Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Лютий » 24 » Наука Церкви » ВПИСОВИЙ ЛИСТ АПОСТОЛЬСТВА МОЛИТВИ
21:49
ВПИСОВИЙ ЛИСТ АПОСТОЛЬСТВА МОЛИТВИ
ВИТЯГ ІЗ СТАТУТУ АПОСТОЛЬСТВА МОЛИТВИ
1. Апостольство Молитви є побожним товариством, члени якого під покровом Серця Христового, стараються своїми молитвами та побожними вчинками ширити славу Божу і дбати за спасіння людських душ.
2. Апостольство Молитви (скорочено А. М.) — це міжнародне релігійне братство Католицької Церкви, головний осередок якого знаходиться в м. Римі, а в кожній країні є місцевий осередок.
3. Члени Апостольства Молитви намагаються детальніше пізнати правди католицької віри (катехизм) та читати і поширювати католицьку літературу.
4. Члени Апостольства Молитви ревно виконують всі релігійні обов'язки, стараються вести взірцеве християнське життя.
5. Всі вписані, за обітницею Господа, "якщо перебуватимуть в Ньому..." можуть просити, що захочуть, і буде їм дано (Ів. 15.7). Апостольство Молитви має три ступені.

Основні обов'язки першого ступеня (та всіх інших) членів Апостольства Молитви

6. Члени Апостольства Молитви — це новітні апостоли Христової любові. Вони покликані і вибрані Богом. Основною метою їх є молитвою і жертвою допомагати Ісусові спасати людські душі і прямувати до освячення.
7. Члени Апостольства Молитви повинні щомісячно проводити свої збори, молитись в певних намірах, щодня проказувати приписані молитви, щонайменше "Отче наш" 10 разів "Богородице Діво" та "Слава Отцю" і молитви щоденного пожертвування "Божественне серце Ісуса..."
8. Приймати винагороджуюче св. Причастя, зокрема, у першу п'ятницю, суботу або неділю місяця. Брати участь у "Святих годинах", молебнях, адораціях. Часто приступати до св. Таїнств.
9. Урочисто відзначати свята, зокрема, празник Пресвятої Євхаристії, серця Христового та Царя Христа.

II ступінь (обов'язки)

10. Члени Апостольства Молитви другого ступеня, крім молитви щоденного пожертвування, в особливий спосіб посвячуються Непорочному Серцю Пречистої Діви Марії, відмовляють вервицю, почитають з великою любов'ю Пресвяту Богородицю, Матір Церкви.
Вони намагаються наслідувати її приклад, бо Вона всім серцем посвятилась, як слугиня Господня, особі і справі свого Сина.
11. Злучені в гуртки з 15 чоловік на чолі з ревнителем (одним чи двома помічниками) відмовляють щоденно вервичку, або хоч одну десятку з вервички, тобто 1 "Отче наш" і 10 "Богородице Діво", розважаючи під час молитви над подією з життя Ісуса Христа, на тему однієї з 15 чеснот, що міститься у кожній таємничці внизу під назвою "Овоч таїнства", намагаючись вдосконалити своє християнське життя.

III ступінь (обов'язки)

12. Члени III ступеня виконують обов'язки двох попередніх ступенів, а крім цього: щомісяця приступають до св. Сповіді та приймають винагороджуюче св. Причастя за всі кривди і зневаги, яких зазнає Ісус Христос у Пресвятій Євхаристії. На таке винагороджуюче св. Причастя призначена кожна перша п'ятниця, перша субота або неділя місяця, а особливо, свято Пресвятого Серця Христового.

Правила для ревнителів

13. Крім дотримання загальних правил, ревнителі повинні бути не молодші 30 років і не старші 50 (в окремих випадках — 60 років). Вони зобов'язані приходити на ревнительські збори кожного місяця.
14. Ревнителя обирається на загальних зборах А. М. парохіяльного осередку.
15. Ревнителі повинні мати список членів гуртка, їх адреси і телефони, а також список померлих свого місцевого осередку А. М. (щоб подавати його щороку на сорокоусти).
16. В гуртку повинно бути принаймні 15 членів, якщо буде більше 20-ти, то ревнитель повинен повідомити духовного провідника і вирішити питання про створення нового гуртка та вибрати нового ревнителя.
17. Термін служіння ревнителя — 5 років. Кожний ревнитель має свого заступника, або і двох. Ревнительське служіння припиняється, коли:
— дана особа тяжко провинилась проти норм і статутів Апостольства Молитви.
— не може виконувати обов'язки через погіршення стану здоров'я чи з інших поважних причин. Про це вирішується на загальних зборах.
18. В кожній парохії може бути один або більше парохіяльних гуртків Апостольства Молитви. Якщо в парохії немає 20 гуртків, то вони об'єднуються в деканальний чи міждеканальний осередок, очолюваний надревнителем. Коли в парохії, деканаті є 20 гуртків, то на зборах ревнителів, обирається один надревнитель, терміном на 5 років.
19. Єпархіальний центр А. М. має такий склад: керівник, заступник, секретар, скарбник.
20. В кожній єпархії повинен бути керівник А. М., який є ієромонахом ВасиліянськогоЧину. Йому підпорядковані надревнителі.
21. Кожен член Апостольства Молитви щомісячно, в міру можливості, дає ревнителю добровільні внески, які передаються скарбникові єпархіального центру. Про їх використання вирішують на ревнительських зборах.
22. Ревнитель, або його помічник веде протокол щомісячних зборів та касову книгу.

ВІДПУСТИ, ЯКИХ МОЖЕ ОТРИМАТИ КОЖЕН ЧЛЕН АПОСТОЛЬСТВА МОЛИТВИ

23. Під звичайними умовами — св. Сповідь, св. Причастя, молитва за Святійшого Отця.
— у день прийняття до Апостольства Молитви;
— у свято Серця Ісусового, Христа Царя, Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії;
— в першу п'ятницю, першу суботу і неділю кожного місяця;
— у хвилині смерті, коли приступить до св. Сповіді і св. Причастя, як це неможливо, збудить досконалий жаль і терпеливо прийме з рук Божих смерть.

МОЛИТВА ЩОДЕННОГО ПОЖЕРТВУВАННЯ

24. О Божественне Серце Ісуса! У злуці з тим наміром, з яким Ти на землі віддавав славу Богові і тепер щоденно віддаєш у Пресвятій Тайні Євхаристії, жертвую Тобі через Непорочне Серце Пречистої Діви Марії всі мої молитви, справи, слова, думки, терпіння нинішнього дня у винагороду за всі зневаги, образи і кривди, завдані Тобі.
Жертвую їх, особливо, за Святішого Отця Папу Римського, за святу Церкву, за навернення грішників та у всіх намірах Апостольства Молитви, призначених на цей місяць і на сьогоднішній день.
Пресвяте Серце Ісуса і Марії, спомагайте св. Церкву та Україну! Святий Йосифе, Покровителю і Заступнику почитателів Ісусового Серця, моли Бога за нас!
Святий Архангеле Михаїле, св. Миколаю, св. Володимире, св. Йосафате, заступники України, моліть Бога за нас!

ПРИЙНЯТТЯ ЧЛЕНІВ

25. Вірні починають співати пісню до Пресвятого Серця Христового, а місцевий о. Провідник кладе перед гарно прибраним образом Пресвятого Серця Христового вписові листки, медалики й свічки для кожного кандидата. На лівій стороні від ікони Пресвятого Серця Христового можна поставити прапор Апостольства Молитви. В перших рядах стають кандидати, а за ними — старші члени Апостольства молитви.
Священик, одягнений у церковні ризи, відправляє Молебень перед іконою Пресвятого Серця Христового, виголошує науку про завдання Апостольства Молитви, обов'язки його членів. Після науки вірні співають пісню до Пресвятого Серця Христового, а о. Провідник посвячує грамоти, вписові листки, свічки і медалики.
Кандидати підходять до о. Провідника, одержують медалики, вписові листки і запалені свічки. Він кожному, зокрема, каже: "Як приймаєш і одягаєш на свої груди медалик Пресвятого Серця Христового, так нехай тебе прийме Христос Бог наш і запише в книзі життя вічного. Амінь".
Під час цього обряду вірні можуть співати пісню до Пресвятого Серця Христового. Опісля всі новоприйняті члени клякають, а о. Провідник благословить їх такою молитвою:
"Божестенне Серце Христове, зволь прийняти слуг твоїх, що посвятилися Тобі. Нехай ці медалики і запалені свічки, будуть заохотою до боротьби із злом і завдатком вічної нагороди в небі. В ім'я Отця + і Сина + і Святого Духа + Амінь".
Після цього ще відправляється суплікація. Опісля всі відмовляють акт посвяти Пресвятому Серцю Христовому:
"Ісусе, Спасителю наш, джерело любові і милосердя.
З вдячності за Твої ласки, передовсім, за дар Пресвятої Євхаристії, посвячуємось Тобі цілковито на славу Божу і для спасіння людей. Обіцяємо ширити почитания Твого Божественного Серця.
Обираємо собі за Матір Пречисту Діву Марію,Царицю апостолів. Постановляємо наслідувати її любов до Бога і до ближніх та почитати її Непорочне Серце.
Найдорожчий Ісусе, прийми цю нашу посвяту і зволь нам її виконати".

ВІДНОВА ПОСВЯТИ ПРЕСВЯТОМУ СЕРЦЮ ХРИСТОВОМУ (для членів і ревнителів)

26. Відбувається щороку в день празника Христа Чоловіколюбця, Христа Царя або Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії.
Найкраще віднову посвяти Пресвятому Серцю Христовому робити після Божественної Літургії, на якій всі члени приступають спільно до винагороджуючого св. Причастя. Акт віднови посвяти відмовляють всі разом:
"О, Божественний Ісусе, присутній у Пресвятій Тайні Євхаристії!. Ми, Твої вірні слуги пройняті безмежною любов'ю до Бога, уклінно просимо: зволь прийняти нашу повторну посвяту. У цім святім Товаристві Апостольства Молитви, ми єднаємось з великою армією тих, що почитають Тебе по всьому світу. Разом з ними молимося і трудимося, щоб Ти, премилосердний Ісусе, взяв в свою опіку всіх людей, кожну родину і народи цілого світу.
З радістю відновляємо нашу посвяту Твоєму Божественному Серцю.
При цій нагоді складаємо Тобі, дорогий наш Спасителю, сердечну подяку, щиру перепросьбу та нові постанови.
Передовсім, дякуємо Тобі за те, що Ти дав нам неоціненну ласку святої віри. Дякуємо Тобі за те, що ми є дітьми святої Католицької Церкви, якій Ти дав повноту Божих правд та освячуючу ласку для спасіння наших душ. Дякуємо Тобі з глибини наших сердець за всі добродійства, а передовсім за те, що Ти нас покликав до особливішої служби і любові Твого Серця.
Перепрошуємо Тебе смирним серцем за те, що ми іноді не виконували своїх обов'язків, які добровільно взяли на себе, вступаючи в Апостольство Молитви.
Прирікаємо Тобі, Пресвяте Серце нашого Спасителя, що відтепер ревніше будемо відмовляти ранішнє пожертвування і гарячіше будемо поручати Божому милосердю потреби святої Церкви, передовсім ті, які нам подає Святійший Отець у місячних намірах. Зокрема, обіцяємо частіше і ревніше приступати до винагороджуючого св. Причастя.
Прийми Пресвяте Серце Ісуса цю нашу відновлену посвяту, прийми наші подяки, перепросьби й постанови. Поблагослови їх. Запевняємо Тебе, що хочемо ревніше й сердечніше любити Твоє Пресвяте Серце при допомозі Твоєї і нашої Матері, Непорочної Діви Марії, яку ми про це щиро благаємо.
Пресвяте Серце Ісуса - нехай прийде Твоє царство. Амінь."

ЧИН ПЕРЕПРОСЬБИ

27. Покірно припавши перед Тобою, Божественне Серце Ісуса, відновляємо посвяту себе самих з любові до Тебе, як винагороду за всі зневаги і кривди, якими ми чи інші люди Тебе образили.
Тому заявляємся що:
— Чим більше світ буде висміювати і зневажати правди католицької віри, тим більше ми будемо вірити в них, о Божественне Серце Ісуса.
— Чим більше зневіра загрожуватиме вічному спасінню, тим більше ми будемо молитися до Тебе, о Серце Ісуса, єдина надіє людства.
— Чим більше сердець стане всупереч Твоїй ласці — тим більше будемо любити Тебе, о сповнене безмірної любові, Серце Ісуса.
— Чим більше світ буде забувати Твої заповіді та їх переступати — тим вірніше будемо їх заховувати, о Божественне Серце Ісуса.
— Чим більше Твої св. Таїнства будуть зневажатися, тим більше будемо приймати їх з любов'ю та гідністю, о Чоловіколюбиве Серце Ісуса.
— Чим більше Твої чесноти будуть в непошані — тим більше будемо наслідувати їх, о Серце Ісуса, сповнене любов'ю до людських душ.
— Чим більше пожадливість цього світу загрожуватиме самовідреченню та вірності обов'язкам — тим більше будемо наслідувати духа жертви та самовідречення, о Серце Ісуса, гріхами зневажуване.
— Чим з більшою силою пекельні ворота нападатимуть на святу Церкву — тим вірніше будемо захищати її, о слухняне Серце Ісуса.
— Чим менше світ визнаватиме верховну владу Святійшого Отця — тим з більшим дитинним довір'ям будемо його слухати і покірним серцем підемо за його проводом, о Серце Ісуса, Предвічна Мудросте.
— Чим більше самолюбство роз'єднуватиме людей — тим сердечніше будемо єднатися, як члени однієї Божої родини, о Пребагате любов'ю Серце Ісуса.
О, Божественне Серце Ісуса, дай нам свою ласку, таку сильну і діяльну, щоб ми, вірні діти Твоєї св. Церкви, стали в цьому світі Твоїми апостолами, а у вічності — Твоїм вінцем. Амінь.
Зближаймося до Ісуса, зростаймо у чеснотах, даваймо приклад іншим!
Закладайте нові осередки Апостольства Молитви у співпраці з вашими душпастирями у ваших парохіях!

uniat.ucoz.com


Схожі матеріали:

Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 5489 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: ВПИСОВИЙ ЛИСТ, молитва, Апостольство молитви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика