Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Лютий » 27 » Демонологія, містицизм » Символи що крадуть свободу і поневолюють
14:02
Символи що крадуть свободу і поневолюють

Ми живемо у світі переповненому символами та знаками. Не завжди усвідомлюємо, що ці знаки входять у наше життя та інтегруються настільки, що починаємо приписувати їм надзвичайні властивості. Символіка - це один із способів проникнути у психіку людини, тому ми повинні особливо звертати увагу на те, якими знаками або символами себе оточуємо. Але варто пам`ятати те, що для правильної інтерпретації символу або знаку треба знати "код" або середовище і контекст, в якому цей символ розміщений, та культурно-релігійне середовище, з якого він вийшов. Особа, що одягає якийсь символ виступає в ролі представника, який хоче щоб інша особа відчитала цей знак та інформацію, яку він несе. Мова символів та знаків створює таємничу атмосферу, об`єднує групу і є найкоротшим переказом, доносячи потрібну інформацію, щоб загітувати та спровокувати у людини питання.

 До ідеологічних символів відносяться талісмани та амулети. Сьогодні, коли у світі набирає щораз більшої популярності течія New Age (Нью Єйдж), зацікавлення фальшивою містикою, попит на талісмани дедалі зростає. Вони трактуються як магічні предмети, які здатні впливати на життя особи, що їх носить, так і на її оточення. Церква постійно наголошує, що заняття магією та використання ритуалів з метою одержання таємних сил і впливу на інших людей, хоч і з добрими намірами, противиться чесноті віри. В Катехизмі Католицької Церкви читаємо: "Всяке вдавання до чаклунства або чародійства, за допомогою яких намагаються заволодіти окультними силами, щоб поставити їх собі на службу й отримати надприродну владу над ближнім, - навіть щоб цим забезпечити його здоров'я, - вступає у важку суперечність із чеснотою релігійності. Ці практики засуджуються ще більше, коли вони супроводжуються наміром зашкодити іншому або коли йдеться про втручання демонів. Носіння амулетів також заслуговує осуду. Спіритизм часто містить у собі ворожбитські або чаклунські практики. Тому Церква нагадує вірним остерігатися їх. Звернення до медицини, названої народною, не узаконює ні викликання злих сил, ні використання легковірності іншої людини."(ККЦ 2117)

Треба пам`ятати, що  талісмани і амулети, маючи свій історичний контекст, пов`язані з певними віруваннями та релігіями, тому носіння їх є ототожненням особи, що їх носить з певним світоглядом. Проте багато хто, одягаючи якийсь символ, не усвідомлює його значення та походження, сприймає талісман як модну прикрасу або елемент одягу. Не усвідомлюють собі, що багато з тих символів прийшли до нас з поганських вірувань, сект або були знаками війни проти християнства.

 На даний час багато інтернет-магазинів, а також вироби (і в т.ч. хенд-мейд) на вуличних розкладках, пропонують "чудодійні" талісмани, як панацею від безгрошів`я, розбитого серця, хвороби та усіляких невдач. Пропонують скористатися невідомими прикрасами, щоб швидким та легким способом осягнути бажаного, здебільшого, щоб стати багатим, впливовим, бажаним й віднайти себе. Пропоную ознайомитися з деякими з цих амулетів, щоб у подальшому не популяризувати їх і мати змогу остерегти своїх знайомих.

Ось деякі з них:

Частина 2

Інь-Янь

Походження: Означає рівновагу між протилежними силами між добром  і злом. Хоча символ цей походить з Китаю, але часто вживається Нью Єйдж, який твердить, що Бог та Люцифер доповнюють один одного так як походять з одного божества. Носіння такого знаку означає, що людина погоджується з тим, що добро одночасно може бути злом і навпаки, добрий дух може творити зло (демонічна дія). Хоч в китайській традиції цей знак означає дещо інше, але завдяки окультистам, чаклунам та шаманам він символізує якраз вищеописане.

Пропонують як: Китайську прикрасу, амулет рівноваги та гармонії та єдності.

Насправді є: Навіть якщо не брати до уваги зміст, який цьому талісману надав окультизм та шаманізм, то дивлячись суто на китайське вірування яке він репрезентує можна побачити явну суперечність з християнськими правдами віри.

Символ черепа

Походження: Сьогодні доволі розповсюджений символ, особливо у поп-культурі, елементах одягу або у комп'ютерних іграх. Також його зображують на піратських прапорах як знак страху та смерті. Але треба пам'ятати, що використання черепа бере свій початок з окультних практик та ритуалів сатанистів, де для викликання демонічних сил використовувалися людські рештки. Особливий акцент ставився на процесі зневажання цих рештків, особливо голови (черепа). Цей символ супроводжує практично всі демонічні культи і людина, яка його вбирає дає демонам як би дозвіл на  втручання у власне життя. З практики екзорцистів випливає, що більшість людей, яки користали з цього символу досвідчили на собі негативну дію демонічних сил, а їх родини терпіли з невідомих хвороб, депресій та постійного відчуття смутку та безнадії.

Пропонують як: Модну молодіжну прикрасу, ювелірний виріб. Часто розміщають на одязі підкреслюючи якусь модну тенденцію (наприклад рух Емо, який не так давно був популярний серед української молоді).

Насправді є: Символом смерті та "воротами" для дії нечистого духа.

Молот Тора. Мйольнір

Походження: Походить з германо-скандинавської міфології та уособлює бога-грома Тора. Цей молот, згідно з легендами званий Мйольнір (блискавка) слугував для розбивання перешкод.

Символіку молота Тора часто описують як прагнення до гедонізму, хоча можна зустріти і інтерпретацію його як символу мужності, героїзму. Цей символ використовують неоязичники як знак своєї віри.

Пропонують як: Скандинавську прикрасу, або поганський символ.

Насправді є: Особа, що носить такий символ, попри те, що вважає його, наприклад, символом мужності, маніфестує визнання поганського божка.

Скарабей, святий жук

Походження: Давній єгипетський символ-ієрогліф, який символізує рух сонця та віру у реінкарнацію. Інші назви - кхерпі або кхерпа. Само це слово означає "ставати", "бути" та вказує на того, хто спричиняється до повстання чогось. Єгиптяни вірили, що цей жук розмножується сам з себе, звідси і надання йому творчої божественної сили. Амулет цей мав хоронити його володаря від злих сил, а, найважливіше, допомогти відродитися до вічного життя.  В окультизмі цей символ є символом Велзевула, князя мух.

Пропонують як: Прикрасу або амулет, який має оберігати від злих сил.

Насправді є: Окультним символом, закликаючим на допомогу демонів.

Гексаграма

 Походження: Шестикінечна зірка в колі - відгук до відомої печаті Соломона, є одним з найпотужніших окультних символів. Окультисти так трактують цей амулет: складається з двох взаємопроникаючих рівносторонніх трикутників, обведених колом.  Трикутник верхівкою вгору символізує чоловічу силу, ту що діє, дає. Трикутник повернутий донизу - жіночу, ту що приймає. В сумі означає передачу та продовження життя. Також ці трикутники символізують воду та вогонь, добрих та злих духів. Гексаграма щільно пов'язана с кабалою  та практиками окультними, часто зображується на картах Таро та на "медальйонах вдачі та багатства".

Пропонують як: Часто використовується як прикраса, кулон. Також ставиться, як було зазначено вище, на медальйонах які нав'язливо  пропонують у Інтернет магазинах.

Насправді є: Символом, який напряму звертається до нечистих духів. Також віра в його чудодійну силу є гріхом проти Першої Заповіді.

Око Гора

Походження: Вважається, що цей амулет буде оберігати власника від "дурного ока", вроків. Батьківщиною цього оберегу є стародавній Єгипет, де око Гора було чи не самим дієвим амулетом проти злих духів, а також символом знання. Але треба пам'ятати звідкіля він прийшов. Адже у стародавньому Єгипті цей символ малювали на муміях або саркофагах і це око мало бути оком покійного, через яке він дивився на світ. Також вважалося що і через це око відбувалася реінкарнація. Сьогодні це око є символом Люцифера. Якщо придивитися то побачимо, що воно напівприкрите - нам може видатись, що сатана не дивиться, але насправді це не так.

Пропонують як: Часто, окрім медальйонів та кулонів, око Гора можна побачити на різних виробах, музичних дисках або у дитячих мультфільмах (наприклад WITCH).

Насправді є: Символом Люцифера. Хоч в давнину воно може і трактувалося як щось корисне, але з часом окультні практики "прив'язали" його до особи князя пекла, тому використовуючи його з посиланням на давнину не виключає факт прямого заклику до сатани.

Піраміда з головою сокола

Значення: Також має своє коріння в стародавньому Єгипті і зображує бога Ра (Гора). Але в сьогоденні використовується люцефірітами як власний символ та перекликається з масонським "універсальним бжеством".

http://www.ofmbizant.com.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Демонологія, містицизм | Переглядів: 1698 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: амулети, окультизм, Демонологія, символи, МІСТИЦИЗМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика