Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Січень » 12 » Масонерія і антихрист » Hello Kitty — сатанинська вигадка?
10:23
Hello Kitty — сатанинська вигадка?

Уже кілька місяців я щохвилини отримую мейли з застереженнями щодо загрози, джерелом якої теоретично може бути рожеве кошеня. Однак аргументи, наведені на підтвердження цієї тези, недобросовісні. Найчастіше говориться про те, що хтось (нібито з Іспанії) сказав, що ця котяча фігурка створена батьком, який впав у відчай, бо його дитина помирала від раку. Той татусь під тиском розпачу нібито підписав пакт із дияволом, обіцяючи, що взамін за життя дитини він створить символ, який по всьому світу вшановуватимуть на славу диявола. Навіть побіжна верифікація цього повідомлення показує, що вся ці історія виссана з пальця. Згадане кошеня намалювала 28-річна японська дизайнер-ілюстратор Юко Сімідзу, було це 1974 року. Окрім обговорюваної характерної киці, вона створила ще багато інших популярних персонажів, дійових осіб її казок і реклам.

Наступним частим аргументом, який має свідчити про «темний ореол» Hello Kitty, виступає сама назва, яку нерідко представляють у формі «hell-o-kitty». Це правда, що англійською «hell» означає пекло; але пов’язувати це найпопулярніше привітання «hello» з пеклом — просто смішно. Ідучи далі за таким способом мислення, треба взагалі перестати вітатися, а в усіх фільмах і книжках, де це слово з’являється, доведеться вбачати диявольський вплив.

Подібний абсурдний «доказ» — прив’язування рожевого кольору цього персонажа до розбурхування в дітях сексуальної сфери, або ж асоціювання його з «улюбленим» кольором Нью Ейдж. Якби так було, то християнські діти повинні були б уникати всіх рожевих іграшок. Схожий «рівень» мають закиди щодо бантика кошеняти (нібито це знак «ключ Нілу») і метелика. Іншим частим аргументом є те, що відома блюзнірськими і дуже провокативними виступами Леді Гага кілька разів використовувала під час своїх концертів образ Hello Kitty. Це правда, але ж це не свідчить про демонічність самого кошеняти. Ця виклична співачка використовує прерізні знаки, перемішуючи в типовий для Нью Ейдж спосіб релігійні та демонічні елементи з символами сучасної поп-культури. Окрім Hello Kitty вони використовує, наприклад, знак хреста, зображення Матері Божої, монаший одяг. Чи це означає, що щось погане є у самому хресті, Діві Марії чи монахах? Як профанування такого штибу ніяк не послаблює значення і святості знаку хреста для віруючих, так і використання рожевого кошеняти Леді Гагою не робить так, що Hello Kitty стає духовною загрозою.

Часте використання символу Hello Kitty випливає з того, що він став повсюдно впізнаваним знаком мас-культури, і завдяки цьому — комерційно привабливим. Це правда, що його можна також зустріти на предметах, які точно не повинні опинитися в дитячих руках (наприклад, зброя), і таких, яким би краще ні в чиїх руках не опинятися (секс-іграшки вампірських чи демонічних напрямів). Це, однак, не означає, що сам по собі персонаж Hello Kitty становить духовну загрозу. Переважна більшість предметів із цим символом — звичайні дитячі іграшки і вбрання, які жодним чином духовної загрози не становлять.

Як на мене, хоч питання духовних загроз дуже важливе, то все ж таки надмірність у цій галузі нездорова і шкідлива. Дошуковуватися демонічного впливу там, де його насправді немає, виставляє всю дискусію про духовні загрози на глум і може призвести до того, що віруючі керуватимуться не живою вірою та здоровим ґлуздом, а ірраціональними страхами. Типовий приклад цього — питання Hello Kitty. Стиль аргументації проти цього образу будований на страхові, а не на фактах, тому недієвий і недобросовісний, а подекуди й абсурдний. «Бо Бог дав нам не духа страху, а сили, любові й поміркованості» (2 Тим 1, 7), тому як віруючі, ми не повинні керуватися страхом. Ісус воскрес, Він — Господь кожного творіння. Як спасенні Ним і обмиті Його дорогоцінною Кров’ю, ми можемо жити у свободі синів і дочок Божих. Отож керуватися страхом перед демонічним діянням було би браком нашої віри. Потрібно остерігатися впливу злого, і треба конкретного знання, щоб уникати його брехні та пасток. Однак як християни ми й тут не повинні піддаватися страхам. Страх — поганий порадник. На жаль, я багато разів стикався з ситуацією, що через ширення відомостей про такого штибу «загрози», як Hello Kitty, люди взагалі переставали перейматися справами реальних духовних небезпек. Дивлячись, якими смішними є нібито-аргументи про нібито-вплив сатани, вони дійшли свого висновку, що, певно, і вся загалом справа дій сатани у світі — це перебільшення.

Я вже бачив конференції, на яких протестантські пастори визнавали серйозними духовними загрозами такі казки, як «Король Лев» і «Русалонька». Таким способом «вихлюпують дитину разом із купіллю» і знищують чутливість до реальних духовних загроз. Тому я заохочую завжди добряче перевіряти інформації про «нові» загрози та оцінювати їх розумом, осяяним вірою.

 

Hello Kitty - іграшка на честь диявола?

Hello Kitty (з англ. «привіт, Кітті») знайомий образ, мабуть, для кожного: біла киця з червоним бантом, чорні крапочки замість очей, і без ротика. Її зображення зійшло з екранів телевізорів і заполонило все – від простого олівця і блокнота до цілої поп-культури Hello Kitty, яку полюбляють і дітлахи, і молодь. Але чи цей «невинний» котик не є часом інструментом для знищення чистоти і невинності наших дітей?

Hello Kitty - Хеллоу Кітті

На початку мені й самій це до голови не прийшло, хоча, чесно, дратувало бачити молодь, убрану в цей Kitty-стиль, який є, як на мене, несмакому. Але що ж, молодість… А тут отримую одного мейла, потім знову, що образ «Hello Kitty» – це диявольський знак! Отакої. Листи були головно польською мовою. Спробувала я пошукати в інтернеті про це українською, але окрім загальної інформації – що, де і як купити, – нічого. Заглянувши на офіційний сайт компанії Sanrio, яка є творцем і розповсюдником Hello Kitty, я переглянула продукцію. І ось тут уже була «зачіпка».

Hello Kitty - Хеллоу Кітті«Маленький подарунок, який приносить велику посмішку» – такою є філософія компанії, за їхніми власними словами. Переглядаю я ці подарунки, і між іншим бачу блокноти з зображенням кішечки, яка має череп на доволі дивному капелюшку, або ж черепи-хмаринки на задньому тлі. Тобто, виходить, що черепи у нас, як у Гамлета – в кожного на столі лежать, і це досить звична щоденна річ, яка приносить стільки «радості»? І ось так нас «радують» уже майже 40 років.

Уперше світ побачив Hello Kitty 1 листопада 1974р. Тоді для японської компанії Sanrio Юко Шімізу створила цей образ. Існує історія створення Hello Kitty, одні в це вірять, інші вважають просто байкою. Отже, одна 14-річна дівчинка мала рак ротової порожнини. Родина була у відчаї, бо вже ніяк не могла допомогти їй. Мати дівчинки, втративши всяку надію на порятунок, уклала договір із сатаною, що як її донька одужає, вона створить на його честь іграшку, який заполонить увесь світ. Отак і з’явилась Hello Kitty. Що привертає увагу, так це те, що слово “kitty” з китайської означає «диявол». Виходить «Привіт, дияволе».


Багато хто може сказати: «Ну, ну, гарна казочка, щоб дітей лякати». Добре; може, це й байка. Але коли поглянути об’єктивно, які цінності несе цей образ, на яких речах – окрім канцелярії, одягу та іграшок – він зображений, то в мене особисто виникають сумніви. Якщо це невинний котик, то чому він зображений на зброї та використовується в секс-шопінгу? Наприклад, я ніколи не бачила зображення Вінні-Пуха на пістолеті, або, вибачте, на презервативі. Також для нас як християн розарій є річ свята, але й тут дизайнери попрацювали – і помістили Kitty на хресті. А це вже занадто.

Або ж такий гурт як «Kiss», чи Lady Gaga, далеко не християнські виконавці. Вони також використовують цей образ у своєму іміджі. І тут киця вже не така й невинна, дорослому лячно, а що вже казати про дітей?

Те, що Hello Kitty не має рота, пояснюють тим, що її почуття багатозначні. Kitty радіє і сумує разом із дитиною, тобто на неї можна проектувати свої почуття. Виходить такий собі найвірніший друг. Але, наскільки пам’ятаю, я в дитинстві всіх своїх ляльок хотіла нагодувати, щось їм дати, такі собі материнські інстинкти, а тут… А можливо, це образ того, що дитині можна легко рота затулити і впихнути все в її голову, а дитина при цьому залишається несвідомою. Тому для нас, батьків і вихователів, це не повинно бути байдуже. Диявол у досить прихований спосіб проникає в усі сфери нашого життя – з однією метою: щоби знищити образ Бога в нас, все те прекрасне, що є в людині, і перевернути всі цінності з ніг на голову. Отже, думати не боляче… Може, час сказати: «Good bye Kitty».

о. Віт Хльондовскі, доктор догматичної теології KUL, Miesięcznik Egzorcysta / с. Тетяна Богославець SSpS / www.credo-ua.org



Схожі матеріали:

Категорія: Масонерія і антихрист | Переглядів: 4462 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Сатанізм, духовна, hello kitty, демонізм, вигадка, сатанинська, загроза, масонерія і антихрист | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика