Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Листопад » 9 » Життя у чистоті » Як жити в чистоті ?
11:26
Як жити в чистоті ?
1. Перевір і буть певний що ти правильно розумієш чим чоловік і жінка, хлопець і дівчина повинні бути один для другого.  Відкидай всі думки пожадливості. 
Якщо не будеш відмовлятися від пожадливості і так одружишся - ти просто принесеш всі свої проблеми пожадливості  до подружнього життя.

2. Добре обдумуй і визначай цілі твого життя, реально беручи під увагу 1) твої прагнення до добра 2) твої здібності 3) твої слабості.  Це не легка, але житєдайна праця.

3. Перенаправляй свою молоду силу до праці над цілями твого життя і на розвиток своїх здібностей до мистецтва, науки, і спорту.  Не витрачай свою молоду силу на марні і небезпечні стосунки.  Статевість є як ядерна енергія - в тебе є влада направити її до добра або до зла. 

4. Зроби щиру постанову дотримуватися чистоти і живи цим.  Живучи постановою чистоти, знайдеш у собі тверезість досягати цілі твого життя.  Твоя постанова може бути висловлена такими словами, які є в кінці цього буклету.  Записуй і роздумуй риси які сподіваєшся від твоєї майбутньої жінки/  майбутнього чоловіка. Живи тією благородною мрією!

5. а) Розкажи про свою постанову чистоти комусь відповідальному, хто справді турбується твоєю долею.  Підтримуй зв’язок з тією особою і дозволь їй пильнувати, чи ти дотримуєшся своєї постанови.

     б) Перевір своїх друзів.  Чи вони спонукають тебе до доброго чи до злого?  Можливо треба шукати кращих друзів.

6. Будь певний, що в тебе достатньо справжньої взаємної любові з членами родини, вірними і відповідальними друзями і з людьми в потребі.  Любов отримаєш даруючи її іншим.  Коли бракує взаємної  любові з тими особами, тоді людина часто, щоб заповнити ту порожнечу, шукає фальшиву самолюбну «любов», яка поступово спонукає до сексу. 

7. Будь обачний, вирішуючи, з яким хлопцем /дівчиною зустрічатись.  Уникай людей низького морального рівня.  Розвивай уміння говорити: «Ні!»  Якщо будеш спостережливий, то через одну або дві зустрічі збагнеш чи варто продовжувати взаємовідносини.  Якщо бачиш, що варто, то будуй щирі взаємини, а не сексуальне партнерство.

8. Уникай нагоди до нечистоти – людей, речей, місць, особливо безлюдних, від яких послаблюється твій самоконтроль.  Відмовляйся від фізичних актів
(пристрастних дотиків, поцілунків...), які призводять до сексуального збудження, викликають нечисті думки і поведінку.  Визнач собі мудрі межі фізичних дотиків і не переступай їх.  Шукай нефізичні способи виявляти свої почуття. Пам’ятай, що якщо у вас обох спільні благородні цілі і мрії, то буде відносно легко кохати у чистоті.  А якщо бракує взаємоповаги, ось тоді появляються сильні спокуси до сексу. 

Не думай, що ти досить сильний / сильна, щоб витримати спокуси сексу.  Втікай! 

9. Тримайся осторонь алкоголю під час побачень.  Алкоголь відпускає всі гальма!  Зовсім уникай наркотиків.    Наркотики – це жахливий тупік!

10. Навчися розпізнавати, що «споживаєш» у музиці, фільмах і літературі.  Взагалі уникай порнографії, сексуального фантазування і мастурбації, бо кінець цих речей є гірший, ніж можна собі уявити.  Ліпше  навчайся «споживати» чисту і благородну музику, фільми та літературу.  «Споживай» те, що буде підсилювати в тобі твою нову постанову чистоти. 

Але і виробляй в собі любов до тишини.

У всьому що бачиш або чуєш у мас медії все питай себе що вони хочуть щоб ти прийняв на віру.

11. Нехай твоя постанова чистоти буде відома всім людям:
· одяг – скромний, щоб краса твого тіла не ставала спокусою іншим.
· мова – не жартуй ні про статеві стосунки, ні про подружжя.  Бо жарти принижують цінність цих житєдайних речей.

12. Для віруючого християнина: Тримайся близько Бога.  Перебувай у молитві, постійно усвідомлюй Божу присутність, бо в цьому полягає суть молитви.  Не опускай богослужінь.  Читай Святе Письмо.  Живи вірою, не залишаючи місця на нечистоту.  Пам’ятай, що декотрі проблеми без Божої ласки не можна подолати. Пам’ятай, що стриманість освячує віруючого.

13. Часто роздумуй про глибину цих знань. Тому що твоя справжня віра про ці речі прямо впливає на ціле твоє життя.

14. Давай добру пораду іншим молодим людям; розповідай їм про небезпеку, наслідки і ціну нечистоти , і що можна визволитися із цього. 
 

ПОСТАНОВА ЧИСТОТИ

Пам’ятаючи, що справжня любов довготерпелива і несамолюбна, постановляю Богові, моєму народові, собі, моїй майбутній дружині / чоловікові, моїм дітям і всім тим, з ким буду зустрічатися, що від сьогодні відмовляюся від пожадливих думок і нечистих вчинків.

<Степан Пісоцький «Життя у чистоті»>


Схожі матеріали:

Категорія: Життя у чистоті | Переглядів: 2142 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: стриманість, як жити у чистоті, життя у чистоті, дошлюбна стриманість, поради молоді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика