Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Жовтень » 21 » Подружжя » Справжній мужчина
21:21
Справжній мужчина

Батько є провідником сина у світі, навчає винахідливості через доручення завдань. Завдяки їм формується особистість, дитина знаходить та розвиває свої захоплення.

Він – справжній мужчина, – сказала одна дівчина товаришці, після чого додала, – випиває 150 г. і пиво за 7 секунд.

Бути справжнім мужчиною сьогодні не є просто. Засоби масової інформації формують уявлення про нього, ґрунтуючись на протиставленні – творячи образ вразливої і байдужої особи чи плаксивого і «твердого» хлопця. Окрім цього, сьогоднішня мода – осягнення мети шляхом найменшого спротиву – наказує відкинути цінності, які можуть стримувати просування по сходинах кар'єри чи слави. Тому нічого дивного, що сьогодні так мало справжніх мужчин. Аж хочеться співати: «Де ті мужчини...?». Ким, отже, є справжній мужчина?

В давніх піснях часто чоловіка називали орлом, соколом, героєм. Хижі птахи уособлювали приклад мужності, сили та відваги. Герой був готовий вийти назустріч будь-якому виклику. Саме таким ще зовсім недавно бачили справжнього мужчину. Що з ним трапилось? Загубився у світі обману, узалежнень, зрад і нездорових амбіцій, щоденно годований свіжою порцією телевізійних дурниць.

Формування мужчини починається від народження. Кожний хлопець приходить на світ із чистим листком, готовим до заповнення прикладами і правилами, котрі отримає, йдучи за авторитетами і диким серцем, котре стане фундаментом відваги. Без сумніву, першим авторитетом молодого хлопця є його батько. За жодні скарби світу не можна похитнути цей приклад. Батько, який в очах дитини є всезнаючим ідеалом, ходить по цій «долині сліз», не може собі дозволити занедбати батьківські обов'язки. Над вихованням дитини повинні працювати обоє батьків. Співпраця має опиратися на здорових взаємовідносинах, де чоловік є головою дому, опорою для родини та гарантом безпеки, а жінка відповідає за життя дітей, їх здоров'я і правильне виховання.

Отже, хлопці народжуються із «диким серцем». Воно є двигуном мрій про пригоди, дослідження невідомих місць, здобуття досвіду і знань. Роберт Бейден-Павелл вважав, що життя хлопця повинно сповнюватись веселістю, витівками, спостережливістю, він має прагнути до нових вражень. Внаслідок невторопності вихователів сьогодні більшість перерахованих рис нівелюються через називання їх синдромом гіперактивності, і так зменшуються можливості розвитку дитини. Усі дії, які вживаються для боротьби з так званою гіперактивністю, яка нерідко визначається людьми некомпетентними, скеровані на придушення мрій і прагнень. Прагнення життя, яке виявляє молодий хлопець своєю жвавістю, не може пригнічуватись. Потрібно скерувати всю його енергію в корисне русло, щоб міг бавитись і одночасно вчитись. В школах є замало динамічних занять. Саме тому батьки повинні подбати про психофізичне виховання дитини.

Батько, проводячи час із сином, є його провідником у світі. Будуючи із сином укриття в лісі, потрібно його навчити, що все є можливе, але щоб виконати завдання, необхідна терпеливість і, передовсім, бажання. Коли з'явиться єдине у своєму роді укриття, батько повинен сказати синові: «Ти є героєм!». Таким чином буде формуватись характер майбутнього справжнього мужчини. Наполегливість, терпеливість, сумлінність і бажання – усіх цих рис хлопець повинен навчитись від свого тата. Важливо вимагати від дитини реальних речей і одночасно таких, з якими батько також не має проблем.

Ставання справжнім мужчиною можна прирівняти до великої життєвої пригоди, під час якої хлопець, а пізніше юнак зустріне не одну перешкоду на своїй дорозі, стрес, який його, можливо, заблокує або вмотивує. Те, чи дитина дасть собі із цим раду, великою мірою залежатиме від виховання. Отже, потрібно вибрати або виховання без стресу, завдяки якому дитина у випадку виникнення проблеми може серйозно зламатись, або стресове, але контрольоване, завдяки якому дитина буде знати, як вийти із цього стану. Важливий є також підхід до віри. Юнак шукає. Може трапитись, що при цьому загубиться і відійде від віри. Тоді, якщо був вихований на релігійних цінностях чи у родині, яка культивує давні традиції, буде знати, до чого повернутись. Як вважає один священик, заблуканий повернеться на свою дорогу сильнішим вже не як хлопець, а справжній мужчина, готовий до реалізації свого покликання.

www.livingrosary.org.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Подружжя | Переглядів: 1853 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: мужчина, виховання дітей, сім'я, Батько, Виховання, Подружжя, чоловік, психологія, Юнак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика