Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Липень » 28 » о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" » Екзорцизмування помешкань (16)
14:19
Екзорцизмування помешкань (16)
У Святому Письмі не має жодного випадку екзорцизмування помешкань, але досвід показує про його потребу у деяких випадках. Ритуал також не описує такої форми екзорцизму. Щоправда, на закінчення екзорцизму Папи Лева XIII запропоновано, щоб поблагословити місце, у якому відмовляється молитва, але весь її зміст має на увазі прохання про опіку Божу над Церквою проти нечистих духів, не стосуючись конкретного місця.
Хочу також відразу зазначити, що ніколи не бачив місць, опанованих злим духом, як це описують у романах або зображують у фільмах, особливо про покинуті замки. У цих випадках ціль очевидна - створити видовище, ефектні сцени без поважного вивчення цих явищ у реальності. Однак, насправді, часто чується скрип, іншим разом ніби стукіт, удари, часто створюється враження чиєїсь присутності, що хтось дивиться на нас, торкається чи нападає. Це зрозуміла річ, що у таких випадках велику роль може відіграти самонавіювання і страх, які надають тіням тілесну форму.
Існують, однак, чисельні складніші випадки. Двері, які відчиняються і зачиняються завжди у той самий час; кроки, які чути в коридорі; предмети, які пересуваються або зникають, щоб з'явитися потім у найнесподіваніших місцях; тварини, яких не видно, але чути, як вони рухаються.
Пригадую собі одну сім'ю, де всі чули, як у один і той самий час відчиняються і зачиняються вхідні двері, потім було чути в коридорі виразні важкі чоловічі кроки, які губилися в одній із кімнат.
Одного дня вони почули звичайний галас. Приятель, який їх тоді відвідав, запитав, чи, може, хтось ввійшов. Щоб його не перелякати, відповіли, що це увійшов один гість, який тут проїздом. Знаю також про комах, котів, зміїв, які набували матеріальної форми. Одна особа, яку благословив, знайшла навіть живу ропуху у подушці! Найчастіше, коли злий дух з'являється у якомусь помешканні, викликає фізичні недуги, такі як: безсоння, біль голови чи шлунка, загальне погане самопочуття, чого людина не відчуває, коли перебуває в інших місцях. У таких випадках легко можна провести перевірку, але не завжди легко виявити причину. Візьмімо, наприклад, дивний випадок з однією особою, яка кожного разу, коли відвідує близького родича або приятеля, відчуває такі недуги: безсоння, погане самопочуття, біль голови.., які можуть тривати протягом багатьох днів. Натомість не відчуває таких недуг, коли йде деінде. У цьому перевірка легка. Але причина такої реакції може бути дуже різною.
Причиною цього може бути звичайне самонавіювання, коли є для цього якась причина, що чинить це самонавіювання припустимим. Наприклад, коли невістка іде до дому свекрухи, яка була проти шлюбу чи ревнувала до свого сина. Але також причиною подібних явищ може бути дія злого духа.
Скажемо коротко про ставлення домашніх тварин до цих явищ. Часто трапляється, коли створюється враження, наче хтось присутній у кімнаті, кіт або собака спрямовують свій погляд на те місце, або несподівано втікають, перелякавшись, ніби якась таємнича істота наближалася до них. Я міг би навести багато таких випадків, коли б хтось хотів зайнятися їхнім дослідженням. На мою думку, тварини не бачуть нічого конкретного, але мають більшу, ніж у людини, вразливість на відчуття чиєїсь присутності. Не заперечую, що також їхня поведінка може бути допоміжним засобом для вирішення, чи потрібно виконати екзорцизм помешкання, чи ні.
Дуже важливо, щоб особи, занепокоєні такими явищами, були детально опитані і, якщо є аргументовані докази, потрібно їх екзорцизмувати. Часто описані явища не є діянням злого духа в помешканні, а його присутністю в особах. Часто я не досягав жодного результату у виконанні екзорцизму дому, натомість, коли пізніше екзорцизмував особу чи осіб, то явища у помешканні щоразу зменшувалися, аж до цілковитого зникнення.
Як поводитися під час екзорцизмування дому?
Разом з о. Кандідо використовуємо такий метод. Ритуал містить з десяток молитов, у яких просимо Бога, щоб захоронив місце від впливу і присутності злих духів. Ці молитви містяться в обряді благословення будинків, шкіл та інших місць. Відмовляємо лише деякі з них. Потім відмовляємо першу частину першого екзорцизму, що стосується осіб, допасовуючи його зміст до благословення будинку. Потім благословимо кожне приміщення, як це робиться під час благословення домів. Потім усі приміщення кадимо, благословляючи перед тим кадило. Закінчуємо, відмовляючи інші молитви. Я переконався, що дуже помічним після виконання екзорцизму є відправлення Служби Божої у цьому домі.
Коли йдеться про легкі пороблення, то вистачить самого екзорцизму. Якщо порушення спричинені зачаруванням, яке пізніше ще було повторене, то треба так довго повторювати екзорцизм, аж поки дім стане непроникним до чарів. Під час поважних випадків трапляються більші труднощі. Наприклад, я здійснював екзорцизм приміщень, у яких тривалий час відбувалися спіритичні сеанси або мешкали чарівниці, що займалися чорною магією. Ще гірше, якщо там відбувалися сатанинські обряди. У деяких випадках сила напастувань у домах і труднощі із цілковитим їх усуненням були такими поважними, що я мусів порадити змінити помешкання.
В інших випадках, не таких важких, для повернення повного спокою вистачить лише молитви. Одну сім'ю тривожили незрозумілі нічні голоси. Я порадив відправити десять Служб Божих, а коли це зробили, голоси набагато зменшились. Порадив також, щоб відправили ще десять Служб Божих. Після їх відправлення голоси цілком зникли. Можливо, це були душі з чистилища, які за Божим дозволом просили у такий спосіб Служб Божих у їхньому наміренні. Важко це стверджувати, зазначу лише, що мені часто таке траплялось.
О. Пеллегріно Ернетгі, найвідоміший екзорцист у Венеції, а також великий знавець музики і біблієзнавець, був свідком дуже серйозних випадків. У домі однієї сім'ї, окрім замикання і відмикання добре зачинених дверей і вікон, літали крісла, танцювали шафи та відбувалися інші речі. Отець порадив використати сакраменталії, з яких екзорцисти часто користають. Змішати в одній посудині (філіжанці, склянці) екзорцизмовану воду, олію і сіль та щовечора виливати ложку цієї рідини на підвіконня всіх вікон і на порозі дверей, відмовляючи кожного разу "Отче наш". Засіб цей виявився дуже добрим. Після якогось часу вони припинили це робити, але через тиждень ці неприємні явища знову почали руйнувати домашній спокій. Припинилися лише тоді, коли відновлено застосування запропонованого засобу.
Інші питання, які мені ставили, стосувалися домашніх тварин: "Чи можливе опанування їх злим духом? Що треба тоді робити?" Євангеліє розповідає нам про легіон злих духів, які просили Ісуса Христа, щоб їм дозволив увійти у два стада свиней. Ісус погодився, і тварини кинулися в Генезаретське озеро, де й потонули. Знаю випадок з одним недосвідченим екзорцистом, який наказав злому духові ввійти у свиню однієї селянської родини; тварина ошаліла і розшарпала господиню! Зрозуміло, що тварину відразу було забито.
Йдеться, отже, про окремі випадки, які допроваджували тварину до смерті. Розповідали мені про одного чарівника, який використовував свого кота, щоб заносив на місце призначення зачаровані предмети. У цьому випадку я сказав би, що опанованим був власник, а не тварина. Треба також зазначити, що кота вважають твариною, яка "вбирає в себе духів", і деколи злі духи з'являються у постаті кота. Деякі чарівниці та деякі види магії часто послуговуються котом. Але ця симпатична тварина цілком не винна в цьому.
Вважаю отже, можливим, що злий дух може опанувати тварин і тоді, щоб їх звільнити, можна виконати над ними благословення.
Хочу також наголосити, що у всіх випадках напастування злого духа (місць, предметів, звірів), подібно, зрештою, і в інших випадках, екзорцист повинен добре знати явища паранормального походження. Знання ці потрібні, щоб уникнути помилок. У цій книзі не маю можливостей, щоб обговорити ці справи окремо.
Пригадую на закінчення, що вже у перших віках християнства екзорцизмовано доми, тварини, предмети. Засвідчує про це, між іншими, Оріґен. Тому доречно, як уже ми зазначали, новий Катехизм Католицької Церкви говорить про екзорцизми не тільки для осіб, а й для предметів, (див. № 1673).


Схожі матеріали:

Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3447 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: розповідь екзорциста, нове визнання екзорциста, магія, чари, екзорцизм, о. Габріель Аморт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика