Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Листопад » 10 » Життя у чистоті » Дошлюбна стриманість
23:10
Дошлюбна стриманість
Чого прагне кожна людина ? ... любові.
Любов - не примха. Любов необхідна для розвитку і щасливого життя людини.
Де повинне бути постійне джерело справжньої, щирої любові?
... у школі? ... на вулиці? ... на роботі? ... в армії? ... між друзями?
Постійним джерелом любові повинна бути сім'я.

Багато хлопців сміються з понять любові або сім'ї, бо часто вважають, що їм не потрібно любові, лише цікавості гуляння з дівчатами. Але чи вони праві? Роздумаймо глибше наскільки важлива є та життєдайна любов, джерелом якої, як ми щойно погодилися, повинна бути сім'я:
Якщо є здорова сім'я, діти найкраще розвиваються. Тоді вони мають найкращу нагоду бути емоційно здоровими. Якщо бракує батька або матері, навіть якщо немає в тому нічиєї вини, дитина все ж таки страждає, щось в ній може лишитися недорозвинене. Тому таку дитину в нашому народі звуть "півсирота." Якщо дитина виростає без батька чи матері, тоді вона є "кругла сирота." Навіть з народної мудрості знаємо, що тяжко буде такій дитині вирости розвиненою.
У США вже дехто визнає, що справжня причина насильства у великих містах цієї держави полягає у тій великій кількості родин у яких є лише один член батьківської пари.  А 70% тих, що сидять по тюрмах у США, походять з сімей, в яких бракує одного з батьків.  Подумаймо, чи не подібними є причини проблем в Україні, сьогодні.
Коли молода людина підросте, її нова сім'я, дружина/чоловік і діти стають джерелом любові. А якщо цього бракує, людина чується нещасливою.
Ось чому добрі рішення у сімейних справах є такою важливою темою у цих доповідях - бо це справа внутрішнього здоров'я людини.
А проблемою є те, що багато сучасної молоді нищать свою нагоду мати своє власне здорове джерело любові (свою сім'ю), через рішення які вони приймають ще далеко до шлюбу, тобто тоді, коли вирішують вступити в дошлюбні статеві стосунки.
Мова в тих доповідях йтиме про рішення ще задовго до одруження, про вибір, що буде мати вплив на ціле життя, як і на подружжя молодої людини, незважаючи на те, з якої сім'ї та людина походить.
Так, існують проблемні сім'ї ... і такі є всюди ... а ви зробіть вибір, щоб у вашій власній сім'ї було краще. Це починається з удосконаленням свого власного характеру вже тепер. Бо багато людей виростають і, не змінивши себе самого, творять такі самі поламані сім'ї, як ті, з яких вони вийшли.
Про рішення молоді у США
Ви мабуть бачили дещо про США по телебаченню. Чи є позитиви у США і Канаді? Є. Можеш вибирати заняття, професію, працю, де дістанеш платню згідно з роботою. Можеш навіть стати успішним бізнесменом (чесним або нечесним). Можеш вільно молитися і можеш стати або святим або бомжем - все залежить від тебе. Можеш спілкуватися з ким хочеш, можеш читати що хочеш, слухати, дивитися по телевізору або у кінотеатрах що забажаєш. Все залежить від свобідних рішень людини.
Але сьогодні багато молоді у США, як і в Україні, приймають рішення, які для них є нездорові. Ось статистика яка показує результати нездорових рішень молоді у США:

-    Кожного року вагітніє 1 000 000 неодружених дівчат (у середніх школах) віком 13-19 років. Коло 40% цих вагітностей закінчуються абортом.
-    Кожного року 3 000 000 нових випадків венеричних захворювань виникає серед молоді (у середніх школах) 13-19 років.
-    СНІД є головною причиною смерті людей віком 25-44 років у США. Коли людина вмирає від СНІД-у маючи 25-30 років, це значить, що ці особи заразилися коли їм було 15-20 років, тобто, у середніх школах або ВУЗ-ах.
Кожна молода особа, що потрапляє у вищезгадану статистику, відчуватиме біль, жаль і розпач (часто) на ціле життя.
Саме рішення не вчителя, а студента
Коли молода особа попадає в одну з тих статистик, коли дівчина дізнається що вона вагітна, або коли хлопець або дівчина дізнається що заражений венеричним захворюванням, тоді хапається за голову і плаче:
"О, якби я знав / знала, то прийняв(ла) б інше рішення !"
То ось ця доповідь є для того, щоб вам передати найбільш точну інформацію про ті важливі справи життя, про які мовчить мас-медіа. Щоб ніхто з вас, що слухають, не міг сказати собі, своїм батькам, своєму чоловікові / жінці, своїм дітям, чи будь-кому: "я не знав."
Викладач не може прийняти за вас рішення, хоч і хотів би, щоб запобігти вашому великому болю. Викладач може лише дати інформацію про наслідки ваших дій. Рішення є ваше! Навіть Бог не втручається у свобідну волю людини.
"Це не може статися зі мною"
Десь тепер напевно більшість зрозуміли, що тут йде мова про дошлюбні статеві стосунки, і декотрі з вас, напевно, вже кажуть про себе: "Це не може статися зі мною." Це найбільш поширений самообман. Бо кожен відчуває спокуси або сам від себе, або від інших, робити те, що не є здорове. І кожному потрібна добра інформація, щоб мати її як зброю проти спокус, коли ті прийдуть. Не дайте себе обманути. Декотрі дали себе обманути коли їм було 14, 18, 22, 25, навіть 30 років. Завжди будьте на поготові. Не знаєте, коли до вас прийде спокуса – на розпач.
Про джерела інформацій перед прийняттям рішень
До прийому рішення треба мати інформацію. Звідки молодь діставала інформацію у справах, які вимагають рішення 50 або 100 років тому? Головним чином від батьків, церкви і школи. Всі вони вчили по суті, те саме. Якщо дитина сказала неправду, батько вдома покарав би, кажучи "не бреши!" Священик пояснив би, що це гріх. Навіть учитель покарав би за "брехню." Так само всі ті джерела вчили, навіть не вживаючи багато слів, про здорові стосунки у сімейних справах. 
А сьогодні, звідки молодь дістає більшість інформації про все? ... з мас-медіа: телебачення, фільмів, сучасної музики, Інтернет і журналів, а також від своїх друзів, які самі вчаться з мас-медіа. Непотрібно навіть пригадувати очевидне: майже все, що мас-медіа сьогодні вчить, це те що нездорове.




<Степан Пісоцький «Життя у чистоті»>



Схожі матеріали:

Категорія: Життя у чистоті | Переглядів: 2019 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: християнська молодь, Церква і молодь, життя у чистоті, дошлюбна стриманість, дошлюбні стосунки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика