Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Грудень » 10 » Московська психіатрія (МП) » Через УГКЦ Патріарх Кирил далі не хоче зустрічатися з Папою Венедиктом XVI. Про що це свідчить?
16:08
Через УГКЦ Патріарх Кирил далі не хоче зустрічатися з Папою Венедиктом XVI. Про що це свідчить?


Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської Православної Церкви Архиєпископ Волоколамський Іларіон 5 листопада в одному з інтерв’ю російському телеканалу заявив, що РПЦ не є проти зустрічі Патріарха Кирила з Папою Венедиктом XVI, але Ватикан повинен «зробити конкретні кроки» для того, щоб показати своє бажання до співпраці, – повідомляє РІСУ.

«Ми очікуємо, що Ватикан, Римо-Католицька Церква, зроблять конкретні кроки, щоб показати бажання до співпраці та залікувати всі рани, які були нанесені у жахливий період початку 90-х», – сказав архиєпископ. За його словами, у цей період понад 500 православних церков в Україні «були насильно захоплені греко-католиками і православні віруючі були витіснені з них». «Ми пропонуємо конкретні рішення існуючих проблем», – сказав він.

Цю ситуацію в інтерв’ю для «Дзеркала тижня» Блаженніший Любомир прокоментував так: «Якщо є щире бажання зближення, спілкування, тоді не ставлять умов – а зустрічаються і спілкуються. А якщо ви починаєте ставити умови «зроби те і те, тоді будемо тебе любити», – то це відсутність щирого бажання спілкуватися, відсутність справжньої любові. Різниця між політикою колишнього і нинішнього патріархів Московських тільки у формі – багато галасу, але нічого нового за суттю не відбувається», – сказав Глава УГКЦ.

Як РІСУ вже повідомляла, керівник Відділу зовнішніх церковних зв’язків (ВЗЦЗ) Московської Патріархії Архиєпископ Волоколамський Іларіон (Алфєєв) під час офіційного візиту до Ватикану у розмові з Папою Римським Венедиктом XVI (18 вересня) та з кардиналом Леонардо Сандрі, префектом Конгрегації для Східних Церков (17 вересня), наголосив на необхідності конкретних практичних кроків для «кардинального покращення ситуації в Західній Україні». Стосунки між православними та греко-католиками в Україні Архиєпископ Іларіон назвав основною перешкодою для діалогу між РПЦ та РКЦ. Очільник ВЗЦЗ МП не оминув нагоди використати і традиційне для РПЦ обвинувачення на адресу греко-католиків: «насильницький розгром трьох православних єпархій – Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської».

В інтерв’ю Українській службі Бі-Бі-Сі Предстоятель УГКЦ Блаженніший Любомир прокоментував звинувачення Архиєпископа Іларіона на адресу українських греко-католиків: «Ці закиди роблять постійно, але я ще не чув, щоб хтось їх довів. Я не знаю жодного випадку, коли б ми забрали хоча б один православний храм, збудований вірними РПЦ. У 1946 році Російська Православна Церква в Західній Україні отримала від держави понад 500 храмів. Годі сказати, що це були храми РПЦ», – пояснив Глава УГКЦ. За його словами, у час виходу УГКЦ з підпілля траплялися прикрі випадки, коли громада розділялася і були великі непорозуміння. Але це вже давно минуло і сьогодні практично немає конфліктних ситуацій. «Я все ще чекаю на об’єктивні докази того, що греко-католики насильно забрали якісь храми чи що перешкоджають будувати нові церкви», – сказав Блаженніший Любомир.

Департамент інформації УГКЦ

УГКЦ



Схожі матеріали:

Категорія: Московська психіатрія (МП) | Переглядів: 1500 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Московський патріархат, московська психіатрія, більшовизм, релігійна політика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика