Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Липень » 19 » Повчання, настанови » Чи вистачить тобі теж мужності ?
23:22
Чи вистачить тобі теж мужності ?
Чи вистачить тобі теж мужності ?

У залі для очікування сиділи два подорожуючі які безперервно і голосно сміючись вели двозначні розмови. За сусіднім столиком сидів пан, якому ці розмови було чути. Коли до нього підійшов офіціант і спитав,що він бажає ,пан відповів: « Будюте добрі, принесіть цим обом панам за сусіднім столиком миску з водою, щоб вони пополоскали свої брудні уста.»Наступила гнітюча тиша. Розмова відразу припинилась, і незадовго після цього оба чоловіки покинули приміщення.

Чи ви би рішились на такі слова ?

В наші часи чиста мова зникла у багатьох людей з уст. Розмовною мовою вважаються нині двозначні і непристойні репліки. І це стосується сьогодні не лише молоді, але й навіть багатьох чоловіків і жінок. Невже ми забули, що наше мовлення є візитною карткою нашого внутрішнього світу? Те, що ми говоримо, є також нашим способом мислення. Хто нечисто говорить, той і живе у бруді. Настала нагальна потреба зібратись з мужністю і поставити заслон повені бруду і двозначності.

Одного разу , коли один відомий барон був у товаристві, де  як і всі решта також і герцог вів непристойні розмови, барон встав із такими словами: « Я завжди зневажав непристойні розмови і вважаю негідним  те , що князь говорить таке перед своїми офіцерами.» Відразу розмова припинилась , і через якийсь час князь перейшов до іншої теми. Чи тобі вистачило б мужності на таке ?

Багатий пан запросив на вечерю товариство. Пізніше, коли вже були розігріті вином, прорвалось негарне і непристойне слівце. В один момент щезла вся інтелігентність і добрий такт. Коли стало ще крутіше, раптом один із гостей постукав по своїй склянці і сказав: «Панове, розпутниць і чужоложців судитиме Бог !» Виникла незручна ситуація. Мужньому чоловікові показали на двері. Але той вийшов із серцем, сповненим  вдячності  Богові за те, що Бог дав йому мужність не стерпіти такий брудний спосіб мислення.

Я б хотів спитати тебе: а ти провадиш такі двозначні розмови?
Тоді я б тебе попросив. Від нині  не роби більше цього. Чи ти колись задумувався над тим, скільки шкоди несе таке свавілля? Таким чином ти стаєш для оточуючих, а перш за все для молодих людей поганим прикладом для наслідування. Можливо ти пораниш чиюсь чутливу душу і спонукаєш до гріха. Коли ти про це подумаєш, чи тобі не стане від цього важко на душі?

Біблія каже: «Смерть і життя знаходяться у владі язика!» Апостол вигукує: « Х то хоче жити і чинити добро, пришпили свого язика., щоб він не говорив злого!» Що тільки можуть натворити двозначні розмови! « Нечистий язик є ніби гострою стрілою сильного!»     Дорогий читачу, не забудь, що й ти колись за всі свої слова станеш перед Божим судом! Як багато слів, які ти сказав, можуть впасти судом на тебе! Тоді тобі прийдеться замовкнути, коли ти стоятимеш перед судом святого Бога. Лише тоді ти усвідомиш, як це жахливо, потрапити непримиреним в руки живого Бога.

А тому прошу тебе, якщо ти розумієш, що ти поступав неправильно з своїми непристойними словами: почни від нині нове життя.

Для того, хто готовий почати жити по-новому, я маю радісну звістку:  ти маєш право із своїм гріхом нечистих слів прийти до того, який відкупив всі твої гріхи на хресті. Він просить: прийди таким, який ти є! Я більше ніколи не згадаю про твої гріхи і твою провину. Коли ти йому сповідаєш свої гріхи язика, ти пізнаєш те що пережили тисячі: коли ми сповідуємо гріхи, він буде вірним і справедливим іпростить їх нам, бо кров його зробить нас чистими від усіх наших гріхів. Звичайно, на самоті ти вже десь думав: чи зможу я розпочати нове життя? Хочеш, щоб це стало дійсністю? А тому я тебе ще раз прошу: Прийди до Ісуса ще сьогодні.

Але якщо ти пережив вже те, що твої гріхи були прощені, тоді у мене є до тебе ще одна просьба: Чи ти хотів би вступити в ряди тих, які боряться за чисті слова?

Наш народ потребує жінок і мужчин, дівчат і юнаків, які б послужили для цього словом і ділом. Нам потрібно людей, які б своїм життям подали приклад того, що є чистота в поглядах і жестах, словах і вчинках.

Скрізь, де тільки зустрінеш людей, які провадять непристойні розмови, говори їм, яку велику шкоду вони несуть. Щоб в нашому народі запанував новий дух серед людей, нам обом треба почати з того, щоб всіх, хто провадить нечисті розмови застерігати і просити облишити їх. Чи ти, дорогий друже, готовий проявити таку мужність?

Тоді для внутрішнього збудування нашого народу ти станеш повноцінним будівничим.

www.livingrosary.org.ua


Схожі матеріали:

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1625 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: цікаві історії, настанови, мужність, повчання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика