Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2012 » Лютий » 13 » Масонерія і антихрист » Впродовж трьох із половиною років Бог поборюватиме антихриста через пророків: Еноха та Ілію
20:35
Впродовж трьох із половиною років Бог поборюватиме антихриста через пророків: Еноха та Ілію
Як колись проти жидівського народу виступив сирійський цар Антіох Епіфан через те, що той нарід шанував правдивого Бога, але знайшов спротив серед жидів під проводом Макавейських братів, так буде і колись наприкінці світу. Хоч антихрист виступить проти Христа та Його Церкви, але Господь покличе відповідних мужів, що поборюватимуть антихриста. До тих мужів належатимуть у першу чергу, Енох та Ілія, що розвиватимуть свою діяльність 1260 днів (Об'явл. 11, 3), або 3 роки й п'ять із половиною місяців. У той час ніхто не зможе якимось чином перепинити їхньої діяльності. В тому вони будуть подібні до Христа Спасителя, на якого також не міг ніхто в час Його 3-річної прилюдної діяльності накласти своїх рук. Як відомо, вороги хотіли Христа вкаменувати (Йо. 8, 59), скинути з високої гори (Лк. 4, 29), а також спіймати(Йо. 7, ЗО), але нічого не могли зробити, бо ще не прийшла була Його година. Аж коли прийшов час, що його назначив Небесний Отець, тоді Христос сам віддав себе в руки ворогам. Про Еноха та Ілію знаємо зі св. Письма ось що: Енох, сьомий патріярх, за своє святе життя взятий живим із землі, приблизно 1000 р. по створенні Адама та в 365 р. свого життя, і поміщений у раю (І кн. Мойсея 5, 23; Євр. 11, 5). Він знову прийде на землю, щоб навертати людей до покути (Сир. 44, 16). Ілія взятий був на вогняній колісниці (воз із вогняними кіньми) 902 р. перед Христом у присутності пророка Єлисея недалеко від Єрихону (IV кн. Ц., 2, 11; Сир. 48, 9) і, як однозгідно подають святі, також поміщений у раю. В час Переображення Христового був присутній на Таворі. При кінці світу він прийде, щоб навертати жидів (Малах. 4,5; Сир. 48, 10). Подібно, як св. Йоан Хреститель проповідував перший прихід Христа на землю, так Ілія проповідуватиме другий Його прихід наприкінці світу. Енох та Ілія вестимуть покаянне життя й перестерігатимуть людей перед антихристом. Антихрист вб'є їх накінець у Єрусалимі й залишить їхні тіла непохороненими. Але Господь воскресить їх по трьох із половиною днях і перед очима їхніх ворогів забере їх до неба (Об'явл. 11, 3-12). Антихрист переживе їх тільки ЗО днів (тому що проповідь Еноха та Ілії триватиме, згідно з пророцтвом Даниїла, 1260 днів, а панування антихриста - 1290днів). Подібно, як колись Ной закликав людей до покаяння перед потопом, так Енох та Ілія закликатимуть людей до покаяння перед кінцем світу. Проти антихриста виступлять вони тоді, коли він заборонить приносити безкровну Жертву й коли його образові почнуть люди покланятися в церквах по всьому світі.

Про перебування Еноха та Ілії в раю св. Іриней каже осьтаке: "Апостольські учні говорили, що ті, яких живцем забраноз землі, поміщені в земному раю та що вони будуть тамзатримані неспостережено аж до кінця світу" (4, 30).Св. Ав-густин каже, що в раю вони ведуть подекуди земне життя, аподекуди - небесне. Св. Єронім є тої думки, що їхні тіла маютьприкмети прославлених (духових) тіл. Св. Тома з Аквінукаже, що в раю їхнє туземне життя підтримує безсмертністьнаших прародичів. HouchedE зауважує, коли за молитвамидо св. Ілії діялося чимало чуд на землі, то з того можназробити висновок, що Ілія та Енох знають, які події відбуваютьсяв світі.

Про прихід Еноха та Ілії на землю наприкінці світу пише Діонисій із Люценбургу (38): "Енох та Ілія з надзвичайною швидкістю прибудуть на вогняних возах до Єрусалиму. Негайно підуть вони до святині й там оповістять народові, що цей безбожник, якого шанують, як Бога в храмі, - це ніхто інший, як тільки передбачений пророками антихрист. Обидва пророки назвуть його явно найбільшим чарівником, найгіршим демагогом і брехуном та найпідлішим злочинцем. Тоді безбожники миттю покличуть катів, щоб обох мужів спіймати й замучити. Але коли тільки кати наблизяться, постануть проти них такі сильні громи й блискавиці, що вони в тривозі почнуть утікати, але вогонь, що спаде з неба, пожере їх. А св. мужі ходитимуть зранку до пізньої ночі по вулицях Єрусалиму й скрізь розповідатимуть людям, хто такий антихрист та як він обманув людей. Вони також звіщатимуть його близький занепад, говоритимуть, що саме вони є Енох та Ілія та доказуватимуть зі св. Письма, що Господь передбачив їхній прихід на землю. Ілія проповідуватиме здебільшого жидам, а Енох - магометанам та іншим народам. Антихрист вишле проти них більшу кількість своїх посіпак, але всіх їх знищить вогонь (Берн, із Бусто). Той вогонь виходитиме деколи з уст обох пророків і пожиратиме їхніх ворогів (Об'явл. 11, 5). Коли чимало людей утратить таким способом життя, то вже ніхто з ворогів не відважиться приступити до них. Ілія та Енох ходитимуть по світі й потішатимуть пов'язницях і по пустинях терплячих християн. Успіх їхньої проповіді буде дуже великий. При цьому вони робитимуть великі чуда. Через те поплутають плани диявола, завстидають антихриста й піднесуть на дусі християн, так що вони йтимуть навіть нанайстрашніші муки з якнайбільшою радістю. Мучеників буде так багато, що кати перестанутьнавіть їх рахувати.

Св. Мехтильда каже, що Енох та Ілія живуть у блаженному стані в раю й мають той самий корм, що його мав колись Дцам. І вони також не можуть їсти овочі із того дерева, з  якого не можна було їсти прародичам. Це дерево не є велике, Його овочі надзвичайно гарні і пахучі, як рожа, але їхній смак гіркий, наче б виявляв гіркі наслідки гріха. Господь заборонив їсти ті овочі, тому що вони дуже шкідливі для людей і ще й тепер є отрутою. З раю Еноха та Ілію виведе ангел Блиск, і милий запах їхнього тіла щезне, й вони стануть знову смертними людьми. Коли вони побачать землю, то перелякаються, подібно, як люди, що, побачивши море, не знають, як мають дістатися на другий берег. їстимуть мед і фіги, а питимуть воду, змішану з вином. Виступлять, як проповідники, вже в останньому періоді переслідування, коли вже більшість добрих людей згине мученичою смертю. Їхній прихід буде дуже важким ударом для антихриста, бо вони освідомлять людей, хто він такий та при якій допомозі робить свої чуда. Вони передбачать також його сумний кінець. Преп. Гольцгавзер каже, що Ілія навертатиме передовсім жидів, а Енох - поган, подібно, як це робили св. Апостоли Петро й Павло.


Схожі матеріали:

Категорія: Масонерія і антихрист | Переглядів: 2858 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: пророцтва, Безбожник, Антихрист, шпіраго, останні часи, обявлення, кінець світу, масонерія і антихрист | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика