Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Жовтень » 4 » Публіцистика » Мати Божа в часи антихриста
00:44
Мати Божа в часи антихриста

Мати Божа в часи антихриста

о. Роджер КАЛЬМЕЛЬ, Чин Святого Домініка

Мати Божа Параманна

"Я хотіла б жити в часи антихриста", - писала мала Тереза на ложі смерті. (Дослівно: "Я б хотіла, щоб тривоги християн, які спіткають їх у часи антихриста, були також і моїми тривогами"). Ми не сумніваємося, що ця кармелітка, яка жертвувалася як "жертва цілопалення милосердної любові", буде особливо заступатися за нас, коли з'явиться антихрист; вона, без сумніву, в особливий спосіб робить це в нашу епоху, коли передвісники, предтечі антихриста проникли в саме ядро Церкви; не можна також сумніватися, що її молитва тоне в безконечно потужнішому благанні: у молитві Найсвятішої Діви, Матері Божої. Та, яка через Своє Непорочне Зачаття і дівиче материнство топче змія, Та, яка є благословенною навіть у Своєму Тілі і яка царює у небі поруч зі Своїм Сином, - панує, мов Володарка, над усіма часами нашої історії, а особливо над найгріз-нішими часами для душ: над часом приходу антихриста і над часом приготування того приходу його диявольськими передвісниками.

Марія з'явиться не лише як могутня Діва і Уті-шителька в годинах смутку для земної спільноти і для фізичного життя; в період запустіння у Святій Церкві і духовної агонії своїх дітей Вона з'явиться особливо як Діва-Помічниця, сильна, як вишикуваний табір, готовий до бою. Вона - Цариця усезагальної історії людського роду не лише в часи терпінь, але і в апокаліптичні часи. Час страждань був часом великої війни: жорстока бойня у погано підготовлених наступах, немилосердна м'ясорубка в урагані заліза і вогню, стежки смерті багатьох-багатьох побоїщ... Скільки ж то людей, припасувавши шпагу, вирушало з жахливим усвідомленням, що мають загинути в цій навалі, ніколи не побачивши перемоги! Інколи навіть (і це було найстрашніше) сумніви у вартості їх командирів і в підставах їхніх наказів заполонювали їх розум і почуття... В одному вони не сумнівалися: у справі, що перевищувала всі інші - у справі духовного авторитету. Капелан, який ішов поруч із людьми, що прирекли служити вітчизні аж до смерті, мав непохитну впевненість в усіх правдах віри, і ніколи не спало йому на думку, щоб вигадати невідомо яке "пасторальне" перетворення Святої Служби Божої; він відправляв Найсвятішу Жертву згідно зі старозавітним каноном і словами; відправляв її з іще глибшою набожністю, адже він, беззбройний капелан, і його озброєні парафіяни, могли бути кожної миті покликані до поєднання своєї жертви з Жертвою Божого Сина, "який змиває гріхи світу". Вірність капелана базувалася на вірності ієрархічному авторитетові, який зберігав і захищав християнську доктрину і традиційний культ; який не вагався відлучити від католицької спільноти єретиків і зрадників. Невдовзі на полі битви, можливо, через кілька хвилин, їхні тіла будуть розчавлені, пошматовані в жорстокий спосіб, який не можна описати; можливо, вони будуть безжально повільно задушені хмарами газу; але, незважаючи на терпіння тіла, душа залишиться недоторканною, її спокій не буде порушено, її останній пункт опору буде в безпеці, а найчорніший з демонів, демон останньої брехні, не засміється своїм глузливим сміхом. Душа не буде по-боягузницьки покинута, віддана на напади підступних атак псевдопророків псевдо-Церкви; незважаючи на муки тіла, душа відлетить у мирі, з непохитною вірою до ясного щасливого помешкання раю.

Велика війна була часом смутку і печалі. Сьогодні настав апокаліптичний час. Безперечно, це ще не ураган вогню, який охоплює тіла, але ми вже є свідками конання душ, оскільки духовний авторитет, так виглядає, уже не займається їх захистом, є байдужим як щодо правдивої доктрини, так і щодо непорушності культу через той факт, що демонстративно відмовляється засуджувати винних. Це агонія душ у Святій Церкві, замінованій зсередини зрадниками і єретиками, яких все ще не вигнали. (...)

Але апокаліптичний час все ж позначений перемогами ласки, оскільки - навіть коли апока-ліптичні дияволи вриваються до найсвятішого міста і наражають його на найбільшу небезпеку - Церква не перестає бути Церквою: улюбленим Містом Божим, не здобутим сатаною і його слугами, святим і непорочним містом, Царицею якого є Божа Мати.

Це Вона, Непорочна Цариця, через Христа, Свого Сина, скоротить ці жахливі літа антихриста. Також у цьому часі, особливо в ньому, Вона виєднає нам ласку витривання і освячення. Вона охоронить для нас частину легального духовного авторитету, необхідну для нашого для спасіння. її присутність на Голгофті, де Вона стояла під хрестом, є для нас непомильним знаменням цього. Вона стояла біля підніжжя хреста Свого Сина, а водночас і Сина Божого, досконало єднаючись із Його Жертвою Відкуплення, випрошуючи через неї всі ласки для своїх прибраних дітей. Усі ласки: ласку протистояти спокусам і переслідуванням, яких зазнають найбільш поєднані з Богом душі, а також ласку витривання, постання з упадку, освячення у найгірших випробуваннях; у випробуваннях виснаження тіла і в багатьох найчорніших смутках конання душі; в часах, коли земна спільнота впаде жертвою загарбників, а особливо тоді, коли Церква Христова буде протистояти самознищенню. Стоячи під хрестом Свого Сина, Діва Марія, душу якої прошив меч болю, Божественна Діва, пригнічена і страждальна - як жодне інше створіння, дає нам зрозуміти, не залишаючи місця для жодних сумнівів, що Вона буде спроможна підтримати відкуплених під час найнеймовірніших випробувань Своїм найчистішим і найсильнішим материнським посередництвом. Ця найсолодша Діва і Цариця мучеників переконує нас, що перемога криється власне у Хресті, і що Хрест буде її знаком; що променистий світанок Воскресіння, безконечного дня тріумфуючої Церкви, скоро настане.

У Церкві Христовій, яка падає жертвою модернізму, навіть серед її провідників на всіх щаблях ієрархії терпіння душ, полум'я згіршення досягає вражаючої сили. Ця драма не має своїх відповідників у минулому; але ласка Відкупителя, Сина Божого, є більшою, ніж це нещастя. А заступництво Непорочного Серця Марії, яке виєднує всі ласки, ніколи не перестає діяти. У найбільш пригнічених душах, які перебувають найближче до упадку, Діва Марія неустанно діє, щоб най-таємничішим чином розв'язати цю драму, розбити в незвичайний спосіб кайдани, які демонам видаються найміцнішими.

Ми всі, яких наш Господь на знак особливої вибраності закликає до вірності в цих нових загрозах, до боротьби в такій формі, в якій до цього немає жодного досвіду, до боротьби проти предтеч антихриста, які проникли в Церкву - загляньмо у наші серця, звернімося до нашої віри, пригадаймо собі, що ми віримо у Божество Ісуса Христа, у божественне і духовне материнство Непорочної Діви Марії. Погляньмо хоча б на повноту ласк і мудрості, приховану в Серці Божого Сина, який став людиною, - вона благодатно спливає на всіх тих, які вірять; погляньмо також на повноту ніжної любові і на заступництво, яке є неповторним привілеєм Непорочного Серця Діви Марії. Прибігаймо до Матері Божої, як діти, і тоді переконаємося, що часи антихриста є часами перемоги: перемоги справи повного відкуплення через Ісуса Христа і всемогутнього заступництва Марії.

Переклад з польської: "Zawsze wierni", № З (34), 2000

http://www.saintjosaphat.org.ua/dzvin-z-fatimy/2009/no-3-44-traven-cherven/archive/2009/08/07/article/Maty-Bozha-v-chasy-antykhrysta/



Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 2261 | Додав: traducionalist | Теги: останні часи, Антихрист, Переслідування християн, апокаліпсис | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика