Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Липень » 23 » о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" » Результати екзорцизму (14)
21:23
Результати екзорцизму (14)
Якщо якась особа мала пороблення, навіть якщо вони не виявилися під час екзорцизму якимись особливими ознаками, то така особа часто відразу відчуває його добрі наслідки. Загалом не є важливими результати в сам день здійснення екзорцизму: і цього дня може бути як покращення, так і погіршення, приголомшення чи сонливість, поява синців чи припинення болю. Ці речі не мають великого значення. Важливими є результати, які з'являються пізніше, на другий день і далі. Деколи хтось почувається погано один чи два дні, а потім наступає покращення на деякий період. Загалом переважно відразу відчувається покращення, яке може тривати кілька чи багато днів, залежно від сили атаки злого духа. Якщо хтось не виявляв жодної ознаки пороблення під час благословення і якщо не відчуває жодного результату після нього, це найчастіше означає, що не має ніякого пороблення, а причиною його проблем є інші речі. Але екзорцист може запросити прийняти ще одне благословення, якщо підозрює, що злий дух причаївся.
Треба звернути увагу на те, що діється під час наступних благословень, як щодо поведінки під час екзорцизму, так щодо його наслідків. Бо може трапитися, що вже під час першого благословення вплив злого духа виявиться повністю. А під час виконання наступних екзорцизмів видно поступовий занепад ознак присутності. В інших випадках зауважують, що злий дух намагався затаїти свою присутність, і лише пізніше почав поступово її виявляти, після чого настала фаза ослаблення, занепаду.
Пригадую собі молодого чоловіка, у якого під час першого екзорцизму виявилася лише невелика ознака опанування; натомість почав кричати і метатись під час другого екзорцизму. Хоча той випадок був поважніший від багатьох інших, вистачило кілька місяців екзорцизмів, щоб він був цілком звільнений від злого духа.
Для досягнення доброго результату потрібна співпраця особи, яка просить екзорцизм. На мою думку, звичайно екзорцизм має вплив на зло лише на 10 %, решта 90 % залежить від зусиль зацікавленої особи, від її щирої молитви, прийняття Святих Тайн, життя згідно з наукою Євангелії, використання сакраменталіїв (поговоримо пізніше про екзорцизмовану воду, сіль, олію), покладання надії на молитву інших осіб (дуже результативна молитва цілої родини, парафіяльних і монаших спільнот, молитовних груп...), прохання про відправлення Служби Божої. Дуже корисні прощі і вчинки милосердя. Над усе потрібна щира особиста молитва, сильне з'єднання з Богом, щоби молитва стала звичною справою. Часто маю справу з особами, які занедбують релігійні практики. Особливо тим особам дуже корисно брати участь у парафіяльному житті чи у молитовних групах, особливо групах Віднови у Святому Духові. Щоб обґрунтувати важливість співпраці особи з екзорцистом, я часто роблю порівняння з наркотиками; усі знають, що наркоман може вилікуватися, але лише за двох умов: тоді, коли хтось йому допоможе (помістивши у відповідну лікувальну установу), бо сам він заслабкий, щоб відкинути наркотики; а також змушений активно співпрацювати, докладаючи всіх зусиль, якщо ж ні, то будь-яка поміч буде марною. У нашому випадку особисту допомогу можна подати у вигляді засобів, які я раніше називав. Якщо навіть безпосередній результат екзорцизмів, тобто звільнення від злого духа, дуже повільний, то я був свідком також раптових навернень цілих родин, які почали ревно практикувати християнське життя, а також відмовляти спільні молитви (дуже часто вервичку). Бачив, як рішуче перемагали всі перешкоди, що утруднювали звільнення; деколи перешкодою був позашлюбний подружній зв'язок, іншим разом труднощі у пробаченні кривди або у примиренні з особами, часто з близькими кревними, з якими були розірвані усі родинні зв 'язки.
Особливо результативною є одна з найважчих євангельських заповідей, тобто вибачення ворогам. У нашому випадку ворогами є найчастіше особи, які робили або надалі роблять чари. Щире прощення, молитви за таких осіб, відправлення Служби Божої за них були засобами, які змінили ситуацію і пришвидшили оздоровлення.
До результатів екзорцизму варто також зарахувати вилікування болю і хворіб, які деколи здавалися невиліковними. Могли це бути болі, важкі для зрозуміння, що з'являлись у різних частинах тіла (передусім, наголошую, це - голова і шлунок), а також добре знані медицині хвороби, але не вилікувані лікарями чи визнані невиліковними. Злий дух має таку силу спричиняти появу різних хворіб. Євангеліє розповідає про жінку, яку злий дух 18 років тримав згорбленою. її вилікував Ісус, який вигнав з неї злого духа (Лк. 13,10). Подібно також був уздоровлений глухонімий зі своєї немочі, спричиненої злим духом. Ісус лікував також глухих і німих, які страждали на ці хвороби, але не з приводу присутності злого духа. Євангеліє дуже виразно відрізняє хворих від опанованих, хоча деякі ознаки можуть бути спільними.
Які люди найчастіше хворі і найважче їх вилікувати? З мого досвіду випливає, що це ті, які мали дуже сильні пороблення. Пригадую, наприклад, деяких людей, на яких кинули закляття в Бразилії (які називаються там макумба); благословив також інших людей, яким поробили африканські чарівники. Це дуже важкі випадки. Додам ще про чари, які кинули на цілі сім'ї, щоб їх знищити. Деколи маємо справу з настільки важкими ситуаціями, що не відомо, з чого почати. Дуже повільно лікуються ті випадки, коли на цих осіб час від часу кидають нові закляття. Екзорцизм сильніший від закляття, тому оздоровлення не може бути зупиненим, лише затриманим, деколи надовго.
Які люди найчастіше уражені злим духом? Не вагаюся відповісти, що ними є молоді люди. Вистачить згадати про грішні причини, які я називав як нагоди, подаровані злому духові, щоби шкодити людині. З причини відсутності віри та ідеалів, молоді люди тепер найбільш наражені на небезпечні ситуації. Навіть діти під загрозою, але не з власної волі, але з приводу їхньої слабкості. Часто екзорцизмуючи дорослих осіб, виявляємо, що присутність злого духа сягає раннього дитинства, хвилин народження чи навіть період перебування у лоні матері.
Багато разів мені звертали увагу, що благословляю більше жінок, ніж чоловіків. Це трапляється у всіх екзорцистів. Не є помилковим припущення, що жінка більш наражена на атаки злого духа. Чоловіки і жінки не є під однаковою загрозою. Також правда, що жінки частіше приходять до екзорциста, щоб прийняти від нього благословення. Багато чоловіків, якщо навіть впевнені, що діткнуті злим духом, не хочуть іти до священика. Частіше чоловіки, ніж жінки, відмовлялись змінити своє життя, коли я їх про це просив. Звичайно, вони не прийшли на наступні благословення, хоч були свідомі свого нещастя. Найбільшою перешкодою для них був перехід від практичного атеїзму до життя живою вірою, тобто від життя у гріху до життя у Божій ласці.
Не приховую, що вилікування з цього зла залежить від зміцнення християнського життя. І думаю, що це одна з причин, чому Бог допускає це зло в житті особи. Визнання осіб, яких діткнув злий дух, підтверджує, що їхня віра була дуже слабка, а молитва - зовсім мертва. Причиною того, що вони наблизилися до Бога (а то й самі стали апостолами), було саме напастування злого духа. Ми більше прив'язані до землі і до життя дочасного, ніж нам насправді здається. Бог, натомість, більше турбується про наше вічне добро.
Екзорцист, приступаючи до благословення осіб, не повинен задовільнятися заохочуванням їх до молитви і користання з тих засобів, про які я вже згадував, але повинен шукати також можливі засоби, щоб розворушити, ослабити і вигнати злого духа. Ритуал наголошує, що потрібно часто повторювати ті вислови, на які злий дух найбільш вразливий і треба їх добирати залежно від особи і від обставин. Але варто користати також з іншої допомоги. Деякі злі духи не переносять кроплення свяченою водою; інших дратує хукання в обличчя, яке вживали як ефективний засіб ще Отці Церкви, як пише Тертуліан; ще інші не переносять запаху ладану, тому потрібно його вживати; деяким завдає страждання гра на органах, сакральна музика, грегоріанський спів. Це допоміжні засоби, у результативності яких я сам переконався. А як поводиться злий дух під час виконання екзорцизмів? Хочу додати дещо до того, що сказав раніше. Злий дух терпить і спричиняє терпіння особі. Терпіння, якого зазнає він під час екзорцизмів, важко навіть уявити. Одного дня о. Кандідо запитав злого духа, чи в пеклі є вогонь, який сильно пече. Злий дух відповів: "Коли б ти знав, яким вогнем ти є для мене, то не ставив би мені такого питання". Звичайно, йдеться не про вогонь, який маємо тут, на землі, який спалахує внаслідок спалення горючого матеріалу. Бачимо, як "ошпарює" злого духа дотик до святих речей, таких, як хрест, мощі, свячена вода.
Також я чув багато разів скарги злого духа, що він більше терпить під час уділення благословення, ніж у пеклі. А коли запитав його: "Чому не йдеш до пекла?", то він мені відповів: "Бо найважливішою річчю для мене є спричинення терпіння цій особі". Тут видно правдиву злобу і підступність, бо ж він добре знає, що немає жодної користі з того, що наражається на збільшення своєї вічної кари за кожне спричинене терпіння. Однак, навіть платячи дорогу ціну, він не перестає чинити зло задля самої приємності його робити.
Імена злих духів, подібно як у ангелів, означають завдання, які вони виконують. Найважливіші злі духи мають імена біблійні чи надані їм Традицією: Сатана або Велзевул, Люцифер, Асмодей, Меридіан, Завулон. Інші імена дуже окреслюють мету, яку вони переслідують: Знищення, Загроза, Руїна. Можуть також означати різні види зла: Безсонність, Переляк, Незгоду, Заздрість, Ревність, Похіть.
Після виходу з людини, злі духи здебільшого засуджені на пекло, деколи зв'язані у пустині (у книзі Товія Асмодей був закутий ланцюгом архангелом Рафаїлом). Я завжди наказую їм іти до стіп Хреста, щоб там Ісус Христос, єдиний Суддя, визначив їм місце.


Схожі матеріали:

Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3559 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: розповідь екзорциста, книга, нове визнання екзорциста, Демонологія, екзорцизм, о. Габріель Аморт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика