Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Січень » 13 » Масонерія і антихрист » Колишній радянський шпигун: ми створили теологію визволення
21:38
Колишній радянський шпигун: ми створили теологію визволення
Вашингтон, округ Колумбія, 1 травня 2015 - Шпіонаж глибоко в серці Європи. Секрети КДБ. Втеча з комуністичної країни. Йон Міхай Пачепа отримав свою дозу азарту, служачи генералом таємної поліції комуністичної Румунії, аж поки не втік у США наприкінці 70-х.

Цей високопоставлений перебіжчик з країн комуністичного блоку нещодавно розповів CNA про зв'язок між Радянським Союзом та теологією визволення в Латинській Америці. Нижче наводиться витяг з інтерв'ю. Примітки наприкінці тексту були надані Пачепою.

Загалом, ви могли б сказати, що поширення теології визволення було пов'язане з радянським впливом?

Так. Про тонкощі участі КДБ в долі теології визволення я дізнався від радянського генерала Олександра Сахаровського, радника голови зовнішньої розвідки комуністичній Румунії і мого фактичного начальника до 1956 року, коли він став головою Радянської зовнішньої розвідки, ПГУ [1], займаючи цю посаду протягом безпрецедентно довгого терміну в 15 років.

26 жовтня 1959 Сахаровський і його новий начальник Микита Хрущов приїхали до Румунії на так звану “шестиденну відпустку Хрущова”. Він ніколи не брав таку довгу відпустку за кордоном, і його перебування в Румунії насправді не було відпусткою. Хрущов хотів увійти в історію як радянський лідер, який експортував комунізм в Центральну та Південну Америку. Румунія була єдиною країною радянського блоку, яка використовувала мову романської групи, і Хрущов хотів задіяти її "латинських" лідерів у своїй новій «визвольній» війні.

Я дізнався про Сахаровського з ваших праць, але не зміг знайти якусь іншу достовірну інформацію про нього. Чому?

Сахаровський був радянським втіленням гарячих років холодної війни, коли навіть не всі члени ізраїльських і британських урядів знали, хто керує Моссадом і МІ-6 [ізраїльска та британська розвідки відповідно — прим. пер.]. Але Сахаровський відігравав надзвичайно важливу роль в історії холодної війни. Саме під його керівництвом здійснювався експорт комунізму на Кубу (1958-1961); його підступна реакція на берлінську кризу (1958-1961) звела Берлінську стіну; його Кубинська ракетна криза (1962) привела світ на межу ядерної війни.

Тож теологія визволення — це рух, "створений" в КДБ під егідою Сахаровського, чи СРСР просто посилило вже існуючий рух?

Цей рух народився в КДБ, і це КДБ придумало таке ім'я: теологія визволення. У ті роки КДБ мало схильність до рухів за «визволення». Національна визвольна армія Колумбії (РЗСК), створена КДБ за допомогою Фіделя Кастро; Національна визвольна армія Болівії, створена КДБ за допомогою Че Гевари, Організація визволення Палестини (ОВП), створена в КДБ за допомогою Ясіра Арафата — це лише декілька з рухів за «звільнення», народжених на Луб'янці — в штаб-квартирі КДБ.

Народження теології визволення було наміром надсекретної програми дезінформації, затвердженої головою КДБ Олександром Шелепіним і членом Політбюро Олексієм Кириченко, який координував міжнародну політику Комуністичної партії. Ця програма вимагала від КДБ взяти під секретний контроль Всесвітню Раду Церков (ВРЦ) [всесвітня міжцерковна організація, яка включає майже всі православні та давньосхідні церкви, а також більшість традиційних та євангелічних протестантських церков; Католицька Церква входить лише як наглядач — прим. пер.], що базується в Женеві, Швейцарія, і використовувати її в якості прикриття для застосування теології визволення як революційного інструменту в Південній Америці. ВРЦ була найбільшою міжнародною екуменічною організацією після Ватикану, вона представляє близько 550 мільйонів християн різних конфесій з 120 країн

 

Народження нового релігійного руху є історичною подією. Як запускався цей проект?

 КДБ почало будувати посередницьку міжнародну релігійну організацію під назвою Християнська Конференція Миру (ХКМ) зі штаб-квартирою в Празі. Її головним завданням було принести створену КДБ теологію визволення в реальний світ.

Новостворена Християнська Конференція Миру керувалася КДБ і була підпорядкована Всесвітній Раді Миру, іншому творінню КДБ, яке з'явилося в 1949 році і в той час також мало штаб-квартиру в Празі.

В роки, проведені у вищих ланках розвідницької спільноти радянського блоку, я управляв румунськими операціями у Всесвітній Раді Миру (ВРМ). Це було чисте КДБ, як воно є. Більшість співробітників ВРМ були таємними агентами розвідки радянського блоку. Два франкомовні видання ВРМ, Nouvelles perspectives (“Нові перспективи”) і Courier de la Paix (“Вісник миру”), також управлялися таємними агентами КДБ і румунського DIE[2]. Навіть гроші для бюджету ВРМ надходили з Москви, КДБ привозило їх у вигляді відмитих доларів готівкою, щоб приховати їх радянське походження. У 1989 році, коли Радянський Союз був на межі розпаду, ВРМ публічно визнала, що 90% її фінансування надійшло від КДБ [3].

Як же народилася теологія визволення?

Я не був залучений до самого створення теології визволення. Однак від Сахаровського я дізнався,  що в 1968 році КДБ організувало Християнську Конференцію Миру, яку підтримувала Всесвітня Рада Миру, і яка змогла привести групу лівих південноамериканських єпископів до керівництва в Конференції латиноамериканських єпископів в Медельїні, Колумбія. Офіційним завданням Конференції була боротьба з убогістю. Його неоголошеною метою було визнання нового релігійного руху, що заохочував бідних до бунту проти “вбогості як узаконеного насильства”, та представлення його Всесвітній Раді Церков для офіційного визнання.

Медельїнська конференція досягла обох цілей. Вона також прийняла придумане в КДБ ім'я "теології визволення".

 

Леонардо Бофф - один з засновників "теології визволення"

Чи відомо Вам про якесь втручання Радянського блогу в популяризацію чи то персоналій, чи то творів ключових лідерів теології визволення, в тому числі “пасторів” та інтелектуалів? Про якийсь конкретний зв'язок з єпископами Серхіо Мендесом Арсео з Мексики або Елдером Камара з Бразилії? Про якийсь можливий прямий зв'язок з теологами визволення, такими як Леонардо Бофф, Фрей Бетто, Генрі Камачо або Густаво Гутьєррес?

У мене є хороші підстави підозрювати органічний зв'язок між КДБ і деякми з цих провідних проповідників теології визволення, але у мене немає доказів цього. За останні 15 років мого життя в Румунії (1963 - 1978) я займався науково-технічним шпіонажем, а також операціями з дезінформації, спрямованими на популяризацію образу Чаушеску на Заході.

Нещодавно я проглядав книгу Гутьєрреса “Теологія визволення: історія, політика, спасіння” (1971), і в мене було відчуття, що вона була написана на Луб'янці. Не дивно, що в даний час саме йому приписують заснування теології визволення. Однак, шлях від підозр до фактів — довгий.


Примітки:

1) Первое Главное Управление, Перше Головне Управління КДБ

2) Departamentul de Informatii Externe, зовнішня розвідка Румунії.

3) Герберт Рёмерштайн, “Радянські Активні заходи і пропаганда”, Журнал Інституту Маккензі № 17 (Торонто, 1989), стор. 14-15, 25-26. WPC Peace Courier, 1989, № 4, цитується в Андрія і Гордієвського, КДБ, р. 629.




Схожі матеріали:

Категорія: Масонерія і антихрист | Переглядів: 1178 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Пропаганда, криза церкви, кдб, модернізм, масонерія і антихрист, КГБ, теологія визволення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика