай нам в покорі та простоті серця слідувати за св.Терезкою, щоб ми досягли вічного щастя. Амінь.
ПЕРШИЙ ДЕНЬ
Св.Терезко, вибрана Мала Квітко Ісуса та Марії, я звертаюсь до Тебе з дитинним довір'ям та покорою серця. Я підношу Тобі свої прохання та молю, щоб вони були вислухані через Твоє заступництво. Хіба Ти не обіцяла бути на небесах, щоб творити на землі добро? Дай мені, згідно з цією обіцянкою, те добро, про яке я прошу.
Заступися за нас всі дні нашого життя, а особливо під час цієї дев'ятниці та випроси нам у Бога ласки, про які молимо через Твоє заступництво. Амінь.
Разважання: Довір'я Богу. Ми не можемо мати забагато довір'я до Господа Бога, котрий є так милосердний та всемогучий. Ми отримаємо від Нього лише те, що надіємося отримати. Якщо ти є нічим, чи ти не забув, що Ісус є всім? Тобі потрібно втратити лише своє "ніщо" в Його нескінченності та думати лише про любов до Нього.
Заключна молитва:
ДРУГИЙ ДЕНЬ
Дорога Мала Свята, тепер, коли Ти бачиш розп'ятого Ісуса на Небі, який ще все має рани, спричинені гріхами, Ти знаєш краще ніж на землі ціну людським душам та неоціненність безцінної Крові, пролитої Ним за їх спасіння. Оскільки я один з тих дітей, задля яких вмер Ісус, то випроси мені всі потрібні ласки для того, щоб я міг скористатися з тієї Пресвятої Крові. Скористайся своєю великою силою з нашим Господом та молися за мене.
Заступися за нас...
Розважання: Гріх. Єдина ласка, про яку прошу, - це ніколи не ображати Тебе, Ісусе. Любов'ю, а не страхом душа оминає і найменші гріхи. Так, навіть маючи на совісті всі можливі гріхи, я не смію ані трохи втратити моєї довіри; моє серце розривається від жалю, я мушу піти та кинути себе до рук мого Спасителя. Пам'ять про гріхи понижує та не дає мені сміливості покладатися на мої власні сили, що є нічим крім слабості.
Заключна молитва:
ТРЕТІЙ ДЕНЬ
Дорога Мала Квітко, зроби, щоби усі речі вели мене до Неба та Бога. Чи то я дивлюсь на сонце, місяць, зорі та широкий простір, що в ньому вони пливуть, або чи я дивлюсь на квіти в полі, дерева в лісі, чудову красу землі, наповнену кольорами, нехай вони говорять до мене про любов та силу Бога, нехай всі вони співають Йому славу до моїх вух. Як і ти, так і я повинен любити Його щодня все більше і більше у відповідь на Його дари. Навчи мене часто зрікатись себе в стосунках з іншими, щоб я приніс Icyсові багато маленьких жертв.
Заступися за нас...
Розважання: Використання Божих дарів. Як багато я спожив з дуже щедрих дарів природи. Як вони підіймають мене до Нього, котрий поклав такі великі чудеса в цій землі вигнання, що триватиме лише один день. О чудова природо, якби я не бачив Бога в тобі, ти б була безкорисною, як велика могила. Твоєю ласкавою рукою, Маріє, Ти захищаєш Всесвіт та даруєш життя; і Ти думаєш про мене, о Ісусе, мій милий Царю. Я не хочу, щоб створіння мали і найменшого атому моєї любові. Я бажаю віддати все Ісусові, бо Він показав мені, що лише Він один є досконалим щастям.
Заключна молитва:
ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ
Дорога Мала Квітко Кармелю, несучи так терпеливо розчарування, дозволені Богом, та зберігаючи в глибині душі непохитний мир, тому що ти шукала лише волі Господа, проси мені повну згоду з тією благословенною Волею у всіх випробуваннях та розчаруваннях життя. Якщо добро, про яке прошу протягом дев'ятниці, є приємне для Бога, то отримай його для мене. Якщо ні, то правда, що відмову я сприйму дуже важко, але і я хочу лише сповнення Божої волі та молю Твоїми словами, щоб "все сповнилось вповні на мені".
Заступися за нас...
Розважання: Віддалення від Бога. Я боюся лише однієї речі - триматись лише своєї волі; бо я вибираю все те, що Ти вибираєш. Тут, внизу, є лише одна радість - це прагнути бути завжди задоволеним тим, що Ісус дає нам. Я не можу нічого усердно вимагати, крім як досконалого сповнення волі Бога в моїй душі. О, мій Любий, я жертвую себе Тобі, щоб Ти сповнив в мені всі Твої святі плани і я не дозволив ніякому сотворінню бути на їх перешкоді.
Заключна молитва:
П'ЯТИЙ ДЕНЬ
Мала Квітко від Ісуса, з самої першої хвилі Твого релігійного життя Ти думала лише про зречення себе у всіх речах, щоб наслідувати Ісуса більш досконало; допоможи мені нести терпеливо всі випробування мого щоденного життя. Навчи мене брати користь із спокус, терпінь, понижень, що зустрічаються на моєму шляху, щоб навчитись знати себе краще та любити Бога більше.
Заступися за нас...
Розважання: Терпіння в стражданнях. Я не боюсь терпінь, надісланих Ісусом, бо навіть і в найбільшому терпінні ми можемо побачити, що то Його любляча рука спричинює їх. Коли ми не чекаємо нічого іншого, крім терпіння, ми є приємно здивовані і з найменшої радості; але терпіння тоді стає однією з найбільших радостей, коли ми шукаємо його як найбільш цінний скарб.
Моє покаяння, що є далеко не схожим на те, що було у великих святих, які оминали розкоші ще з дитинства, полягає в перемозі над власною волею, твердому слідуванні своїм постановам та робленні малих добрих вчинків оточуючим, але вважаючи за ніщо.
Заключна молитва:
ШОСТИЙ ДЕНЬ
Св.Терезко, Покровителько місій, будь великим місіонером по всьому світі аж до кінця днів. Нагадай Господові Його слова: "Жнива великі, а робітників мало". Твоя ревність за душами була така велика! Вимоли таку ж ревність за душі тим, хто тепер працює для душ, та проси Бога примножити їх число, щоб мільйони, яким Ісус ще все невідомий, були приведені до Його пізнання, любові та наслідування.
Заступися за нас...
Розважання: Ревність за душами. Працюймо щодня над спасінням душ. Ми маємо лише дні цього життя на спасіння душ, щоб віддати їх Господові як доказ нашої любові. Я скажу Ісусу, що радий би не бачити очима моєї душі красу Неба, що чекає на мене, задля того, щоб Він зволив відкрити його навіки бідним невіруючим.
Я не можу творити видатні діла; я не можу проповідувати Євангеліє або пролити мою кров. Але хіба це важливо? Мої брати працюють за мене, і я, маленька дитина, тримаюсь поблизу королівського трону. Я люблю за тих, хто витриває в боротьбі. Мої вчинки, мої малі терпіння можуть зробити Бога любленим на цілому світі.
Заключна молитва:
СЬОМИЙ ДЕНЬ
О, мала мучениця Любові, тепер Ти знаєш навіть краще, ніж за днів Твого паломництва, що любов містить всі покликання; що лише любов бездоганно поєднує нас з Богом та пристосовує нашу волю до Божої. На землі Ти думала лише про любов; любити Ісуса так, як Він люблений ще не був. Скористайся своєї влади на Небі, щоб любити Його. Якби тільки ми Його могли любити, ми забажаємо зробити Його любленим іншими; ми молитимося багато за душі. Ми не боятимось більше смерті, бо вона з'єднає нас з Ним навіки. Отримай для нас ласку робити все з любові до Бога, робити Йому приємне, любити Його так сильно, щоб Він був нами задоволений так, як і Тобою.
Заступися за нас...
Розважання: Любов до Бога. Я любитиму Бога та не матиму нещастя прив'язатися до сотворінь тепер, коли моє серце осягло, що Він приховав для тих, хто любить Його. Приваблює мене до Царства Небесного запрошення нашого Господа, надія любити Його, чого я так бажав, та думка про те, що я буду здатний зробити Його любленим великим числом душ, що благословлятимуть Його повіки. Коли Христос сказав: "Дайте мені пити", - це була любов Його бідних сотворінь, що Він, Творець усіх речей, так бажав. Він був спрагнений любові. Пам'ятай, що Icy с є там в дарохранительниці лише для тебе одного. Пам'ятай, що томиться бажанням прийти до твого серця.
Заключна молитва:
ВОСЬМИЙ ДЕНЬ
Дорога св.Терезко, як і Ти, так і я помру одного дня. Я молю Тебе, випроси в Бога, нагадуючи Йому про свою власну смерть, щоб я помер святою смертю, посилений Святими Тайнами, примирившись з найсвятішою волею Бога та згортаючи полум'я любові до Нього. Нехай мої останні слова на землі будуть: "Мій Боже, люблю Тебе".
Заступися за нас...
Розважання: Смерть. Сказано в катехизмі, що смерть є нічим іншим як відділенням тіла від душі. Що ж, я зовсім не маю страху перед відділенням, що поєднає мене навіки з добрим Богом. Я щасливий вмерти, тому що буду здатний допомагати душам, що є дорогі для мене, більш ніж я можу тут, знизу. Життя не є сумним; воно дуже радісне. Якщо ти скажеш: "Це вигнання сумне", то я зрозумію тебе. Ми помиляємось, даючи ім'я "життя" чомусь, що закінчиться; це лише речі Небесні можна так чудово називати.
Заключна молитва:
ДЕВ'ЯТИЙ ДЕНЬ
Дорога Мала св.Терезко, любов'ю та терпінням, що їх Ти мала на землі, ти отримала владу з Богом, що з нею Ти насолоджуєшся тепер. З тих пір, як почалося Твоє життя там, Ти зіслала ливень незліченних благословень на цей бідний світ; Ти є улюбленим інструментом Твого духовного чоловіка для творіння безліч чудес. Я прошу Тебе пам'ятати про всі мої біди. І терпіння повинні прийти до мене, нехай я скористаюсь ними для більшої любові до Бога та кращого наслідування Ісуса. Ти є головним чином малою місіонеркою любові. Зроби, щоб я любив Ісуса якнайревніше та всіх інших задля Нього. Всім своїм серцем я вдячний Святій Тройці за чудові благословення, післані на Тебе та через Тебе на світ.
Заступися за нас...
Розважання: Місія Терезки від Дитяти Ісуса. Я не збираюся залишитись неактивною в Небі. Я хочу працювати для Церкви та душ. Я просила про це Бога і впевнена, що Він сповнить моє прохання. Я буду в Небі робити добро для землі. Це не є неможливим, оскільки Ангели, хоча все маючи потіху з блаженного бачення, стережуть нас. Ні, я не спочину аж до кінця світу. Я молю Тебе, о Ісусе, поглянь на незлічиме число малих душ. Я прошу Тебе вибрати в цьому світі легіон малих жертв, гідних Твоєї любові.
Заключна молитва:
О Господи, Ти сказав: "Якщо ви не станете як ті малі діти", то ви не ввійдете в Царство Небесне; тому ми просимо Тебе, дай нам в покорі та простоті серця слідувати за св.Терезкою, щоб ми досягли вічного щастя. Амінь.

ДЕВ'ЯТНИЦЯ В ЧЕСТЬ ПРЕСВЯТОЇ ТРОЙЦІ, НА ВИПРОШЕННЯ ЛАСК ЧЕРЕЗ ЗАСТУПНИЦТВО СВ.ТЕРЕЗКИ ВІД ДИТЯТИ ІСУСА
Предвічний Отче! Ти нагороджуєш у небі тих, які служать Тобі вірно на землі. Через цю чисту любов малої Твоєї слуги св. Терезки від Дитяти Ісуса та через її надію, посунену аж до діточого уповання, що сповняти будеш її волю в небі так, як вона сповняла Твою волю на землі - поглянь ласкаво на її благання й через неї вислухай наші просьби.
Отче наш... Богородице Діво... Слава: і нині...
Предвічний Сину Бога Отця! Ти пообіцяв, що найменша послуга, зроблена ближньому в Твоє ім'я, не зостанеся без нагороди. Поглянь із уподобанням на свою малу Обручницю Терезку, яка з такою ревністю бажала спасіння душ, ради цього всього, що зробила і перетерпіла тут на землі, ізволь безнастанно приближатися до гарячого її бажання, щоби: "...з неба творити добре для землі", та ради цього її бажання уділи мені ласк, яких благаю в Тебе так гаряче.
Отче наш... Богородице Діво... Слава: і нині...
Предвічний Св. Духу! Ти, що ласками усовершив благословенну душу св.Терезки від Дитяти Ісуса, благаю Тебе ради вірности, з якою вона співдіяла з тими ласками, вислухай ласкаво благання, які Вона заносить до Тебе за мене, а пам'ятаючи на її обітницю, що дощ із руж спустить із неба на землю, дозволь, Святий Душе, щоби на мені сповнилася ця обітниця.
Отче наш... Богородице Діво... Слава: і нині...
Мала Терезко від Дитяти Ісуса! Ти, що в короткім своїм життю була джерелом ангельської чистоти, великої любові та великодушного віддання себе Богу, тепер, коли радуєшся нагородою Твоїх чеснот, зверни погляд співчуття на мене, що Тобі цілковито віддаюся. Візьми на себе мої журби і встався за мною до Непорочної Діви, котрої Ти була упривілейованим цвітом, до Небесної Володарки, що в заранню Твого життя всміхалася до Тебе. Вона така могуча над Ісусовим Серцем, благай її, щоби випросила мені ласку, якої так гаряче бажаю, а за нею благословення, яке скріпляло би мене за життя, охоронило в годині смерті та запровадило до блаженної вічности.

МОЛИТВА ДО СВ.ТЕРЕЗКИ
О мала св.Терезко від Дитяти Ісуса! Ти, яка через Твоє коротке життя зробила свою душу школою і царством Божественного Дитяти Ісуса, Ти, яка нічого іншого не просила, як любов і терпіння, Ти в усіх днях Твого життя не робила інше, як кидала квіти найкращих чеснот перед Богом, молися за нас перед престолом Всевишнього. Веди нас дорогою до Бога і научи нас уповати на милосердну любов Бога й цілком віддатися йому. Ця дорога вела Тебе так безпечно й скоро в Царство Небесне, хай буде і для нас дорогою спасіння й святого життя.
О Квітко Ісуса! Через невисказану солодкість малого Ісуса просимо Тебе, уділи нам ласки із Твоїх таємничих роз та пусти промінь Твого лагідного усміху на всі людські душі. Пригадай нам безмірну любов Бога й вічне блаженство неба, де разом з Тобою будемо величати безмірне милосердя Бога. Амінь.

МОЛИТВА ДО СВ.ТЕРЕЗКИ
Свята Обручнице Небесного Царя Ісуса! Ти пообіцяла, жиючи ще тут, на землі, що свойого часу вживатимеш в небі творення добра на землі.
Зверни погляд Твого співчуття на мене нужденного (-у), що так дуже потребую Твого заступництва й Твоєї помочі. Недуга душевна (тілесна) налягла на мене та пригнітає мене своїм тягарем. Свята Обручнице Пресолодкого нашого Ісуса Спасителя, не відмов просьби одного з Твоїх почитателів, випроси мені ласку, якої прошу так гаряче в Тебе, піддаючися однак у всім Божій волі, опікуйся мною в житті, будь при мені в годині моєї смерті та дозволь мені колись у небі зложити Тобі щиру подяку за Твоє заступництво в Ісуса і Марії та враз з Тобою прославляти Бога навіки.
Улюблена Квітко Ісуса, усміхнися до нас, а через невисказану солодість Його дитинства сповни обітницю Твою, спусти на нас і на всіх людей дощ троянд, котрий би нам пригадував незкінченну любов Бога нашого і правдиві радості, які нам приготував в небі, де маємо надію враз з Тобою милосердіє Його виспівувати навіки. Амінь.
О, св.Терезко від Дитяти Ісуса, через предивну силу ділання чуд, якою Тебе Бог обдарив, упроси мені ласку, про яку з упованням Тебе прошу. (З рази)
Слава Отцю на подяку Тройці Пресвятій за ласки, уділені Св.Терезці. Амінь.

ЛІТАНІЯ ДО СВ.ТЕРЕЗКИ ВІД ДИТЯТИ ІСУСА
Господи помилуй (Зр.)
Отче Небесний, змилуйся над нами.
Сину Божий Спасителю, змилуйся над нами.
Святий Духу Божий, змилуйся над нами.
Пресвята Тройце, Боже єдиний, змилуйся...
Пресвята Маріє, Мати Божа, молися за нас.
Святий Йосифе, молися за нас.
Св. Терезко від Дитя Ісуса (за кожним разом): Молися за нас
Св. Терезко, Угоднице Божа...
Св. Терезко, щастя своїх родичів...
Св. Терезко, прикрасо тих, що вперше причащаються...
Св. Терезко, гаряча почитателько Божої Матері...
Св. Терезко, поміччю Марії чудесно уздоровлена...
Св. Терезко, покірна почитателько Пресвятої Євхаристії...
Св. Терезко, прикрашена від Бога многими ласками...
Св. Терезко, таємнича милопахуча роза...
Св. Терезко, в найгарнішій весні життя покликана до Бога...
Св. Терезко, одушевлена до св. Кармелю...
Св. Терезко, Ти мала Невісто Христова...
Св. Терезко, свідома монахиня...
Св. Терезко, учителька у захованню св. правил...
Св. Терезко, улюблениця своїх співсестер...
Св. Терезко, правдива доня св. Тереси Великої...
Св. Терезко, Серафима гори Кармель...
Св. Терезко, велика приятелька молитви...
Св. Терезко, перейнята бажанням зістатися цілком незнана світові...
Св. Терезко, перейнята цілковитим відданням себе Богу...
Св. Терезко, мучениця Божої любові...
Св. Терезко, ревна покровителька св. Місії...
Св. Терезко, жертво за священиків...
Св. Терезко, Ти, що погордила дочасними річами...
Св. Терезко, Ангеле в тілі...
Св. Терезко, ціле життя прикрашена невинністю св. Хрещення...
Св. Терезко, особлива почитателька Обличчя Ісусового...
Св. Терезко, обдарована ласкою близького приставання з Ісусом...
Св. Терезко, Ти, що так гаряче тужила за ласкою мучеництва...
Св. Терезко, Ти, що так терпіла...
Св. Терезко, навіяна многими досвідами...
Св. Терезко, радісна носителька св. Хреста...
Св. Терезко, дзеркало покори...
Св. Терезко, підпора малодушних...
Св. Терезко, потіхо немічних...
Св. Терезко, помічнице в спокусах...
Св. Терезко, наповнена боязню і відразою гріха...
Св. Терезко, помічниця в захованні св. чистоти...
Св. Терезко, велика заступнице грішників...
Св. Терезко, проповідниця маленьких душ...
Св. Терезко, Ти, що так бажала неба...
Св. Терезко, від Бога чудами по смерті прославлена...
Св. Терезко, заступнице перед Божим престолом...
Агнче Божий, вземляй гріхи світу, прости нам, Господи.
Агнче Божий, вземляй гріхи світу, вислухай нас, Господи.
Агнче Божий, вземляй гріхи світу, помилуй нас, Господи.

uniat.ucoz.com


Схожі матеріали:

Категорія: Молитви | Переглядів: 2897 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: молитва, девятниця, Свята Тереза, від Дитятка Ісус | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика