Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Липень » 23 » о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" » Вода, олія, сіль (15)
21:30
Вода, олія, сіль (15)
Серед засобів, які широко використовують екзорцисти (і не тільки екзорцисти), називаю спочатку екзорцизмовану воду (чи принаймні посвячену), екзорцизмовану олію (оливкову) і екзорцизмовану сіль. Кожен священик може відмовити молитви з Ритуалу, щоб екзорцизмувати ці три речі, для цього не треба жодного окремого дозволу. Дуже корисним є знання про специфічне вживання цих сакраменталіїв, які, застосовані з вірою, приносять велику користь.
Свячена вода має широке застосування у всіх літургійних обрядах. її важливість пов'язана з поливанням водою голови під час святого хрещення. У молитві під час освячення води просимо Бога, щоб покроплення цією водою виєднало нам такі три ласки: прощення наших гріхів, охорону перед засідками злого духа і дар опіки Божої.
Екзорцизмування води додає до цього ще багато інших ласк, відганяє усяку силу злого духа, викорінює її. Навіть у щоденній мові, коли хочемо вказати на дві речі, які зовсім зі собою не погоджуються, говоримо, що вони як диявол і свячена вода. Ця молитва спричиняє ще інші наслідки, окрім вигнання злих духів: лікування хворіб, збільшення ласки Божої, охорона домів і усіх місць, де перебувають вірні, від усякого нечистого впливу зловредного сатани. І додає, щоб були переможені задуми пекельного ворога, і, щоб їх мешканці зазнали охорони перед усілякою його присутністю, яка шкодить їхньому нормальному життю і відпочинку, а також, щоб тішилися спокоєм і здоров'ям!
Також екзорцизмована олія, застосована з вірою, допомагає проганяти демонську силу, їхню атаку і різні привиди, ними наслані. А також служить для здоров'я душі й тіла. Варто пригадати дуже давній звичай помазання олією ран і владу, передану апостолам від Ісуса Христа, щоб оздоровляти хворих, накладаючи на них руки і помазуючи їх олією. Екзорцизмована олія має особливу властивість усунення з тіла різних ушкоджень. Часто благословляю нею осіб, які були зачаровані під час споживання чи пиття чогось шкідливого. Виявляється це через характерний біль шлунка, про який я вже згадував, або через особливий спосіб відригування, гикання, відкашлювання, коли йдуть до церкви, під час молитви, а передусім тоді, коли їх екзорцизмують. У цих випадках організм змушений звільнитися від того, що йому шкодить -мусить все це видалити. Екзорцизмована олія в цьому дуже допомагає і звільняє організм від тієї нечистоти. Дуже помічним у цьому є також пиття свяченої води.
Тут потрібно детально описати деякі речі, оскільки тому, хто цього не досвідчив і не бачив, важко буде повірити. Що саме виділяється? Деколи це - густа піноподібна слина або різновид білої, зернистої кашки, іншим разом це - різні предмети: цвяхи, уламки скла, малі дерев'яні ляльки, сплетені кусочки шнурків, звиті шматочки залізного дроту, різнокольорові бавовняні нитки чи засохла кров. Деколи ці предмети виходять природнім шляхом: дуже часто через блювання. Треба зазначити, що організм ніколи не зазнає шкоди (відчуває, натомість, покращення), навіть якщо виводяться гострі шматочки скла. О. Кандідо зібрав повний кошик предметів, видалених з різних осіб. Часом видалення є просто таємниче; особа відчуває біль у животі так, ніби мала цвях у шлунку, а потім знаходить такий цвях на землі біля себе і біль зникає. Створюється враження, що усі ці предмети набувають конкретної форми у момент видалення. О. Кандідо в одному інтерв'ю сказав: "Я бачив у блювотинні шматочки скла, заліза, волосся, кістки, деколи навіть малі пластикові предмети у формі голови кота, лева, змії. Безперечно, ці дивні предмети мають зв язок з причиною, яка викликала диявольське опанування".
Екзорцизмована сіль також допомагає виганяти злих духів і служить оздоровленню душі і тіла. її властивістю є охорона місць від впливу чи присутності демонічної сили. Я завжди раджу, щоб розсипати екзорцизмовану сіль на поріг дому і у чотирьох кутах кімнати чи кімнат, які вважають зараженими діянням нечистої сили.
Сучасний "католицький маловірний світ", напевно, сміятиметься з ефективності сакраменталіїв. Звичайно, сакраменталії діють настільки результативно, наскільки сильніша віра, а використання їх без віри часто не дає ефекту. II Ватиканський Собор у Конституції про Святу Літургію (Sacrosanctum Concilium) у № 60, та у Кодексі Канонічного Права (кан. 1166), дають таке визначення сакраменталіїв: "Сакраменталії є святими знаками, через які, подібно до Святих Тайн, Церква уділяє духовні ласки". Хто їх приймає з вірою, стане свідком великих ласк. Знаю багато хворіб, які не піддаються лікуванню ліками, але які зникли тоді, коли особа зробила на хворому місці знак хреста екзорцизмованою олією.
Коли йдеться про помешкання (про це йтиметься окремо), то дуже результативним є також спалення освяченого ладану. Ладан завжди вважався, навіть у поган, не лише елементом прослави і поклоніння божеству, а також дієвим засобом проти злих духів. Сьогодні його літургічне застосування дуже обмежене, але не перестає бути важливим елементом у Божому культі і ефективним засобом у боротьбі зі злими духами.
Ритуал містить також окреме благословення одягу. Багаторазово я переконувався у ефективності посвячення одягу особам, у яких виявлено присутність злої сили. Варто про це також знати. Деколи посвячений одяг ставав наче тестом для перевірки диявольської присутності в деяких особах. Також і це корисно знати. Часто батьки, наречені питають нас, що робити, коли мають сумніви, що близька їм людина діткнута злим духом, але не хоче піддатися екзорцизмові.
Що тоді робити? Іноді після благословення одягу можна зауважити, як особа відразу після одягання зриває його, не переносячи дотику до нього. Інакше можна перевірити, використовуючи свячену воду. Наприклад, якась мати, підозрюючи сина чи чоловіка, може для усіх приготувати суп, додаючи свяченої води або влити її до чаю чи до кави. Може трапитись, що особа, яку діткнув злий дух, визнає страву гіркою і не зможе їсти, сама не розуміючи чому.
Треба, однак, зазначити, що такі проби можуть бути корисними у випадку позитивному, тобто, коли ця людина відчуває, чи вода благословлена, чи ні, і тим виявляється присутність злого духа. Але не можна стверджувати протилежного, тобто не можна сказати, що якщо хтось невразливий на ці проби, то треба виключити можливість присутності в ньому злого духа. Злий дух робить усе, щоб не дозволити виявити себе.
Також під час виконання екзорцизмів злий дух намагається скритися. Ритуал застерігає екзорциста перед диявольськими штучками. Деколи злий дух цілком не відповідає, або дає безглузді відповіді, яких важко приписати такому розумному духові, яким є диявол. Іншим разом знову вдає, що залишив тіло опанованої особи і що перестав їй докучати, думаючи, що у такий спосіб вдасться йому відвернути її від прийняття благословень екзорциста. Ще іншим разом створює найрізноманітніші перешкоди, щоб ця особа не піддавалася екзор-цизмам: може, йтися про перешкоди фізичні чи, частіше, психологічні, тоді ця особа не йде на зустріч із екзорцистом, особливо коли нема нікого з близьких, хто б її до цього змушував. Злий дух вигадує також ознаки якоїсь хвороби, найчастіше психічної, щоб ввести у блуд екзорциста і підсунути йому думку, що йдеться тільки про природну психічну недугу. Тоді діткнута особа має сни або видіння, під час яких має злуду, що її оздоровив Христос Господь, Пречиста Діва чи якийсь Святий, і тому уникає зустрічі з екзорцистом, повідомляючи його, що вже звільнена.
Згадані сакраменталії, окрім специфічної допомоги, служать також для того, щоб віддалити, принаймні частково, різні ошукання злого духа. У цій галузі його шахрайства є звичайною річчю і тому треба молитися щиро, щоб отримати ласку правильного розпізнання. Серед найчастіших випадків хочу виділити три: коли хтось твердить, що має видіння або внутрішні голоси; коли хтось піддається фальшивому містицизмові чи видає себе за "ясновидця". Часто у таких випадках, коли це не психічні хвороби, то маємо справу із виразним шахрайством злого духа.
Закінчую цей розділ історією одного випадку, який мав зв'язок зі свяченою водою. Одного разу о. Кандідо екзорцизмував опанованого. Паламар наблизився до отця з відерцем води і кропильницею. Несподівано злий дух звернувся до нього: "Цією водою вмий собі писок!" Лише тоді паламар згадав, що наповнив відерце водою з крану, але забув попросити її посвятити.
Новий Ритуал, який набув чинності 11 квітня 1993 року, змінив трохи деякі формулювання, але, звичайно, не зменшив ефектів, навіть якщо тут вони вже не згадуються виразно.


Схожі матеріали:

Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 9528 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: книга, нове визнання екзорциста, магія, ВОРОЖІННЯ, о. Габріель Аморт, розповідь екзорциста, екзорцизм, чари | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика