Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Лютий » 12 » Публіцистика » Огляд преси 12.02.2015
15:24
Огляд преси 12.02.2015

В Україні ліквідували Нацкомісію з питань моралі

Народні депутати проголосували за ліквідацію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, повідомляє Християнський Мегапортал invictory. com з посиланням на РІСУ .

За прийняття закону про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду) проголосували 245 депутатів, пише Українська правда .

Автором закону виступила Ольга Червакова. Вона зазначила, що ліквідація комісії дозволить заощадити суттєві кошти.

Так, за її словами, на комісію за останні 5 років витрачено 30 млн грн, тобто 6 млн грн на рік.

Вона нагадала, що ліквідація Нацкомісії з питань моралі є одним з пунктів коаліційної угоди.

«Абсолютно не йдеться про припинення державного контролю за суспільною мораллю. Навпаки воно тільки посилюється », - сказала народний депутат.

За її словами, існує 9 органів, що здійснюють такий контроль.

Вона зачитала також звернення голови комісії Василя Костицького до міліції після розгону студентів Євромайдан 30 листопада, яке не містить засуджень дій силовиків.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій неодноразово в різні часи звертався до влади з проханням не ліквідувати Нацкомісію з питань моралі. / http://mirvam.org


Бойовики ІДІЛ підірвали церкву, що стояла на фундаменті найдавнішого християнського храму в Мосулі

За інформацією іракського агентства Ruwad від 2 лютого ц.р., спецслужби відділення іракської поліції району Ніневії заявили, що бойовики «Ісламської держави» підірвали церкву Непорочної Діви - одну з найбільших і найстарших халдейских церков в стародавній частині Мосула.

Джерело в службі безпеки повідомив: «Організація заклала вибухівку вранці і підірвала церкву, залишивши широкомасштабні руйнування в церкві і сусідніх будівлях».

Древня церква стояла на фундаменті найдавнішого християнського храму в Мосулі і до цього витримувала всі попередні напади ісламських бойовиків, у тому числі вибух замінованого автомобіля в 2008 році. / http://catholicnews.org.ua


Франція: осквернено 5 храмів

П'ять католицьких церков були осквернені в східній французькій дієцезії Беллі-А 6 і 7 лютого.

У чотирьох з п'яти осквернених церков були вкрадені посвячені речі, але гостії злодії залишили на місці. У парафії в міста Монлюель вкради дарохранительницю разом із освяченими гостіями, які зберігалися в ній.

Це не пограбування, це профанація і богохульство, — каже настоятель оскверненої церкви. Він закликав парафіян молитися за тих, хто вчинив цей злочин.

«Церква запрошує кожного християнина молитися про прощення і каяття для тих, хто скоїв ці дії», — йдеться в заяві католицької дієцезії, адже крадіжка Причастя — це «осквернення надзвичайної тяжкості».

Ще п'ять інших церков у дієцезії були осквернені або зруйновані в період з жовтня 2014 по січень 2015. / http://www.credo-ua.org


 
Алабама стала 37-м штатом, где узаконили однополые браки

Алабама стала 37-м штатом, де узаконили одностатеві шлюби

Алабама стала в понеділок 37-м американським штатом, який легалізував одностатеві шлюби, після того як безліч суддів проігнорували директиву голови верховного суду штату і почали видавати свідоцтва про шлюб одностатевим парам, повідомляє newsru.com з посиланням на The New York Times .

Раніше Верховний суд США відхилив клопотання генпрокурора штату Алабама відкласти рішення федерального судді, скасовує заборону влади штату на одностатеві шлюби, повідомляє Російська служба BBC .

Першими жінками, які оформили шлюб в Алабамі, стали Діна Маккерайер і Оленд Сміт, які звернулися до суду округу Джефферсон. Всього за кілька хвилин суддя Алабамського Окружного суду Майкл Г. Греффео скоїв громадянську церемонію укладення шлюбу між цими жінками, які заявили, що вони є парою вже протягом семи років.

Суддя Алан Кінг з округу Джефферсон заявив, що заборона на одностатеві шлюби суперечить Конституції США.

«Ми хотіли стати частиною історії», - сказала 40-річна Ді Буш, яка отримала одне з перших дозволів на шлюб, виданих одностатевим парам в Бірмінгемі Вона та її партнерка, Лора Буш, швидко одружилися в парку біля будівлі суду.

Голова Верховного суду Алабами Рой Мур спробував в останній момент зупинити початок видачі свідоцтв одностатевим парам в штаті, розіславши суддям пізно ввечері в неділю директиву, яка забороняє оформляти такі шлюби, повідомляє Reuters. / http://mirvam.org


Ватикан відзначив 86-річницю існування як держава-місто

11 лютого 1929 року між Італією та Апостольською Столицею було підписано так звані Латеранські Угоди, згідно з якими на території міста Рим утворено суверенну державу, суб’єкт міжнародного права, завданням якого є забезпечувати Апостольській Столиці, як найвищій інституції Католицької Церкви, повну і видиму незалежність та незаперечну суверенність на міжнародному рівні.

Папська держава, яка називалася Папською областю, була утворена ще у VIII столітті в центральній частині Апеннінського півострова і проіснувала до 1870 року, коли внаслідок об’єднавчих процесів в Італії утворилася сучасна італійська держава, столицею якої став Рим.

Держава-Місто Ватикан має територію площею 44 гектари, а також деякі об’єкти в Римі та за межами міста, що мають екстра-територіальний статус.

Ватикан має свій прапор та гімн, власну пошту та засоби суспільних комунікацій, залізничний вокзал та вертолітний майданчик, власні автомобільні номери. Безпеку Папи та Ватикану забезпечують Корпус Швейцарської Гвардії та Корпус Жандармерії. /
http://risu.org.ua


У китайській в'язниці помер 94-річний католицький єпископ

 

У китайській в'язниці помер єпископ Католицької Церкви Космас Ші Еншіан. Висвячений проти волі комуністичної влади єпископ Ісянь пішов з життя у віці 94 років. Останні 14 років він відбував ув'язнення, пише InfoCatolica.

Китайська влада повідомила 30 січня родині єпископа про його смерть, не уточнивши дату і причину смерті. В цілому єрарх пробув у в'язницях 40 років свого життя.

Єпископ Ші був призначений на катедру Ісянь, на півночі Китаю, в 1982 р. Папою Іваном Павлом II. Невдовзі після призначення він був заарештований і відвезений в секретну в'язницю.

Незважаючи на те, що мільйони китайських католиків мають право відкрито сповідувати свою релігію, стосунки китайського уряду з Ватиканом залишаються напруженими. Тільки офіційно визнана «Патріотична асоціація католиків Китаю» має дозвіл влади висвячувати єпископів.

За інформацією UCA News, зі смертю єпископа Ші єдиним католицьким єпископом, який відбуває ув'язнення в секретній в'язниці, залишається Джеймс Су Чжімінь, заарештований в 1997 р. / http://catholicnews.org.ua


В Індії понад 100 католицьких єпископів взяли участь у марші проти дискримінації християн

 

В Індії понад 100 католицьких єпископів після засідання 27-ї пленарної асамблеї Конференції католицьких єпископів Індії (CCBI) взяли участь у демонстрації протесту проти вандалізму в церквах, дискримінації та переслідувань християн, пише UCAN India.

Разом з єпископами по вулицях Бангалора зі співами «Радуйся, Маріє!» І транспарантами пройшли католицькі священики й ченці.

«В останні місяці навряд чи можна назвати день без повідомлень про напади на християн, церкви та християнські установи по всій країні». «Навіть у столиці країни спалюють церкви. Повідомлення про реконверсії «Ghar Waspsi» і погрозах провести масові «повернення» християн в індуїзм викликають тривогу в християн у далеких куточках країни», - зазначають архієпископи в заяві, опублікованій після асамблеї в Бангалорі.

Єпископи засмучені звістками про заборону християнської практики на рівні місцевих адміністрацій. Вони висловили стурбованість у зв'язку із затриманнями поліцією 5 лютого мирних демонстрантів, включаючи жінок, дітей, монахинь і священиків біля воріт собору Святого Серця в Нью-Делі, що, на їхню думку, ставить під питання поширення конституційних гарантій на християнську громаду. http://catholicnews.org.ua

 



Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1048 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: католицькі, тижневий, церковні події, публіцистика, Новини, Огляд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика