Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Вересень » 29 » Життя у чистоті » Таємниця «глянцевої любові» або як зберегти чистоту у дошлюбних стосунках
08:23
Таємниця «глянцевої любові» або як зберегти чистоту у дошлюбних стосунках

Можливо, хтось ще не знає або й не чув про кохання з першого погляду. Вам дуже кортить пережити це відчуття. Хто як не хлопці можуть знати про секс більше ніж дівчата. Але нічого про справжню віддану любов. Я не кажу, що вони є більшими егоїстами, ніж жінки. Бо хлопці, на відміну від дівчат, на початку подружнього життя не схильні до жертовної любові. Чому? Бо шлях до щасливого подружжя – важка праця і витримка. Життя в чистоті до шлюбу є запорукою щастя. «А яка це любов? Вона давно неактуальна».

Реклами з усіх сторін пропонують свою “вигоду”, яка часто не несе в собі моральної відповідальності. У кожного є мрії: відвідати концерт улюбленого співака, засмагнути на Карибських островах. Ці наміри є позитивними, бо розділяємо їх із коханою особою. Обирати нам: на що реагувати більше, а на що ні. Чим є чистота і як її розуміти? Як її зберегти у наш час? Молодої сукня білого кольору. Це колір чистоти не тілесної, а духовної. Важко опертися бажанню сексуального життя, яке атакує звідусіль. Обсяг інформації та доступ до них дають великий негатив на підсвідомість. Молодь не хоче жити так, тому що воно вже давно не в моді. Бажаєте щасливого шлюбу? Можете це мати, якщо почнете її любити. Коли гарячкуєте, то ставите під загрозу ваше спільне з нею життя. Турбота за дружиною спонукатиме її робити вам маленькі приємності. Брак любові може впливати на ваших дітей. Чоловік має малу цікавість до стосунків і навіть обмежене уявлення про них. Ось симпатії, які стимулюють бути відвертими до коханої особи:

Основні види симпатії (любові):

Привабливість. Йдеться про пристрасть, яка виникає, коли подобається особа протилежної статі. Це вид любові, котра викличе хвилювання…він про неї каже: «Її приємно торкатися, слухати і дивитися на неї». І хоче бути поруч із цією жінкою, бо почувається щасливим разом з нею. Цей стан - початок багатьох стосунків. Любимо те, що можна легко втратити: за 2 роки він змінює зачіску або марку авто, а вона свої парфуми на більш витонченіші та стару косметичку на нову. І шкала почуттів спадає. Запитуймо: «Що подобалося в ній»… шукаємо іншого, щоб полюбити.

Як Святе Письмо ставиться до статевого життя і чому у подружжі воно є настільки важливим?

Бог дав подружній союз: «Вона буде Мене звати:Мій чоловіче! Я заручу тебе Собі навіки» (Ос 2: 18 - 21). Жінка знає, що чоловік повинен відчути гармонію в стосунках. Апостол Павло для цього подає інструкцію: «Нехай же кожний з вас любить свою жінку так, як себе самого, а жінка нехай поважає чоловіка» (Еф. 5: 33). Так виникає духовний зв'язок. Про нього апостол Павло говорить: «...нехай ваш дух і душа і тіло – збережеться без пороку в пришестя Господа нашого Ісуса Христа» (1 Сол. 5: 23). В Старому Завіті для ізраїльтян це було єдиним цілим.

Жадання.Має сильніший вплив. Від нього туманиться розум. Молоді пари живучи разом до шлюбу і беруть це за норму. Переконати їх, що так не можна стає неможливим. Пристрасть немає жодного кореня любові, бо правду кажуть: «Від любові до ненависті один крок». Та й взагалі, молоді люди звикли до флірту, активного статевого життя. Чому? Бо шлюб несе в собі відповідальність не тільки за себе, а й за іншу особу. Ось слова апостола Павла: «Тіло не для блуду» (1Кор. 6: 13). Уникнути цього зараз стає дедалі важче, бо у наш час (ЗМІ) за допомогою музики, фільмів, телепрограм рекламують любов як предмет для пожадання. Ще в Старому Завіті воно було заборонене. А на першому місці була вірність – зобов’язувала як чоловіка так і дружину – поєднувала їх нерозривно: «…так що вони не будуть більше двоє, лише одним тілом. Що, отже, Бог злучив, людина хай не розлучає» (Мт. 19: 6) і внутрішньо: «А я кажу вам, що кожний, хто дивиться на жінку з пожаданням, той вже вчинив перелюб з нею в своїм серці» (Мт. 5: 28).

Як бути стриманим і навіщо призначати побачення наодинці?

До шлюбу потрібно уникати пристрасних поцілунків і обіймів. Ними ви розпалюєте тіло, яке при необережності може збуджуватись. Не робіть нічого іншого, що посилює статеві відчуття. Дотримуйтесь чистоти думок, поглядів на особу, що знаходиться поруч вас. Як кажуть Отці Церкви: «Чистота слова, розуму, душі і серця – запорука здорового спілкування» (Єфрем Сирійський, «Поучення та настанови молодятам»). Для нас видаються такі тексти «немодними»; та в моді завжди пристрасті не в залежності від часу: Ви не знали цього? А зустрічі та побачення, то ходіть на них разом з однією й тією особою або з кількома іншими парами. Розвиток серйозних стосунків в ранньому віці може обмежити кількість інших знайомств і призвести до прикрих наслідків. Плануйте побачення так, щоб вони були безпечними, позитивними і недорогими, та допомагали вам краще пізнати одне одного. Дозвольте батькам познайомитися з тими, з ким ви зустрічаєтеся. Але пам’ятаймо про чистоту очей, бо про це ясно каже святий Отець Боско: «Очі – це вікна, через які диявол вводить гріх у наше серце». Напрочуд легко і доступно це пояснюється. Я не хочу змусити вас уникати коханих, а дивитись не пожадливо, а з чистим серцем. Недаремно кажуть: «Людина з чистим серцем увесь світ зможе пройти». Господь бачить наше серце, його чистоту чи перелюбство. Ми здатні протистояти статевому потягові на відміну від тварин, у яких є лише інстинкт. Говорячи тут про відданість, то її не згорнеш у кольоровий папірець та не сховаєш у сумочку. Вона має бути щирою і бажаною. Вона не є прикрасою із золота.

Справжня любов. Чоловік, повінчавшись з дружиною, одразу вважає її своєю власністю. Робити щось корисне для зміцнення шлюбу. Жінка не предмет власності навіть і після шлюбу. Вона хоче вашої уваги, опіки. Чим більше вона переконана, що у вашому житті є бажаною, то більше вона дозволить вам займатися справами, які ви любите.

Що є гріховним у стосунках між чоловіком і жінкою?

Мова тіла, починаючи від очей, ніжності аж до єднання, мають виражати духовний зв’язок між чоловіком і жінкою. Подружній інтимний акт має дві важливі речі:
1.) Любовне єднання та 2.) Продовження роду. Ці дві причини повинні бути збережені, щоб подружжя зберігало зміст взаємної любові. Подружній акт має бути відкритим до передавання життя. І не кожне єднання веде до зачаття дитини, у цьому виявляється Божа мудрість. Бо так Він впорядкував природні закони. Важливим тут є ставлення дружини до чоловіка і декілька порад жінкам для того, щоб завоювати його увагу до себе: чоловіки люблять тих жінок, які самі себе поважають. Плутаємо справжню відданість з любов’ю фізичною. Цей інстинкт є природній. Але з розумом це зробити набагато легше. Згадую кардинала, а в 1969 р.          – професора Йозефа Кардинала Гьофнера. У книзі «Християнське суспільне вчення»він пише: «Якщо тварини не можуть протистояти статевому потягові, то людині дано приборкати його, тобто людина може бути незайманою. Прикро, що сьогодні розпусту (дошлюбні й позашлюбні статеві стосунки, гомосексуалізм) багато хто називає «коханням».

 

Молитва подружжя за спільне життя

Господи Ісусе Христе, від щирого серця дякуємо Тобі за благодать, яку дарував Ти нам у таїнстві Подружжя; благаємо Тебе, милостиво підтримуй і укріплюй нас повсякчас. Допоможи нам завжди жити у злагоді й вірності і не дай ніякій гіркоті й розчаруванню розділити нас. Нехай буде любов наша такою терпеливою і міцною, щоб усі печалі й страждання ми переносили без нарікань і були завжди готові пробачити і втішити. Хай наші обручки свідчать і нагадують нам про те, що наше подружжя нерозривне і подібне до союзу, що його Ти, Спаситель світу, уклав із Нареченою Твоєю, Святою Церквою, і скріпив Твоєю Кров’ю. Нехай знамення Хреста Твого супроводжує нас у спільній молитві, роботі й допомозі одне одному в здобуванні благ заради щирої жертовності наших душ. Дай нам сьогодні для цього святого покликання нові сили по милості Твоїй. Амінь.

бр. Іларіон ВОЙТАНІВСЬКИЙ, ЧСВВ / http://www.misionar.in.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Життя у чистоті | Переглядів: 1225 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: дошлюбна чистота, життя у чистоті, дошлюбна стриманість, дошлюбні стосунки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика