Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2012 » Січень » 24 » Пресвята Богородиця » Пресвяте Ім’я Пречистої Діви Марії
17:56
Пресвяте Ім’я Пречистої Діви Марії
Святий Лаврентій говорить: «Немає такої чудової та дієвої допомоги для людини, після імені Ісуса Христа, завдяки якому спасіння дається для людини, як ім’я Пречистої Діви Марії». Він стверджує, «…що побожне та ревне прикликання солодкого та святого імені Пречистої Діви Марії веде людину до отримання надприродних благодатей у цьому житті і до преображення у наступному». Після Пресвятого імені Ісуса Христа, ім’я Пречистої Діви Марії є таким багатим у кожній добрій речі, що на землі та у небі немає чогось подібного, що допомогло б випросити так багато благодатей, віри, надії і любові. Саме тому святий Лаврентій підбадьорює грішників. Потрібно прибігати за великим заступництвом до Пречистої Діви Марії, тому що саме звертання до Її імені, уповання на Її заступництво можуть допомогти зцілитися від гріхів і прямувати шляхом до святості та до спасіння своїх душ. Блаженний Раймондо Джордан говорить: «Незважаючи на те якими твердими та необрізаними є серця грішників, завдяки імені Пречистої Діви Марії вони зможуть навернутися до Бога. Якщо вони будуть до Неї звертатися, то їх серця стануть відкритими на дію Божої благодаті». Давно відомо і досвідчено багатьма вчителями духовності, що Пресвяте Ім’я Богородиці дарує неймовірну силу, необхідну для того, щоб перемогти різноманітні спокуси, а особливо - гріх нечистоти. У своєму трактаті святий Мефодій разом із святим Бонавентурою говорить, що «…саме тому Пресвяте ім’я Богородиці не може бути вимовлено без влиття Божої благодаті до усіх душ, які є почитателями Її». Саме тому просімо у Богородиці, щоб ми постійно пам’ятали, що потрібно вимовляти Її ім’я з любов’ю і надією. Для цього звертаймося до Неї із духом смиренним та серцем скрушеним. Інший вчитель духовності, святий Томас Кемпійський, наголошує: «Диявол боїться Цариці неба і землі до такої міри, що як тільки чує Її пресвяте Ім’я , втікає від людини так, як від великого вогню чи небезпеки». Пресвята Діва Марія об’явила святій Бригіді, «…що на цій землі немає ні одного грішника, який, попросивши заступництва Пречистої Діви Марії, промовляючи Пресвяте Ім’я Богородиці Діви, не буде вислуханий Нею, перебуваючи у найбільшій небезпеці для душі і тіла». У іншому духовному повчанні ця ж свята говорить про те, що «…усі нечисті духи трепечуть та бояться ЇЇ Пресвятого Імені до такої міри, що, почувши його, негайно втрачають свою могутність, що допомагала їм полонити душі». Наша Пречиста Діва Марія також сказала святій Бригіді, що «… так як бунтівні ангели втікають від грішників, котрі промовляють Пресвяте Ім’я Богородиці, так само ангели Божі наближаються до душ, які промовляють із побожністю та трепетом, із вірою та любов’ю Її ім’я».

Обіцянки

Згідно вчення Святих Отців Церкви, є могутніми благодаті, які дарує нам Ісус Христос для тих, які у своєму духовному житті культивують набожність до Пресвятої Богородиці Діви Марії, промовляючи ЇЇ ім’я та постійно заносячи Їй свої благальні молитви. Одного дня, розмовляючи із святою Бригідою, Ісус Христос пообіцяв Своїй Пречистій Марії, що Він подарує кожному три особливі благодаті для тих, хто буде прикликати Ім’я Пречистої Діви Марії із довірою та побожністю. Перша обіцянка полягає в тому, що Він нагородить віруючу людину досконалим жалем за гріхи, по-друге, що їхня кара за гріхи буде прощена, по-третє, що Він подарує кожному із них силу та благодать вдосконалюватися у чеснотах і допоможе прямувати шляхом святості. І тоді Божественний Спаситель доповнив: «Для мене Пречиста Діва Марія є такою чистою та святою, що що б Вона не попросила у мене, буде Їй дано». Святий Єфрем, один із визначних учителів Східної Церкви, іде далі, говорячи про те, що «Ім’я Богородиці є ключем до дверей небесних» в руках того, хто побожно прикликає ЇЇ. І тому це не є безпідставно, що святий Бонавентура говорить, що «Пречиста Діва Марія є спасінням для усіх тих, хто просить у Неї заступництва». «О найсвятіше Ім’я Матері Божої! О Маріє, перед Якою тремтять усі ворожі диявольські сили, а ангели Божі служать кожному, хто із довірою звертається під Твою опіку та покров,» - проголошує блаженний Генрі Сузо. Отож постійно берімо до уваги чудову пораду, яку дарує кожному з нас святий Бернард такими словами: «У стражданнях, небезпеках, важких обставинах життя думайте про Богородицю, прибігайте до Неї, дозвольте, щоб молитва до Неї постійно була присутня на ваших устах, повсякчас перебувайте під Її омофором, і Ви завжди будете вислухані». Імена Ісуса Христа та Марії У кожній небезпеці втрати Божої благодаті нам потрібно думати про Богородицю і постійно призивати Її Ім’я разом і Іменем Ісуса Христа. Саме тому ми не можемо ніколи дозволити собі забути ці два Імені, не можемо не промовляти їх нашими устами, адже вони дають нам духовну силу, допомагають не тільки боротися з гріхами, але прямувати дорогою до святості. «Призивання пресвятого імені Ісуса Христа і Пречистої Діви Марії, - говорить святий Тома Кемпійський, - є короткою молитвою, що є солодкою для нашого розуму та постає могутнім засобом для тих, хто використовує їх проти ворогів нашого спасіння».

Година Смерті

Пресвяте Ім’я Богородиці є солодким для усіх віруючих. Отож ми постіно маємо до нього взивати під час земного життя, бо отримуємо великі благодаті, даровані кожному, хто є ревним почитателем Діви Марії. Варто пам’ятати, що і в годину смерті Пречисте Ім’я Богородиці буде потіхою, підтримкою і святим закінченням земної мандрівки. Дорогий читачу, просімо Господа нагородити нас, щоб під час нашої смерті Пречисте Ім’я Богордиці було останніми словами на наших устах. Це була молитва святого Германія: «Нехай останній подих мого язика буде проголошувати ім’я Матері Божої». Богородиця Діва супроводжує та оберігає кожного, хто звертається до Неї, промовляючи Її Пресвяте Ім’я. Саме тому тільки Бог дарує благодаті тим, які з вірою звертаються до Нього. Отець Серторіос Капуто заохочував кожного, хто помиратиме, проголошувати Ім’я Марії, бо саме воно дає надію у останню хвилину, яка допоможе побороти диявола, воно утішає людину, яка перебуває на порозі вічності. «Благословенна душа, яка любить Ім’я Богородиці!» - вигукує святий Бонавентура. «Так, направду, є благословенним той, хто любить пресолодке Ім’я Матері Божої», - продовжує він. Отож виникає сила для всіх тих, хто прикликає Ім’я Марії у хвилину смерті, щоб побороти вічного ворога душі та тіла. Святий Каміліус заохочує всіх учасників спільноти пригадувати вмираючим про Пресвяте Ім’я Ісуса та Марії, а також про особливу користь постійного пригадування їх у наші останні хвилини життя. Нам потрібно завершити наше життя так, як про це співали святі та праведники: « О Маріє! О Маріє, возлюблена дочко Всевишнього, супроводжуй нас до Свого Небесного Отця». Закінчуючи розповідь, звернімося до Богородиці словами святого Бонавентури: « Я прошу Тебе, о Маріє, для прослави Твого Імені прийди і потіш мою душу, коли вона буде відходити з цього світу, дозволь мені бути під покровом та опікою Богородиці Діви Марії».

Молитви до Матері Божої Св. Альфонса Лігуорі

Неділя
Молитва за прощення гріхів

О, Мати Божа! Ось у твоїх стіп нужденний грішник. Я прибігаю до тебе і покладаю на тебе всю свою надію. Негідний я, щоб ти хоч раз глянула на мене, але знаю, що ти гаряче бажаєш грішникам допомогти заради твого Божого Сина, який умер для нашого спасіння. Мати милосердя, споглянь на мою нужду і змилуйся наді мною! Знаю, що всі називають тебе прибіжищем грішників, надією безнадійних, допомогою покинутих. Отож, ти і для мене — прибіжище, надія і поміч; це твоє діло — заступатися за мене. Рятуй же мене задля любові до Ісуса Христа, подай руку нещасному, що згрішив і просить у тебе допомоги. Знаю, ти радієш, коли можеш допомогти грішникові, тож поможи тепер мені, бо тільки ти можеш це зробити. Через свої гріхи я втратив Божу ласку і свою душу, а тепер віддаюся у твої руки. Скажи мені, що я маю робити, щоб повернутися до ласки мого Господа — я ж постановляю виконувати все без зволікання. Це Господь Бог посилає мене до тебе за допомогою. Він хоче, аби я вдався до твого милосердя. Він хоче, щоб я завдячив своїм спасінням не лише заслугам твого Сина, але й твоїм молитвам. Тому прибігаю до тебе; молися за мене до Ісуса. Допоможи мені, бо ти добра до тих, хто на тебе уповає! Цього надіюся, так нехай станеться. Амінь.

Понеділок
Молитва за витривання

Пресвята Маріє, Царице небес! Довго я був нещасним невільником диявола. Тепер віддаю себе тобі на службу. Тебе хочу почитати, тобі служити по всі дні мого життя. Прийми мене за свого слугу, не відкидай мене так, як я на те заслуговую! Наймиліша Ненько, на тебе покладаю всю надію. Дякую Господеві за те, що у своєму милосерді дав мені таке довір’я до тебе. Правда, упадав я досі, нещасний, у гріхи, та вірю, що заслуги Ісуса Христа і твої молитви вже виєднали мені прощення. Більше того, люба Ненько, ще одна думка гризе мене: журба, що знову можу втратити Божу ласку. Небезпека не минула, ворог не спить, нові спокуси находять на мене. Моя ласкава Владичице! Хорони мене! Прийди мені на допомогу, коли впаду у гріх, не дай мені знову образити Ісуса, твого Божественного Сина. Ні, не може більше бути таке, щоб я знову втратив душу, небо, Бога. Ось якої ласки в тебе прошу, Маріє, виєднай її! Цього від тебе сподіваюся. Амінь.

Вівторок
Молитва за щасливу смерть

Пресвята Маріє, Мати ласки і милосердя! Коли пригадаю собі свої гріхи й подумаю про хвилину своєї смерті, мене проймають тривога і жах. Люба Ненько! Кров Ісуса і твоє заступництво — єдина моя надія. Потіхо не-щасливих, не залишай мене в останній хвилині! Дай мені відвагу і силу в тій великій пригоді. Коли вже тепер докір сумління за мої гріхи і суворість Божої справедливості так лякають мене, що ж буде в останню годину? Пресвята Владичице, виєднай мені перед смертю правдивий жаль за мої гріхи, щире навернення та вірність Богові на подальше моє житття, яке ще мені залишилося. Коли ж прийде хвилина моєї смерті, тоді, Маріє, моя надіє, поспішись мені з порятунком у тій великій біді, яка прийде до мене! Дай мені тоді силу, щоб я не потрапив у розпуку на вид моїх гріхів, коли мені їх злий дух поставить перед очима. Допоможи мені тоді кликати тебе ще частіше, аби віддав Богові духа, вимовляючи твоє солодке ім’я з іменем твого Пресвятого Сина. Цю ласку ти виявила вже багатьом, що почитали тебе, тож бажаю її і для себе й надіюся на неї. Амінь.

Середа
Молитва про захорону перед пеклом

Пресвята Маріє, Мати Божа! Скільки ж разів я своїми гріхами заслужив собі на пекло! Може вже за першим разом був би я засуджений, якщо б ти у своїй доброті не стримала Божої справедливості. Ти відібрала у мене мою самовпевненість, а дала довір’я до тебе. Та в які б беззаконня я був би ще потрапив серед тих небезпек, що мене оточу-вали, якби ти, люба Ненько, не захоронила мене ласками, що їх ти випросила для мене! Чим допоможуть мені твої ласки, якими ти мене обдарувала, коли я, проте, буду проклятий? Правда, був час, коли я тебе не любив, та тепер хочу Господа і тебе любити понад усе! Не допусти, щоб я відкинув тебе і Бога! Він же так часто виявляв мені, за твоїм заступництвом, стільки милосердя! Хіба ж могла б ти знести, щоб я опинився між проклятими, я один, твій слуга, що щиро любить тебе. Та хто міг би покинути тебе? Хто міг би забути любов, яку ти дала? Ні! Той, хто сповнений довір’ям, хто поручить себе тобі і звернеться до тебе, — не пропаде. Допоможи мені, щоб я повсякчасно звертався до тебе! Рятуй мене, моя Надіє, захорони мене перед пеклом! Захорони мене перш за все від гріха, бо він один може мене вкинути до пекла. Амінь.

Четвер
Молитва про небо

Царице Небес! Ти поставлена вище ангельських хорів, сидиш на престолі найближче Бога. Я, бідний грішник, вітаю тебе з цієї долини сліз та прошу: споглянь ласкаво на мене! Споглянь, Маріє, скільки небезпек мене оточує й оточуватиме так довго, як довго я буду на землі. А ті небезпеки загрожують мені втратою моєї душі, втратою неба, втратою Бога! На тебе, Преславна Царице, поклав я свою надію. Люблю тебе і тужу, щоб найшвидше побачити і славити тебе в небі. Маріє, коли ж прийде той день, у якому я, спасений, знайдусь у твоїх стіп? Коли зможу поцілувати твою руку, що дала мені стільки ласк? Правда, я за життя дуже часто був тобі невдячний, люба Ненько, та коли прийду до неба, то вже безупинно буду любити тебе всю вічність. Там поправлю свою невдяку, бо буду тебе славити й безнастанно тобі дякувати. Дякую Господеві, що дав мені таку надію на найсвятішу Кров Ісуса Христа і твоє заступництво. Всі, що щиро тебе почитали, мали таке велике уповання, й ніхто з них не помилився, не помилюся і я. Маріє, проси Ісуса, твого Сина, щоб я завжди зміцнював своє уповання. Амінь.

П’ятниця
Молитва про любов до Ісуса Христа

Маріє, Ти найблагородніше єство, найвища і найчистіша, найкраща і найсвятіша з усіх сотворінь. О, якби всі тебе пізнали, дорога Царице, якби тебе полюбили так, як ти на це вповні заслуговуєш! Але тішуся думкою, що багато святих душ у небі і праведників на землі захоплені твоєю добротою й красою. А що мене найбільше тішить, так це те, що сам Господь любить тебе більше, ніж усіх людей і ангелів разом. Наймилостивіша Владичице, і я, нужденний грішник, люблю тебе, та замало люблю. Треба, щоб я тебе любив більше й ніжніше. Бо любити тебе — це знак призначення до неба, який Господь дає лише тим, які будуть спасенні. Знаю також, люба Ненько, що я повинен завдячувати твоєму Синові великою любов’ю. Ти не маєш іншого бажання, як тільки те, щоб усі його любили. Виблагай же мені цю ласку! Ти отримуєш від Бога усе, чого захочеш. Не прошу земного добра, почестей і багатства, а хочу тільки того, чого й твоє Серце найбільше бажає: любові до Бога. Хіба можливе, щоб ти не пішла мені на зустріч у тому, що тобі так дуже подобається? Ні, відчуваю, що ти вже мені помагаєш, уже молишся за мене. Молися за мене, Маріє, молися і не пере- ставай молитися, доки не побачиш мене в небі, де вже завжди буду з Богом і зможу його любити разом з тобою. Амінь.

Субота
Молитва за покров Пресвятої Богородиці

Пресвята моя Мати! Я бачу, скільки ласки ти мені виблагала, але бачу також, що я був тобі за це дуже невдячний, невдячність не заслуговує на нові ласки. Проте не трачу надії на твою доброту. Могутня моя Заступнице, змилосердися наді мною! Ти роздаєш нам, бідним грішникам, усі Божі ласки. Бог дав тобі таку силу, таке багатство і таку доброту, щоб ти нас спомагала. Хочу спастися. Для того віддаю в твої руки моє вічне спасіння, свою душу. Хотів би належати до твоїх особистих слуг. Не відкинь мене! Ти ж сама вишукуєш нещасних, щоб їм до-помогти. Не відкидай же бідного грішника, що прибігає до тебе! Заступися за мене. Твій Син робить усе, що попросиш у нього. Візьми ж мене під твій всеблагий покров! І його мені вповні вистачить. Коли ти заопікуєшся мною, то вже не маю чого боятися. Не боюся своїх гріхів, бо ти, надіюся, випросиш мені їх прощення. Не маю чого боятися злих духів, бо ти сильніша від цілого пекла. Навіть не боюся мого Судді, Ісуса Христа, бо одне слово твого прохання зворушить його. Отож, візьми мене під свій покров, виєднай мені прощення гріхів, любов до Ісуса Христа, ласку витривання, доброї смерті, а в кінці — небо! Правда, я не заслуговую на твої ласки, та отримаю їх, коли ти мені виблагаєш їх у Бога. Отже, заступайся за мене в Ісуса! Маріє, Владичице моя, ти все моє уповання, і в цьому довір’ї знайду свій мир. Із цією надією живу, з нею хочу колись і померти. Амінь.

Молитва до Матері Божої Неустанної Помочі

Пресвята Непорочна Діво, моя Мати Маріє й Мати мого Господа, Царице світу, заступнице, надіє та прибіжище грішників, оце припадаю до тебе я, найокаянніший з усіх. Клонюся покірно перед тобою, всехвальна моя Царице, складаю тобі сердечну подяку за всі ласки, котрі ти мені уділила, а найбільше за те, що визволила мене з пекельних мук, на які не раз собі заслужив. Люблю тебе, Царице, найдосконаліша любове. Задля цієї любові обіцяю тобі завжди служити та вчинити все, що зможу, щоби й інші тобі служили. Ти — все моє уповання, усе спасіння моє по Бозі, о Мати милосердя, тому прийми мене, свого слугу, під твій покров. А що ти все можеш у Бога, звільни мене від усяких спокус, або хоч випроси мені ласки поборювати їх аж до смерті. Від тебе прошу правдивої любові Ісуса Христа, від тебе надіюсь ласки доброї смерті. Мати моя, ради любові, що маєш до Бога, прошу тебе, помагай мені завжди, а особливо в останніх хвилинах мого життя. Не опускай мене, аж доки не побачиш мене спасенного, щоб у небі благословити тебе й величати всю вічність. Амінь.

Святий Альфонс Лігуорі


Схожі матеріали:

Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 3506 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Пресвята Богородиця, СВЯТИЙ АЛЬФОНС МАРІЯ ДЕ ЛІҐУОРІ, Найсвятіше імя Марії, Діва Марія, МБНП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика